שתף קטע נבחר

פרץ: "אנו נלחמים את מלחמת העולם החופשי"

נציגי מערכת הביטחון והצמרת המדינית מתכנסים כעת כדי לקבל את אחת ההחלטות המכריעות במלחמה, בנוגע להרחבת הפעולה הקרקעית. הבוקר נפגש עמיר פרץ עם שר החוץ הגרמני ואמר: "אנו מצפים שהקהילה הבינלאומית תתמוך במאבקנו נגד הטרור. עם זאת, נטפל בעצמנו באזורי השיגור בדרום לבנון"

על הפרק - הרחבת הפעולה הקרקעית. הקבינט לביטחון לאומי מתכנס בשעה זו כדי להכריע בסוגיית הרחבת הלחימה בלבנון והתקדמות צפונה עד לנהר הליטאני. נציגי מערכת הביטחון מתכוונים להציב על שולחן הקבינט הצעה לפעולה נגד משגרי הקטיושות בכל מרחב דרום לבנון כאשר היעד: איתור וחיסול משגרי הקטיושות לעבר הצפון.

 

חדר מלחמה - סיקור נרחב ב-ynet משתי החזיתות

 

שר הביטחון, עמיר פרץ, מתכוון להודיע במהלך ישיבת הקבינט כי ישראל תטפל בעצמה באזורי שיגור הרקטות. לדבריו, אין בכוונת הממשלה לוותר על זכותה של ישראל למתן הגנה לאזרחים ולא יהיה הסדר מדיני שלא יבטיח שקט ויציבות לשנים ארוכות.

 

הבוקר, בטרם הגיע לדיון בקבינט, נועד שר הביטחון פרץ עם שר החוץ הגרמני, ד"ר פרנק ולטר שטיינמאייר. השניים בחנו, בין היתר, את הצעתו של ראש ממשלת לבנון, פואד סניורה, להציב 15 אלף חיילים מצבא לבנון בדרום המדינה כדי להבטיח את השקט באזור. השר הגרמני הגיע לישראל מלבנון, שם נפגש עם ראשי הממשל וביניהם סניורה עצמו.


פרץ ושטיינמאייר, בפגישתם הבוקר (צילום: אריאל חרמוני, משהב"ט)

 

פרץ אמר לשטיינמאייר: "אנו נלחמים נגד הקומנדו של איראן, המצוייד בנשק מודרני ומתוחכם. בין הייתר הוא מצוייד בטילים נגד טנקים מתוצרת רוסית, אשר בעבר הובטח שלא יגיעו לידי החיזבאללה. נשק זה מופעל היום כנגד חיילי צה"ל בלבנון".

 

"גם אם לסניורה כוונות טובות", הוסיף שר הביטחון, "הרי שלנסראללה כוונות אחרות. לכן על הקהילה הבינלאומית לוודא שהסכם מדיני יהיה בר-תוקף ולא כזה שיתפורר ויתפוגג אחרי זמן קצר".

 

פרץ הזהיר את שטיינמאייר מפני האפשרות שישראל תוצב שוב מול איום הטרור מלבנון: "אנו נלחמים את המלחמה של העולם החופשי נגד הטרור ומצפים שהקהילה הבינלאומית תתמוך במאבקנו זה. עם זאת, אנו מתכוונים לטפל בעצמנו באזורי השיגור של הרקטות בדרום לבנון ואת עמדתי זאת אציג בפני הקבינט המדיני-בטחוני המתכנס הבוקר".

 

החשש: עליה במספר הנפגעים והגברת הלחץ על ישראל

 

נציגי מערכת הביטחון, כאמור, ינסו לקבל את אישור הקבינט להרחבת הפעולה הקרקעית אולם בלשכת ראש הממשלה ובמשרד החוץ מבקשים לבחון בזהירות את ההצעה. זאת, על רקע הנסיונות של חברות מועצת הביטחון של האו"ם ובראשן ארצות הברית וצרפת ליצור תשתית להפסקת אש באיזור. הזהירות שנוקטים אנשי הלשכה נובעת מהחשש שמהלך כזה יביא לזירוז הלחץ על ישראל להפסקת אש גם בתנאים שלא הולמים את היעדים שהציבה ישראל לעצמה.

 

חשש אחר בלשכת ראש הממשלה, שאינו מבוטל כלל ועיקר, הוא מן האפשרות של גידול משמעותי במספר הנפגעים בקרב חיילי צה"ל. עוד חוששים כי פעולה רחבה שכזאת בדרום, תעודד את חיזבאללה ואת מפעיליו בטהרן להשתמש בטילים ארוכי הטווח שיפגעו בגוש דן. עם זאת, ראש הממשלה אולמרט אמר כבר בנאומו לפני בכירי הקהילות היהודיות של אמריקה שלשום, שישראל תמשיך להלחם כדי לסלק את האיום הרקטי, למרות המחיר הנורא.

 

במקביל לדיון בקבינט לביטחון לאומי, נמשכים כאמור המהלכים המדיניים. בישראל בוחנים עדיין את הצעת ראש ממשלת לבנון פואד סניורה, להצבת 15,000 חיילים בדרום לבנון כבסיס להפסקת האש. הנטיה בירושלים היא לא לקבל את הצעת סניורה כפשוטה. זאת, כיוון שהוא מציע שהכנסת כוחותיו תוביל להפסקת אש ולפינוי שטחה של לבנון מצה"ל לאלתר. בירושלים עדיין מתעקשים על "כוח רב-לאומי בעל סמכויות אכיפה אפקטיביות באש, לצידו של צבא לבנון, עד שתוכחנה יכולותיו של צבא זה למנוע ירי רקטות ואיום ישיר על ישראל". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
פרץ ושטיינמאייר. ישראל לא תוותר על זכות ההגנה
צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
צילום: רויטרס
אולמרט. החלטה מכרעת
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
חיילים בלבנון. המבצע יורחב?
צילום: רויטרס
מומלצים