שתף קטע נבחר

רייס ברשות: לעשות מאמץ להפסיק את הסבל

כאלף פלסטינים התעמתו עם שוטרים והשמיעו קריאות מחאה נגד ישראל וארצות הברית מחוץ למוקטעה ברמאללה, במהלך פגישה שהוקדמה במפתיע בין מזכירת המדינה האמריקנית לנשיא אבו מאזן. רייס הבטיחה כי האמריקנים ימשיכו לפעול במלוא המרץ להשכנת שלום באיזור וסירבה לענות לשאלות. אבו מאזן עידכן בקשיים לגיבוש מתווה להחזרת גלעד שליט ולהפסקת הלחימה

"נעשים מאמצים עילאיים להגיע להפסקת אש מהירה בלבנון", כך הודיעה מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, בתום פגישתה עם נשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, היום (ג') ברמאללה. רייס הגיעה לרמאללה באופן חשאי והפגישה, שהיתה אמורה להתחיל בשעה 15:00, אך הסתיימה למעשה באותה שעה ממש. רייס סירבה לענות לשאלות העיתונאים ולאחר מכן עזבה מיד את המקום.


בלי שאלות. רייס ואבו מאזן (צילום: רויטרס)

 

במהלך הפגישה התקיימה באיזור מתחם המוקטעה הפגנה של כאלף פלסטינים שקראו קריאות בגנות ביקורה של רייס בישראל

 ובגנות מדיניותה של ארצות הברית בנוגע לרשות הפלסטינית ולסוגיית המלחמה בלבנון. המפגינים התעמתו עם השוטרים הפלסטינים שמנעו מהם מלהתקרב למתחם המוקטעה.

 

רייס הודיעה ליו"ר הרשות שהממשל האמריקני מודע לסבל העמים באיזור וכי יש לעשות כל מאמץ כדי להפסיק את הסבל הזה. אבו מאזן מצידו עידכן את מזכירת המדינה האמריקנית במאמצים שהוא עשה לאחרונה מול הפלגים הפלסטינים כדי להגיע להפסקת אש ובעיקר להפסקת ירי הרקטות מן הרצועה לישראל.

 

במהלך הפגישה עידכן אבו מאזן את רייס בכך שמגעיו עם הפלגים השונים ברשות התבססו על המתווה אותו גיבש עם ראש השב"כ, יובל דיסקין, בפגישתם החשאית בירדן. על פי מתווה זה, כפי שנודע ל-ynet, אמורים הפלסטינים להביא לשחרורו של החייל גלעד שליט ולהפסיק את האש כלפי ישראל, בתמורה לכך שישראל תתחייב להפסקת החיסולים ולשחרור אסירים פלסטינים שלא במסגרת חילופי שבויים.

 

אבו מאזן הבהיר לרייס כי הקושי, נכון לעכשיו, מתמקד בשכנוע הקבוצות החמושות בפלגים הפלסטיניים לקבל על עצמן את הפסקת האש. יחד עם זאת הוא הבטיח כי המאמצים יימשכו כדי להגיע להרגעת הרוחות לקראת חידוש אפשרי של השיחות בין הצדדים. הוא הוסיף כי יש לעשות מאמצים כדי להפסיק את סבלם של אלפי האסירים הפלסטינים, אשר חלקם כלואים בישראל למעלה משלושים שנה.

 

רייס עצמה, כאמור לא הרבתה לנדב פרטים על הפגישה ורק הסכימה לומר כי נעשים מאמצים להביא לשינוי במצב ולפתור את המשבר הנוכחי, הן בשטחים ובעיקר ברצועה והן בלבנון. לאבו מאזן היא אמרה כי ביקשה בפגישותיה עם מנהיגי ישראל (אהוד אולמרט וציפי לבני) להסיר את המצור על הפלסטינים ולהעביר סיוע הומינטרי לרשות והביעה את הערכתה להנהגתו של אבו מאזן. היא גם הדגישה את עמדתו של הנשיא ג'ור'ג בוש לפיה צריכות שתי המדינות - הישראלית והפלסטינית - לחיות בשלום זו לצד זו.

 

שרת החוץ הבריטית מאשימה את סוריה ואיראן

 

שרת החוץ הבריטית, מרגרט בקט, אמרה היום כי איראן וסוריה "מערערות את יציבות האזור". לדבריה, תמיכתן של שתי המדינות בחיזבאללה מעודדת קיצונות במזרח התיכון ומאיימת על יציבותו. בקט קראה לאיראן ולסוריה להפסיק לתמוך בארגון בהתאם להחלטת מועצת הביטחון 1559, ולהפסיק להתערב בענייניה של לבנון.

 

"תמיכת

 איראן וסוריה בחיזבאללה ובארגונים פונדמנטליסטים אחרים מעודדת קיצונות, מאיימת על יציבות האזור ומרחיקה את האפשרות של שלום באזור", אמרה בקט בפרלמנט הבריטי. היא הוסיפה כי אינה יודעת אם איראן אחראית למשבר הנוכחי בלבנון, אבל ציינה כי התיזמון הוא "נוח באופן יוצא דופן" לטהרן.

 

בקט תשתתף מחר בשיחות ברומא, שבהן יטלו חלק נציגי אירופה, ארצות הברית והמזרח התיכון. לדבריה, בראש סדר היום יעמוד נושא הסיוע ההומניטארי ללבנון, וכן דרכים לחזק את ממשלת לבנון והקמת כוח רב לאומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"להפסיק את הסבל". המפגש
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
אבו מאזן. שמע הבטחות
צילום: רויטרס
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
רייס עם אולמרט. ארה"ב תחתור לפתרון
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים