אביו של גלעד שליט: הזמן משחק לרעתנו
נועם שליט, אביו של החייל החטוף גלעד, הביע דאגה לשלומו והסביר כי עד כה אין למשפחה במה להיאחז, מלבד ידיעות שלא אומתו. הוא המשיך בפנייה לכלי התקשורת הזרים בניסיון להפעיל לחץ על החוטפים שישחררו סימן חיים מבנו השבוי. בשיחה עם כתבים שלח שליט תנחומים למשפחתו של אליהו אשרי מאיתמר שנחטף ונרצח
"כל עוד אנו לא מקבלים הוכחה חיה שגלעד בסדר, אין לנו שום דבר להיאחז בו מלבד ידיעות שלא אומתו עד שלב זה", כך אמר היום (ה') נועם שליט, אביו של החייל החטוף גלעד. "אנחנו יודעים בפירוש שהזמן לא משחק לטובתנו, אלא נגדנו. אנחנו לא בטוחים בשום דבר".
שליט שוחח בצהריים עם כתבים ושיתף אותם במה שחווה המשפחה ביממה האחרונה. הוא התייחס למציאת גופתו של
הצעיר מאיתמר, אליהו אשרי, שנרצח בידי חוטפיו: "הדבר לא משפיע על הנושא שלנו, אך אנו מביעים צער על מותו ושולחים תנחומים למשפחה. אני כהורה פונה להורים ומבקש מהם לשמור על הילדים שלהם, ובוודאי שפנייה זו מיועדת במיוחד להורים המתגוררים ביהודה ושומרון".
בנוגע לפעולות צה"ל ביומיים האחרונים אמר שליט "אני רוצה לתת לממשלה למצות את המהלכים. ברור שאי אפשר להכריע ב'זבנג וגמרנו'. אנחנו נמצאים כל העת בקשר עם גורמים בצבא ובממשלה ואני סמוך ובטוח שהצעדים שננקטים עכשיו נשקלים בזהירות, כשהדגש היה וממשיך להיות להימנע מפגיעה באזרחים חפים מפשע בשני הצדדים.
"כולנו בני אדם ואני מצפה שגם חוטפיו של גלעד יוכיחו שהם בני אדם. עד עתה לא קיבלנו מהם כל סימן ואות חיים, אך אנו מקווים לקבל בהקדם", סיים שליט.
מפקד הגדוד: "עושים הכל כדי להחזיר את גלעד"
סגן אלוף יואב, מפקד גדוד רשף בשיריון, בו משרת גלעד שליט, הגיע לבית משפחת שליט במצפה הילה ושוחח עם ההורים. "זו משפחה חזקה ובאתי לומר כי הגדוד נמצא איתם. אנחנו נעשה הכל ועושים הכל על מנת להחזיר את גלעד הביתה", אמר הקצין ואף אישר שהגדוד מעורב בלחימה הנוכחית ברצועת עזה.

נועם שליט התרגש מן הביקור וסיפר כי הודה לו על עזרתו וביקש שלצד הפעילות האינטנסיבית להחזרתו של גלעד, יסייע הגדוד גם למשפחות השכולות של שני חבריו שנפלו בהתקפה על הטנק ליד כרם שלום.
שליט המשיך גם היום בפנייה לרשתות התקשורת בעולם, בעיקר בשפה האנגלית, בניסיון להפעיל לחץ נוסף על חוטפי בנו ולשחרר לפחות אות חיים ממנו.
שר הביטחון, עמיר פרץ, אמר במהלך הערכת מצב שקיים בלשכתו בקריה בתל אביב כי "אנחנו נמצאים באחד הרגעים
המשמעותיים ביותר מבחינת קביעת כללי המשחק בינינו לבין גורמי הטרור ברשות הפלסטינית בתקופה הקרובה".
פרץ הינחה "לבחון כל פעולה ופעולה שמתבצעת בשטח ביחס לאפקטיביות שלה". הוא ציין כי למרות שבשלב זה המימד המדיני-דיפלומטי בכל הקשור להחזרת החייל החטוף גלעד שליט , אינו מניב תוצאות ונותר הצהרתי בלבד, ייתכן והוא יקבל תנופה פתאומית שתתפתח.
בדיון אישר שר הביטחון את התוכניות המבצעיות ושלבים נוספים במסגרת מבצע "גשמי קיץ" ברצועת עזה וכמו כן הורה למתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף יוסף משלב, "לדווח באופן רצוף ויומיומי על המצב ההומנטירי ברצועה".
