שתף קטע נבחר

מחקר חדש: דימום בצואת התינוק לרוב אינו מסוכן

חוקרים בפינלנד מצאו כי דימום מפי הטבעת אצל תינוקות ופעוטות במרבית המקרים אינו מסוכן וחולף מעצמו. עוד גילו החוקרים כי לא נמצא קשר לרגישות לחלב פרה, לזיהום חיידקי או נגיפי

דימום המתגלה בצואת התינוק (המטוכזיה) מלחיץ הורים רבים וגם רופאי ילדים. אלא שמחקר חדש מצא כי ברוב המקרים מדובר בתופעה חולפת שאינה מסוכנת. המחקר פורסם בכתב העת לרפואת ילדים Pediatrics.

 

החוקרים, מבית החולים האוניברסיטאי טמפרה שבפינלנד, בדקו 40 תינוקות בני שנתיים וחצי בממוצע, וכן קבוצת ביקורת שמנתה 64 תינוקות. התינוקות לקו בדימום מפי הטבעת במהלך השנתיים שבהן נערך המחקר. 68% מהתינוקות ניזונו מחלב אם, היתר ניזונו מתחליפי חלב שונים.

 

לתינוקות נערכו בדיקות שונות, ובהן קולונוסקופיה, תרביות לאיתור חיידקים בצואה, בדיקות מיקרוסקופ אלקטרוני לאיתור נגיפים שונים ובדיקות לאיתור רמות הנוגדן IgE המעורב בתהליכי אלרגיה. החוקרים בדקו גם האם התינוקות רגישים לחלב פרה.

 

אצל רוב התינוקות לא התגלו ממצאים חריגים, חיידקים או נגיפים בצואה, או רגישות אלרגית חריגה. הוצאת חלב פרה מהתפריט לא השפיעה על מהלך הדימום בצואה. 

 

על פי תוצאות המחקר, סיכמו החוקרים כי דימום רקטלי בתינוקות ופעוטות הוא מצב זמני וזניח, שאינו מסכן את בריאות הילד. הדימום נמשך בדרך כלל בין כמה ימים לכמה חודשים, ולרוב סיבותיו אינן ברורות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
תופעה לא נעימה, אך חולפת
צילום: סי די בנק
מומלצים