שתף קטע נבחר

יו"ר הכנסת למבקר ולנציב: תודו שטעיתם

"האזרח מרגיש שלא בנוח, מוטב להוריד את הטונים", ביקשה דליה איציק מלינדנשטראוס ומהולנדר. מבקר המדינה, שהניח את הדו"ח השנתי על שולחן הנשיא והכנסת: "לא תמיד נעים לקרוא את הביקורת, אבל אסור שמבוקרים יגלשו לפסים אישיים ויפגעו במבקרים ובציבור הישראלי"

בצל ההתכתשות הפומבית עם נציב שירות המדינה, הגיש בצהריים (יום ג') המבקר מיכה לינדנשטראוס את הדו"ח השנתי לנשיא, משה קצב, וליו"ר הכנסת, דליה איציק. הדו"ח המלא יפורסם ב-ynet בשעה ארבע אחר הצהריים. על המעמד הממלכתי בבית הנשיא ובמשכן הכנסת העיבה המחלוקת עם הולנדר, שהופיעה בתקשורת בהרחבה ובאורח חסר תקדים.

 

"מבקר הוא אדם שלא תמיד נעים לקרוא את הביקורת שלו", אמר לינדנשטראוס, כשלכל ברור למי ולמה הוא רומז.

"לעתים קרובות הביקורת גם מרגיזה ונשכנית. זה טבעי, זה לא רק אצלנו, זה בכל העולם המערבי, שהמבקרים לעתים עומדים מול ביקורת קשה מצד המבוקרים. אני חושב שביקורת היא דבר שוודאי מותר לעשות אותו, גם לגבי פעילות של גופים מבקרים. הדבר היחיד שאני הייתי מוסיף כאן, שגם הביקורת על הביקורת במקרים האלה לא צריכה לגלוש לפסים אישיים".

 

"אסור - ואני אומר את זה בצורה החזקה ביותר - לפגוע במבקרים", הוסיף השופט בדימוס. "המבקרים בכל המוסדות עושים עבודה חשובה ביותר בנאמנות רבה, במקצועיות רבה, ואסור למבוקרים לעשות משהו כדי לפגוע בהם, כי בסופו של דבר, הפגיעה היא בציבור הישראלי".

 

המהומה התעוררה בימים האחרונים מצדו של הנציב, שמואל הולנדר, שזעם על דברים המיוחסים לו בדו"ח המבקר - וטען לחוסר איזון. "לא יעלה על הדעת שמבקר המדינה יהיה גם השופט וגם המוציא לפועל, חייבים לבקר גם אותו", אמר אתמול ל-ynet.  


המבקר והנשיא (צילום: גיל יוחנן)

 

איציק התייחסה לחילופי ההאשמות בצמרת ואמרה: "אני מרגישה שהשתלשלות הדברים יצרה מצב בו בסופו של דבר, האזרח מרגיש שלא בנוח. טוב יהיה אם כל אחד מהצדדים יסיק מסקנותיו, יוריד את הטונים ואף יודה שטעה".

 

הנשיא קצב מצידו ביקש לשים על נושא תאונות הדרכים, המככב בדו"ח. לינדנשטראוס: "בדקנו את הנושא ואנו סבורים שצריך

 לראות בו נושא לאומי. הקטל בדרכים, ההתנהגות של הנהג הישראלי מחייבת הדגשה על-ידי הממשלה והגורמים השלטוניים האחרים. יש להקצות לנושא הזה משאבים מספקים, עם הגדרה שתסייע גם מבחינה משפטית לאכוף את החוק".

 

מילים חמות במיוחד היו למבקר על התקשורת הישראלית, שהיא "אחד הכלים החשובים של ביקורת המדינה, והגשר שבין מוסד מבקר לציבור". לדבריו, "התקשורת נותנת לנו אפשרות למגע עם הציבור הרחב ותורמת את תרומתה לכוח ההרתעה של המבקר. אין לנו כלי יותר טוב". הוא שיבח תחקירים עיתונאים, שחלקם סיפקו חומר לחקירה והמשך בדיקה, והבהיר: "לא נסתפק ב-ש"ג, אם ראש הפירמידה אשם - הוא יתן את הדין". 

 

המבקר קבל באוזני הנשיא על מחסור בכוח אדם במשרדו. "משרד מבקר המדינה מעסיק קרוב ל-490 עובדים. אנחנו עובדים לצערי מתחת לתקן ב-45 עובדים, וזה דבר שמאוד מכביד על עבודתנו השוטפת". בתגובה עקץ קצב: "הנציבות אולי תשמח לתת לך עובדים".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
"להוריד את הטונים". הדו"ח מונח על שולחן הכנסת
צילום: גיל יוחנן
"לא לגלוש לפסים אישיים". בבית הנשיא
צילום: גיל יוחנן
צילום: דן בלילטי
מבקר את המבקר: הולנדר
צילום: דן בלילטי
מומלצים