שתף קטע נבחר

אולמרט: לא נעשה פעולות ג'יימס בונד

בישיבת הממשלה התעמת ראש הממשלה, אהוד אולמרט, עם מי שקרא להסלים את הפעולות הצבאיות: "אפשר לעשות פעולות כמו בסרטי ג'יימס בונד, בים בם, ולהפסיד את הגיבוי מהקהילה הבינלאומית". אולמרט קרא לשרים להיזהר בדבריהם: "תתאמו את הדברים שאתם אומרים לאינטרנט, לרדיו ולטלוויזיה עם יועץ התקשורת"

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הדף היום (א') בישיבת הממשלה השבועית את דבריהם של מי שקראו להסלמת הפעילות הצבאית, "אפשר לעשות פעולות כמו בסרטי ג'יימס בונד, בים בם, ולהפסיד את הגיבוי מהקהילה הבינלאומית. כדי לשמור את הגיבוי הזה צריך לפעול בסבלנות ובקור רוח".

 

לדברי אולמרט, "הכי קל לבוא לכאן ולדפוק על השולחן ולתבוע פעולה, אבל יש קהילה בינלאומית. המינון חייב להיות נכון ומדוד". הדברים נאמרו בתגובה לטענות ולשאלות שהפנו השרים בנוגע לאופיה של פעולת צה"ל לשחרור החייל החטוף ועצירת ירי הקסאמים ברצועת עזה.

  

אחד השרים דרש להתנקש בראשי החמאס, וזכה לתשובה משר הביטחון, עמיר פרץ: "צריך לקחת בחשבון שהיום יש רכיב נוסף במשוואה - חייל שלנו שנמצא כרגע בידיים של החמאס. אם לא נכלול את השיקול הזה לפני פעולת סיכול ממוקד בימים האלה, לא נמלא את שליחותנו כשרים. צריך לנהוג בשיקול דעת ולא בפזיזות ולנהוג במינון הנכון".


"הכי קל לבוא לכאן ולדפוק על השולחן". ישיבת הממשלה  (צילום: רויטרס)

 

אולמרט לא חסך ביקורת בכל הנוגע להתבטאויות השרים בתקשורת, בעיקר בעקבות דברים שאמר השר אבי דיכטר שדיבר ביום שישי בזכות שחרור אסירים: "הצד השני שמחזיק את גלעד שליט איננו פרימיטבי והוא עוקב אחר התגובות של השרים והממשלה, הוא בקיא במה שנאמר כאן ומיד מתרגם את הדברים להנחיות אופרטיביות. אני בעד שתתבטאו, אך בואו תהיו זהירים, תתאמו את הדברים שאתם אומרים לאינטרנט, לרדיו ולטלוויזיה עם יועץ התקשורת.

 

"שאף שר לא יתנדב להיות הילד הרע. שאף שר לא יתנדב לחסל את הרשות הפלסטינית ומצד שלישי, שאף שר לא יתנדב מחר לפתור את הסכסוך עם הרשות הפלסטינית. לכולנו יש אחריות קולקטיבית כממשלה". הוא חזר ואמר להם שאנשי החמאס משתמשים בפרסומים של השרים הישראלים כדי ליצור ויכוח בממשלה. "כבדו את הבקשה שלי, זה דיני נפשות. השאירו את ההתנצחויות בנושא הזה למי שבקיא ולמי שמטפל בשחרור רב"ט גלעד שליט. מדובר בדיני נפשות".

  

בהתייחסו לאפשרות שחרור האסירים, אמר אולמרט שזה לא סוד שהתכוון לשחרר בעבר אסירים עבור הגורמים המתונים ברשות הפלסטינית, כפי שאמר לנשיאים בוש, שיראק ומובארק, "וכבר הינחתי להכין את הרשימות".

 

אז מדוע לא לשחרר אסירים כעת? אולמרט רגז ודפק על השולחן: "שחרור אסירים לטובת החמאס כתוצאה מחטיפת חייל, זה למעשה חיסול כל גורם מתון ברשות הפלסטינית, זה איתות שאומר גם לרשות הפלסטינית וגם לקהילה הבינלאומית שאנו יודעים לדבר אך ורק לאחר חטיפה, או אך ורק עם גורמים חיצוניים. זה הגיוני? העמדה שלי ברורה וחד משמעית, לא ננהל משא ומתן עם החמאס וזה חד משמעי".

  

ראש הממשלה אולמרט אמר בסכמו את ישיבת הממשלה שהפעילות הצבאית בעזה תימשך לאורך זמן, אך לא יהיה מודל אחד ויחיד לפעולה. "אין לנו כוונה לכבוש את עזה ואין לנו כוונה להישאר בה, אך אנחנו נצא וניכנס לפי הצורך, לא יהיה מודל אחד כדי שהם לא יתרגלו למודל קבוע. הפעולה תימשך זמן ארוך, זו פעולה מורכבת, זו מלחמה שלא ניתן מראש להגדיר לה לוח זמנים ואני בוודאי לא יאותת להם מצי הלחץ יוסר וכמה זמן הוא יימשך".

 

סקירה ביטחונית: עליה במספר ההתרעות

 

במהלך הישיבה שמעו השרים מספר סקירות ביטחוניות. סגן ראש השב"כ י' אמר שהחמאס מצוי בדילמה בעקבות חטיפת החייל. "לצד החזקה בנכס אשר מביא לאפשרות של שחרור אסירים, עומד הארגון בבעיה אסטרטגית קשה בשל הלחץ הישראלי הנמשך. הן המעצרים של השרים וחברי הפרלמנט של החמאס והן הפעולה הצבאית בעזה והטיפול במוסדות הדעווה (המוסדות האזרחיים של החמאס – ר"ס). יש חשש בחמאס שהמנופים שישראל מפעילה עלולים להביא ללחץ על האוכלוסייה הפלסטינית שבסופו של דבר יוריד את המחיר לשחרור החייל החטוף ולהפסקת ירי הקסאם".

 

סגן ראש השב"כ דיווח על עלייה חמורה בהתרעות לפיגועים, 20 התרעות חמות ועוד 80 פרטי מידע התרעתי. לדבריו, ארגוני הטרור ובראשם החמאס, מבקשים לבצע פיגועים בכוחות צה"ל סביב הרצועה, תוך מתן דגש על מעברי הגבול. הבכיר הביטחוני ציין שכמו כן קיימים גם ניסיונות לשלוח מפגעים לישראל, מכיוון יהודה ושומרון.

 

ראש חטיבת מחקר באמ"ן, תת אלוף יוסי ביידץ, שנכנס לתפקידו לאחרונה, אמר שכרגע ניכרת החלשות של אבו מאזן אשר מתרכז בניסיון לשקם את עצמו כבעל תפקיד משמעותי וכמי שעדיין משמש כשחקן במערכת. לדבריו, הנשיא הפלסטיני עדיין מנסה לגייס כסף לשיקום תשתיות שנפגעו ולתשלום משכורות לאלו הסרים למרותו. אך למרות זאת אינו גורם משפיע.

 

השרים שמעו סקירה גם על התחום המדיני. שרת החוץ ציפי לבני דיברה על הפעילות הבינלאומית של משרד החוץ: "כל עוד תישמר המידתיות בהפעלת הכוח של צה"ל ברצועת עזה, תימשך התמיכה הבינלאומית המכירה בזכותה של ישראל להגן על עצמה, לתבוע את החזרת החייל החטוף והפסקת ירי הקסאמים".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אולמרט. לפעול בסבלנות
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
פרץ. לנהוג בשיקול דעת
צילום: רויטרס
צילום: דודי ועקנין
לבני. תמיכה בינלאומית
צילום: דודי ועקנין
מומלצים