שתף קטע נבחר

מרכז העבודה: ברק נבחר ומנסה לפייס את מתנגדיו

המזכ"ל רענן כהן העביר "מינוי בזק" לאהוד ברק כמועמד המפלגה לראשות הממשלה. אברהם בורג נותר בחוץ, תרתי משמע. היונים במפלגת העבודה טוענים כי מטרתו העיקרית של ברק בהתפטרותו היתה לחסום אותם

בעקבות מרכז המפלגה שבו נבחר מחדש ב"הצבעת בזק" כמועמד לראשות הממשלה, החל אמש (יום א') ראש הממשלה אהוד ברק בשורה של שיחות אישיות עם בכירי המפלגה - ביניהם גם אלו הנמצאים "בחיכוך" עמו - כשהבולט בהם הוא אברהם בורג.
ברק נפגש ראשית עם מזכ"ל המפלגה רענן כהן, כדי להבהיר את "תקרית בורג", שנותר מחוץ לאולם בעת ההצבעה הזריזה על בחירת ברק. כהן טען כי בורג תיזמן את כניסתו כך שלא ייאלץ להרים את ידו ולהצביע עבור ברק יחד עם המרכז.
עוד סיפר כהן לברק כי שוחח עם השר שמעון פרס, שהביע באוזניו זעם רב על כך שבניגוד לשרים אחרים לא עודכן על התפטרותו של ברק לפני המהלך עצמו. בשל כך, לדברי כהן, בחר פרס להחרים את ישיבת המרכז. פרס גם לא היה מרוצה בלשון המעטה מהליך בחירתו של ברק במרכז.
לאחר הפגישה עם כהן נפגש ברק עם אברהם בורג לשיחת הבהרה, ולאחר מכן נועד עם השר אברהם בייגה שוחט.

המחטף במרכז

מרכז מפלגת העבודה התנהל בתחושה מעורבת: כלפי חוץ, קיבלו מאות הפעילים את ראש הממשלה ברק בתשואות, קריאות עידוד וקונפטי. מתחת לפני השטח, התרחש למעשה "מחטף" של אנשי ברק.
מזכ"ל העבודה רענן כהן ביצע את המהלך המתוכנן כבר בתחילת הישיבה: "מי בעד אהוד ברק כמועמד המפלגה לראשות הממשלה?" שאל כהן. ים של ידיים הונפו באויר, ובתוך כעשרים שניות נבחר אהוד ברק שוב למועמד היחיד של העבודה לראשות הממשלה.
ואיפה היה אברהם בורג בכל הזמן הזה? יושב ראש הכנסת וחבר הכנסת אלי גולדשמיט לא הצליחו להיכנס לאולם בו נערכה ישיבת המרכז, משום שהסדרנים לא הכניסו אותם "מפאת חוסר מקום". עשרות חברי מרכז וראשי ערים נותרו אף הם בחוץ, ואי לכך החליטו בורג וגולדשמיט להישאר בחוץ כמחאה ולצפות במסכי הטלויזיה. רק אחרי דקות ארוכות הצליח בורג להיכנס, בדיוק כשהחל אהוד ברק לנאום.
ברק עצר את דבריו ואמר: "אני מברך את חברנו יושב ראש הכנסת בורג שמצטרף אלינו". בורג עצמו אמר מאוחר יותר כי אם היה נכנס, היה מצביע בעד אהוד ברק. "במצב הנוכחי השתנו כללי המשחק", אמר בורג. אבל במהלך נאומו של יוסי ביילין, כאשר אמר כי יש לתמוך בברק, שאגו כמה נוכחים באולם: "בשורה הראשונה יש מועמד עם כיפה טוב יותר". מי שנעדר באופן בולט מהמרכז היה השר שמעון פרס.

נאום ברק: אג'נדה חברתית

בנאומו רמז ברק על מדיניותו העתידית: "אם אנחנו נקבל תוך 60 יום מנדט מחודש, כאשר הסיעות כבר יודעות לאן אנו הולכים בתהליך המדיני ובמדיניות החברתית, מפלגות שכיום יושבות על הגדר יהיו במציאות פוליטית ציבורית ופסיכולוגית חדשה שתאפשר להם לומר: זהו משפטו של העם".
ברק שב ואמר כי חלה בימין ובשמאל התפכחות כואבת: "הימין הבין כי אין מוצא אלא מסלול של משא ומתן מדיני והשמאל הבין כי הפרטנר הפלסטיני נוקשה וגובה מחיר יקר אולי אף יקר מדי". למרות ההתייחסות לנושא המדיני, הדגיש ברק כי האג'נדה שלו עד תום הכהונה ואם יבחר בכהונה הבאה, תהיה אג'נדה חברתית, שמן הסתם ייגזרו ממנה כלכלת בחירות וגיוס בני ישיבות: "יתכן שטעינו בכך שלא החלנו במאמץ החברתי יותר מוקדם" אמר ראש הממשלה.
ברק תקף את הימין ואמר כי אין לו דרך אלטרנטיבית חוץ מ"דמגוגיה". ברק איזכר את הישגי ממשלתו, והדגיש: "הבחירות יתנו לנו מנדט מחודש לפעול. אנחנו נקבל את המנדט והוא יקרין על הכל". ברק איזכר את שמות כל בכירי המפלגה, בהם אלו שתקפו אותו כמו רמון ובורג, ואמר כי העם יבחר בנבחרת הזו ויעניק לה נצחון.
השר יוסי ביילין הביע בנאומו תמיכה בברק וטען כי אסור לאפשר ל'חוק נתניהו' לעבור. ביילין הוסיף כי ברור לו שרבים מהח"כים לא מעונינים בפיזור הכנסת: "הבחירות האלה יהיו קשות. הניצחון הוא לא בכיס" אמר ביילין.
מבדיקה שערכו אנשי המפלגה עולה כי רבים מאלה שפעלו למען ברק בבחירות הקודמות בעבודת שטח מסיבית, מאוכזבים מתפקודו ואינם מתכוונים לפעול למענו ברחוב, כך הם טוענים. "בכל סניף יש מקסימום 15 צעירים של המפלגה", אמר גורם בעבודה והוסיף "את האמת יש לומר: אנחנו הולכים להפסיד אם זה יימשך כך".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 1
ברק במרכז המפלגה. מינוי בזק
צילום: ערוץ 1
מומלצים