שתף קטע נבחר

אחרי הקרב, בצפון מחכים למטיילים

ביישובי גבול הצפון חזרו היום החיים למסלולם, אך בקרב התושבים עלתה שוב הדאגה כי המתיחות בגבול תוביל לתקריות נוספות בהן עלולים להיפגע חיילים ואזרחים. ואילו בשלומי נשמו לרווחה לאחר שעמדת חיזבאללה שהשקיפה על העיירה בשש השנים האחרונות הושמדה

שובלי העשן בצד הלבנוני של הגבול, היו העדות היחידה ליום הקרב שעבר אתמול (א') על גבול הצפון. מטוסים ומסוקים של צה"ל חגו בצידו הישראלי של הגבול ואילו בצד הלבנוני החלו אנשי חיזבאללה בשיקום ההריסות. ביישובי הגבול מקווים שמטיילים רבים יגיעו לאזור בסוף השבוע הקרוב בו יחול חג השבועות, אז יחליף עשן המנגלים את עשן הפגזים. 

 

ביישובי גבול הצפון חזרו היום החיים למסלולם, אך בקרב התושבים עלתה שוב הדאגה כי המתיחות בגבול תוביל לתקריות נוספות בהן עלולים להיפגע חיילים ואזרחים. יו"ר פורום יישובי הגדר ותושב מרגליות שבגליל העליון, איתן דוידי, נשמע מודאג. "זהו שקט שקרי שנובע מהחלטה של חיזבאללה לנצור אש. לצערי, ידיו של צה"ל היו כבולות מלבצע פעולה בעומק השטח ולהשבית מערכות חיוניות בלבנון. אני מקווה שאני טועה, אבל לדעתי תוך זמן קצר חיזבאללה ישוב לעמדות והירי לעבר החיילים והיישובים יתחדש".

מחסומים ליד אביבים בגבול הצפון  (צילום: ירון ברנר)

 

חלק מהחקלאים ששדותיהם נמצאים ממש על גדר הגבול לא יצאו לעבודתם, בשל סגירת הצירים הסמוכים לגבול על-ידי צה"ל. לדברי דוידי, צה"ל מתנהג בצורה לא הוגנת כלפי תושבי קו העימות. "הם יודעים שאם השטח סגור ל-48 שעות, אז מגיע לחקלאים פיצוי כספי. לכן הצבא סוגר את השטח ליום וחצי, פותח אותו לשעה ואז סוגר אותו שוב. אנחנו בערב עונת הקטיף ואם לא נספיק מצד אחד לקטוף את הפרי ומצד שני לא נפוצה כספית על כך, הנזק הכלכלי שייגרם לחקלאי הצפון יהיה אדיר".

 

בקריית שמונה, כמה קילומטרים צפונית ממרגליות, פתיחת השוק העירוני בישרה שבעיר החיים מתנהלים כסדרם. התושבים הסתובבו בין דוכני הפירות, הבגדים וכלי הבית על-מנת לערוך קניות לקראת חג השבועות. "זה הניצחון האמיתי עליהם", אמרה סימונה אלחנן, כשחיוך גדול על פניה. ויש גם כאלו שאחרי יום הקרב מרגישים יותר בטוחים. רווית כהן מקריית שמונה, ששהתה עם ילדיה במקלט, אמרה: "זה יום שונה. היום אנחנו מרגישים יותר בטוחים. נראה שצה"ל גרם לצד השני נזק גדול יותר מבמקרים קודמים. אני מקווה שהפעם זה יישאר גם לזמן ארוך יותר".

 

עמדת החיזבאללה מעל שלומי "נעלמה"

 

לאורך כביש הצפון נסעו רכבים אזרחיים לצד כוחות צה"ל שמסיירים לאורך גדר המערכת, כאשר סימני הקרב עדיין ניכרים בגבעות ובוואדיות הסמוכים. בשכונת שלומית, בקצה הצפוני של העיירה שלומי שבגליל המערבי, שררה אופטימיות בלתי מוסברת. "תקשיבו לשקט, לציפורים, תרגישו את האוויר. ממש חיים חדשים", סיפר אחד התושבים.

חלק מהתושבים הבחינו כי עמדת חיזבאללה שצפתה עליהם מההר הסמוך בשש השנים האחרונות כבר לא קיימת.

 

תושבת שלומי, איילי אווקרט, אמרה שבנה פחד לנסוע בהסעה לבית הספר בשל הדי הפיצוצים אותם שמעה אתמול. "הבן שלי קם בבוקר וביקש שאסיע אותו לבית הספר. רק אחרי שהבטחתי לו שעכשיו אפשר לצאת בבטחה מהבית הוא התרצה ועלה על ההסעה. הפחד מהעמדה של חיזבאללה הייתה שיחת היום בתקופה האחרונה ואני שמחה שבמסגרת התגובה צה"ל השמיד את העמדה. אנחנו מקווים שכעת לא יתנו להם להקים אותה מחדש, דבר שיוסיף ביטחון גדול לתושבים".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העשן עוד עולה בלבנון
העשן עוד עולה בלבנון
צילום: ירון ברנר
יצאו מהמקלטים
יצאו מהמקלטים
צילום: חגי אהרון
נזקי הפגזות צה"ל
נזקי הפגזות צה"ל
צילום: איי פי
מומלצים