שתף קטע נבחר

ג'ילי הסינית תגיע ארצה ב-2008

יצרנית המכוניות השנייה בגודלה בסין מעדכנת תוכניות, מבטיחה דגמים חדשים ומשופרים למערב אך דוחה את הגעתה ארצה ל-2008. האם אכן תגיע?

המתקפה הסינית על שוק הרכב הישראלי תוכננה לשנה הבאה. לא רק צ'רי שתיוצג כאן על-ידי האחים כדורי, אלא גם ג'ילי, יצרנית הרכב השנייה בגודלה במדינה העצומה. כעת מסתבר כי לפחות מבחינת ג'ילי, החדירה הממשית לשוק תדחה בשנה אחת. החדשות הטובות הן שהדגמים המתוכננים להגיע, יהיו מודרניים משמעותית.

 

יש שינויים

 

בתערוכת פרנקפורט 2005 הציגה יצרנית הרכב ג'ילי את קולקציית המכוניות המחודשת שלה, בהופעה ראשונה במערב אירופה. באותה הזדמנות שוחחנו עם בכיריה, שסירבו להכריז באופן רשמי תאריך יעד לתחילת חדירה לשוק האירופאי. גם את שם הנציג המקומי לא הסכימו לגלות, למרות שבור היה לנו כי חברת טלקאר, יבואנית דייהטסו וסאנגיונג לישראל, נמצאת עמם בקשרים הדוקים. מה כן למדנו מהם? ש-2007 הקלנדרית תהיה שנת החדירה הרשמית לשווקים מערביים. 

 

אלא שכל זה קרה לפני שהסינים של ג'ילי ניסו להעביר דגמם שונים דרך הליך תקינה אירופאי, שהסתבר להם כארוך וקשה משמעותית מכפי שתכננו במקור. במקביל עברה היצרנית שדרוג מקיף של דגמיה, מה שמנע מהם להתמקד בתהליך הארוך והמייגע של חדירה לשווקים חדשים.

 

זו הסיבה לעדכון בלוח הזמנים שהגיע לידינו, ובו מצוינת 2008 כשנת החדירה לאירופה (ובכללה לישראל) וארה"ב. במילים אחרות, בעוד שנה וחצי לפחות. בינתיים יודעים לספר לנו על המכונית שתוביל את המתקפה - ה-LG החדשה, שיוצאת ממש בימים אלה לשוק הסיני. והחדשות החשובות הן שמדובר בדגם עצמאי יחסית, שעבר תהליכי פיתוח טכנולוגי והתאמה עיצובית בעזרה קוריאנית ואירופאית. אם תרצו, לא מכונית נוספת המבוסס על העתקה בוטה כמו עד עתה, בדגמים שהתבססו על דייהטסו שרייד ישנה וסיטרואן ZX סיניות.

 

אורכה של ה-LG עומד על 434 ס"מ, ובסיס הגלגלים שלה הוא 250 ס"מ. היא מציעה מראה משפחתי מגודל יחסית, ונראית כמסוגלת להתמודד מבחינה זו עם מכוניות כמו האקסנט של יונדאי. יחידות המנוע יהיו בנפח 1.3 1.5, ו-1.6 ליטר, כמובן עם תיבות אוטומטיות. לא הרבה מעבר לכך.

 

בהקשר זה כדאי לציין שהתוכניות של חברת כדורי, הנציגה הרשמית של צ'רי, היצרן הסיני העצמאי הגדול ביותר, לא השתנו. מבחינתם בשנה הקלנדרית 2007 צפויות מכוניות צ'רי להתחיל להימכר בארץ.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"עיצוב בשיתוף עם קוריאנים ואירופאים"
"עיצוב בשיתוף עם קוריאנים ואירופאים"
מומלצים