שתף קטע נבחר

סליחה, טעינו, טועים

הם הרגיזו ניצולי שואה, את הוועד למלחמה באיידס ובעיקר את חברת HOT, שהחליטה להשעות את התוכנית בהגשתם. עכשיו Useless ID רק רוצים לבקש סליחה. והרי החדשות: אנרכיה ופציפיזם תלושים מהמציאות, הם נורא אוהבים את ישראל ואפילו יחנכו מרכז לבדיקות איידס. ובכלל, "אנחנו לא להקה פוליטית"

כמה ימים לאחר הראיון של חברי להקת "Useless ID" במוסף "7 לילות" של "ידיעות אחרונות", שכלל אמירות שהובילו את חברת HOT להשעות את התוכנית "אקזיט" בהגשתם, חברי הלהקה מבקשים להתנצל: "אני רוצה להתנצל בשמי ובשם כל הלהקה", אמר יונתן חרפק, "זו הרגשה מחורבנת, הרגשה ממש לא טובה".

 

 

בכתבה המדוברת התנסחו חברי הלהקה, יותם בן-חורין, ישי ברגר, גיא כרמל ויונתן חרפק, באופן פרובוקטיבי על הציונות, הדתיים וצה"ל, והתבטאו נחרצות נגד המוזיקה הישראלית. בנוסף, נרשמו ציטוטים של מתופף הלהקה, יונתן חרפק, שאמר: "כל פעם שרציתי לזיין בחורה בלי קונדום, הייתי אומר לה 'תשמעי, אף פעם לא שכבתי עם מישהי בלי קונדום ואני ממש רוצה שאת תהיי הראשונה שלי'. ואז היא נתנה לי. לא עשיתי בדיקת איידס. אי אפשר לרפא את זה, אז מה הטעם?".

 

השבוע נודע כי הדברים הסעירו את הוועד למלחמה באיידס, שמסר כי הוא "מגנה בכל תוקף את הדברים ומבקש להעביר לציבור הצעירים בישראל כי הדברים שנאמרו וגישתם הם מתכונת להידבקות בנגיף ה-HIV". עוד נמסר כי "לאור העובדה שהיום טיפול הקוקטייל הינו יעיל ומציל חיים, האמירה בכתבה הינה מטעה ומוטעית ומייצגת בורות רבה".

 

אתמול (ב') התנצלו יונתן חרפק ושאר חברי הלהקה על הדברים ואמרו: "אנחנו מעודדים את המלחמה הצודקת והחשובה שמנהל הוועד למלחמה באיידס להגברת המועדות והמלחמה במחלה, ואנחנו גם רוצים להזמין את קהל מעריצי הלהקה לטקס החניכה של המרכז לבדיקות ביום רביעי הקרוב בתל אביב".

 

"גם אנשים קרובים אליי, המשפחה שלי וההורים שלי הזדעזעו

מהכתבה", אמר חרפק, "נאלצתי לשבת מול סבתא שלי, שהיא ניצולת שואה, ולהסביר לה את הדברים. אנחנו באמת חושבים שאנרכיה ופציפיזם הם נושאים תלושים מהמציאות וגם נושאים שלא עומדים במבחן המציאות".

 

"אנחנו להקה שמנגנת מוזיקה", הוסיף ברגר, "אנחנו כותבים שירים ושרים אותם, אנחנו לא מהפכנים ולא באנו במטרה לתת סטירה תרבותית".

 

לגבי אמירות של הלהקה על ארץ ישראל, ביניהן - "ישראל היא כוכב הקופים" ו"אני יורק על ציונות", אמר גיא כרמל: "אנחנו גרים בארץ ואוהבים את הארץ". 

 

"החברים והמשפחות שלנו פה", הוסיף חרפק, "לרגע לא חשבנו לעזוב את הארץ, אנחנו עושים מוזיקה שבעינינו היא מוזיקה ישראלית. אנחנו ישראלים לכל דבר ומייצאים את המוזיקה שלנו לעולם".

 

יצא לכם לתהות בשביל מה אתם צריכים את התוכנית ואת כל הבלאגן הזה?

 

כרמל: "התוכנית דווקא יכולה להיות במה מאוד טובה להציג את עולם הפאנק-רוק, שהוא עולם מאוד חופשי ומאוד חיובי. יש בו אידיאולוגיות מאוד יפות, יש בו את זכויות בעלי החיים, חופש ביטוי הפרט והווי מאוד חיובי וטוב".

