שתף קטע נבחר

אינטל: מיקרוארכיטקטורה חדשה כל שנתיים

על פי מידע שפירסמה אינטל, בחברה מתחייבים מעכשיו להשיק כל שנתיים גם מיקרוארכיטקטורה חדשה, לפחות עד 2010, אם כי סביר להניח שהחידושים לא יהיו מהפכניים

בשנים האחרונות אינטל הרגילה את השוק לצפות למעבדים המבוססים על תהליך ייצור חדש כל שנתיים בערך. כך, מעבדי ה-Pentium 4 הראשונים בתהליך ייצור 130-ננומטר ראו אור בתחילת 2002. זה המשיך עם מעבדי ה-Pentium 4 המיוצרים ב-90-ננומטר בתחילת 2004 ומעבדי ה-Pentium D ו-Core Duo ב65-ננומטר שאינטל השיקה בתחילת השנה.

 

מאידך, בצד של המיקרוארכיטקטורה שמהווה למעשה את הבסיס של המעבד, אינטל הרבה

פחות עקבית. למשל, אורך החיים של ה-P5 (עליה מבוסס ה-Pentium) היה 3 שנים, אורך החיים של ה-P6 (עליה מבוססים ה-Pentium II, Pentium Pro וה-Pentium 3) התארכה בשנה ונמשכה 4 שנים ואילו ה-NetBurst עליה מתבססים מעבדי ה-Pentium D, Pentium 4 וה-Xeon נמשכה 6 שנים.

 

על המיקרוארכיטקטורה החדשה של אינטל, אותה אנו מכירים בתור Core, שמענו לראשונה בשנה שעברה ובזמנו באינטל קראו לה Next Generation Microarchitecture. ב-IDF האחרון פט גלסינגר חשף את שמה של המיקרוארכיטקטורה החדשה, שיישום חלקי שלה ראינו כבר במעבדי ה-Core Duo וה-Core Solo.

 

מה הלאה?

 

על פי מידע שפירסמה אינטל, בחברה מתחייבים מעכשיו להשיק כל שנתיים גם מיקרוארכיטקטורה חדשה, לפחות עד 2010, אם כי סביר להניח שהחידושים לא יהיו מהפכניים כמו במעבר הקרוב מ-NetBurst ל-Core: 

 


 

אם כן, Nehalem (ובעברית 'נחלים') תירש את מקומה של Core, היא תתבסס על תהליך ייצור של 45-ננומטר ותראה אור בתחילת 2008. Gesher (ובעברית 'גשר') אשר תחליף את Nehalem, תתבסס על תהליך ייצור של 32-ננומטר ותראה אור בתחילת 2010.

 

איננו יודעים עדיין דבר וחצי דבר על המיקרוארכיטקטורות החדשות, שכן עדיין מוקדם מדי, אך באינטל מדגישים כי העקרונות המנחים עליהם התבססה החברה במהלך הפיתוח של Core לא ייחדו אותה והם ישמשו את החברה גם בעתיד.

 

העקרונות הם: 1. פיתוח מיקרוארכיטקטורה אחת המיועדת לכל פלחי השוק (ניידים, שולחניים ושרתים). 2. ביצועים ביחס לצריכת חשמל ימשיכו להוות אבן דרך במהלך הפיתוח. 3. יהיו מספר צוותי פיתוח אשר עובדים במקביל. 4. המיקרוארכיטקטורה החדשה תתבסס על תהליך ייצור קיים (להימנעות ממצב שבו מיקרוארכיטקטורה חדשה מתבססת על תהליך ייצור חדש וטרי שהנסיון בו דל). 5. קיזוז בקצב העבודה של ערכת השבבים.

  


 

כמו כן, במהלך 2007 תציג אינטל את ליבת Penryn שהיא נגזרת של ליבת ה-Merom לניידים בגרסה ממוזערת באמצעות מעבר ל-45-ננמוטר (ועל פי הערכות גם את ליבת Wolfdale שהיא נגזרת של Conroe לשולחניים ב-45-ננומטר גם כן - אותה אינטל לא הזכירה במצגת). המעבדים אשר יתבססו על ליבת Penryn (ו-Wolfdale) יהיו כפולי ליבה.

 

ידיעות וכתבות נוספות בנושא חומרה מתפרסמות באתר HWzone.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים