שתף קטע נבחר

קציר משקיעה 15 מיליון שקל בתמוז מקיבוץ יזרעאל

השקעת קרן קציר היא בתמורה ל-50% מהחברה. תמוז מספקת שירותי מיקור חוץ וקבלנות משנה בתחום מערכות וביצור זיווד וכבלים לתעשיית ההיי-טק

קרן קציר חתמה היום (ד') על מזכר הבנות להשקעה של עד 15 מיליון שקל בחברת תמוז מקיבוץ יזרעאל תמורת 50% מהון המניות.

 

תמוז הוקמה בשנת 1985 והיא עוסקת בתחום שירותי מיקור חוץ וקבלנות משנה בתחום מערכות (בעיקר לתעשיית הציוד הרפואי, מדפסות וסמי קונדוקטורים) וביצור זיווד וכבלים לתעשיית ההיי-טק.

 

החברה מונה כ- 200 עובדים ובין לקוחותיה ECI, קיוליק אנד סופה, לומניס ואולטראשייפ. לתמוז מפעלי ייצור ואינטגרציה בארץ וכן שיתופי פעולה במזרח הרחוק, במזרח ומערב אירופה.

 

קרן קציר הוקמה על ידי רמי מנדולה בשיתוף עם קבוצת הראל השקעות בביטוח, הבנק הבינלאומי  ומשקיעים פרטיים. הקרן משקיעה בחברות בבעלות של קיבוצים וכן במיזמי נדל"ן בקיבוצים. 

 

אילן אלפיה, מנכ"ל תמו: "תמוז הגדילה את מכירותיה בכ-400% בשלוש שנים האחרונות. השקעת קציר בתמוז תאפשר לה להמשיך ולהראות קצב צמיחה מרשים גם בשנים הבאות".

 

התעשייה הקיבוצית כוללת 320 מפעלים בקיבוצים ועוד 10 תאגידים אזורים. היקף ההכנסות של התעשייה הקיבוצית הוא כ-23 מילארד שקל (ללא תנובה). היקף ההכנסות של התעשייה הקיבוצית מהווה 7.5% מהתפוקה התעשייתית בישראל, בעוד שאוכלוסיית הקיבוצים מהווה רק 2% מהאוכלוסייה בארץ. 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל תמוז
מפעל תמוז
מומלצים