 

חרפק: "בני נוער ימרדו, בלי קשר אלינו, זה קורה בכל מקום. ודווקא זה נראה נכון למרוד דרך הפאנק שזו מוזיקה מאוד מסוימת, עם ערכים מאוד מסוימים ולבוש מאוד מסוים שתומכת בהליכה להפגנות, בין אם זה למען בעלי החיים או משהו אחר, ובעשייה למען אחרים. הערכים האלה יכולים להדריך את הנוער כמעט כמו שתנועות נוער עושות. וזו הנקודה ממנה באנו ואיתה רצינו להגיע לתוכנית. התלבטנו רבות לגבי הטלוויזיה, חשבנו האם זה באמת מתאים לערכים שלנו ואם זה לא עלול לצאת מצועצע כמו תוכניות נוער אחרות. אחרי עבודה מאוד ארוכה על תכנים שבהם להפתעתנו היינו שותפים די מלאים, ראינו שהתוכנית הולכת בכיוון שלנו ומשקפת את איך שאנחנו רואים את העולם ואת תפיסתו, והחלטנו שאנחנו הולכים על זה. אנחנו רוצים להעביר את זה אל הנוער. אנחנו מחוברים לנוער".

 

ישי: "אם כולם יגידו 'לא' למדיה, זה תמיד יישאר מאוד קטן. שהיינו יותר צעירים זה היה נראה לנו מאוד חשוב לשמור את הפאנק ואת כל הדרך ביטוי הזאת לעצמנו, כאילו שלאף אחד אסור יהיה לגעת. כלהקה עבדנו כל כך הרבה שנים בארץ וראינו לאן הפאנק הגיע לבדו, ואמרנו 'וואלה, תוכנית טלוויזיה שבה אנחנו עושים את הצחוקים שלנו, מדברים על המוזיקה שלנו, על הלהקות ועל נושאים חשובים'".

 

חרפק: "כבר הקלטנו ארבעה פרקים והבאנו לתוכנית גם נושאים חברתיים. במהלך התוכנית חשפנו בחור שעבד במקום כלשהו ושם רימו אותו. אז התקשרנו למנכ"ל, וניסינו לסדר ולעזור לו. המסר הוא שהעברנו לבני נוער שייקחו בחשבון שהם הולכים לעבוד בקיץ ושידעו את כל הזכויות שלהם – זה דבר חשוב ויפה, אלה דברים שאנחנו עומדים מאחוריהם".

 

כרמל: "לעמוד על הזכויות שלך - זו גם אחת מהתכונות אותה אנחנו מייצגים ובה אנחנו דוגלים. זה דבר מאוד חיובי. ובמקרה הזה, חשוב שבני נוער ידעו את זה כדי שהם לא יפלו קורבן לנצלנים. אבל זו רק דוגמה אחת, יש עוד המון דוגמאות אותן אנחנו רוצים להעביר בתוכנית הזו, ובגלל זה מאוד חשוב לנו לעשות את זה".  

 

אתם חוששים שעקב הכתבה תאבדו קהל?

 

חרפק: "כן, בוודאי. זה אחד הדברים הראשונים שחשבנו עליהם. אנחנו מקבלים הרבה תגובות חמות מאנשים שמתעניינים ודואגים. המייל שלי פתוח, האתר שלי פתוח, והכל מגיע לשם".

 

כרמל: "הרבה אנשים מבינים. נפתחה עצומה באינטרנט נגד ביטול התוכנית שאפשר להגיע אליה דרך הפורום שלנו. גלישה קלה באינטרנט תראה לך איך הקהל שלנו מרגיש עם הנושא".

 

ברגר: "אנחנו אנשים שאחרי הופעה מקפידים לדבר עם הקהל, להחליף איתם חוויות, אנחנו נותנים להם מקלות תופים, את הטלפון של חרפק לכל מי שרוצה", הוא צוחק.

 

חרפק: "ברור לי שהכתבה זעזעה הרבה אנשים שלא מכירים אותנו, ואני יכול להבין את זה. אנחנו רק יכולים להתנצל, אלה באמת נושאים שאנחנו לא מתעסקים בהם".

 

ברגר: "יש להקות שהן פוליטיות, הן עושות פחות חזרות, אבל הן פוליטיות, אנחנו לא כאלה".

 

יותם בן חורין: "לנו אכפת מהמוזיקה שלנו. ובאמת שאנחנו לא מתעסקים בשאר הבולשיט".

 

חרפק: "אנחנו רק רוצים ומאמינים שהתוכנית תדבר בעד עצמה".

  

ומה יקרה אם התוכנית לא תצא לפועל?

 

ברגר וחרפק: "אז אנחנו נשארים לבד, ואנחנו מקווים שדרך התקשורת והמוזיקה נוכל להעביר לקהל את התחושות שלנו ולרכך את הנזק".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יוסלס איי די. נפתחה עצומה באינטרנט
לאתר ההטבות
מומלצים