שתף קטע נבחר

גורם בכיר: צה"ל ייסוג תוך שבוע-שבועיים

בבוקר צפויה הממשלה לאשר את החלטה 1701 של מועצת הביטחון להפסקת הלחימה בדרום לבנון. גורם בכיר בלשכת אולמרט מעריך בשיחה עם ynet שנסיגת חיילי צה"ל תתחיל רק בעוד שבוע-שבועיים, כאשר יגיעו הכוח הרב-לאומי וחיילי לבנון. מזכ"ל האו"ם אנאן: הפסקת האש תיכנס לתוקף ביום שני ב-7:00 בבוקר (שעון ישראל)

הממשלה צפויה לאשר הבוקר את החלטה 1701 של מועצת הביטחון להפסקת הלחימה בדרום לבנון, אך נסיגת כוחות צה"ל מלבנון תתחיל רק בתוך כשבוע עד שבועיים, עם הגעת הכוחות הראשונים של הכוח הרב-לאומי וצבא לבנון. כך מסר הלילה (יום א') ל-ynet גורם בכיר בלשכת ראש הממשלה. מזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, אישר הלילה באופן רשמי שהפסקת האש תיכנס לתוקף מחר בשעה 7:00 בבוקר (שעון ישראל).

 

"אני שמח להודיע כי שני המנהיגים הסכימו שהפסקת הלחימה תיכנס לתוקף ב-14 באוגוסט. היינו מעדיפים שהלחימה תיפסק מייד, כדי לחסוך סבל נוסף לאזרחים משתי המדינות", אמר אנאן.

 

הממשלה תדון בישיבתה השבועית גם בקיצוץ רוחבי של 6% מתקציב כל משרדי הממשלה למימון המלחמה בלבנון. כמו כן, ידונו השרים באפשרות להעביר 3% מהרזרבות של כל משרד לצורכי המלחמה. בין הגופים שלא ייפגעו מהקיצוצים הצפויים: תקציבי הרווחה, תקציבי סל התרופות ועבודת המשטרה נגד פעילות חבלנית עוינת.

 

 

ממשלת לבנון אישרה אמש פה אחד את החלטת מועצת הביטחון. שר בממשלה הלבנונית המכהן מטעם חיזבאללה, מוחמד פניש, אמר כי הוא ושר נוסף מטעם הארגון הסתייגו מההסכם. לדבריו, "התנגדנו בעיקר לחלק בהחלטה שמנקה את ישראל מאחריות לפשעים שביצעה, ומאשים את חיזבאללה במלחמה".

 

ובירושלים התקיימו בסוף השבוע שורה של דיונים, בהם נדונו התסריטים האפשריים לכניסה להפסקת אש. בישיבת הממשלה, יציג ראש הממשלה, אהוד אולמרט, את ההסכם שהושג בהחלטת מועצת הביטחון ואת הדרך להשגתו. מזכירות הממשלה הפיצה בסוף השבוע העתקים של ההחלטה בעברית ובאנגלית לכל השרים. לאחר סקירת ראש הממשלה ייערך דיון ובו יביעו השרים את דעתם. בלשכת אולמרט לא מצפים להתנגדות של ממש להסכם הפסקת האש על פי החלטת מועצת הביטחון.

 

בלשכת ראש הממשלה אולמרט הבהירו הלילה שהפסקת אש אינה מונעת מישראל את זכות ההגנה על אזרחיה ועל כוחותיה שימשיכו לשהות בלבנון עד להגעת הכוח הרב-לאומי. במהלך השבוע עד השבועיים הבאים, יתייצבו כוחות צה"ל בעמדות המשופרות שישיגו עד להפסקת האש, כשהם ערוכים למנוע שיגורי קטיושות וטילים ולהגן על עצמם. "במקרה שיהיה מידע על כוח חיזבאללה המאיים על אזרחי או חיילי ישראל, נשמרת לנו זכות התגובה המקדימה", הבהיר הגורם הבכיר בלשכת אולמרט. מרגע שיוחלט לצאת, הנסיגה תהיה מהירה מאוד, בשל ההערכה שחיזבאללה ינסה לזנב בצה"ל ולגרום לאבידות נוספות.

  

במהלך ישיבת הממשלה יסקור נציג צה"ל את התפתחות המבצע הצבאי בלבנון. צה"ל ידווח גם כיצד הוא נערך לביצוע הסכם הפסקת האש. על רקע מניין הנפגעים הגדול בלבנון והחשש שחיזבאללה ייערך למאמץ אחרון לפגוע בחיילינו. ראש הממשלה יבקש משר הביטחון ומצה"ל להכין תכנית אופרטיבית להגנה על הכוחות, בזמן ההמתנה לצבא לבנון ולכוח הרב לאומי. כמו כן יבקש מהם להציג בימים הקרובים תוכנית לנסיגה מהירה, כדי למנוע מהחיזבאללה להסב לישראל עוד נפגעים.

 

בינתיים: תוכנית צבאית מתגלגלת

 

גורם צבאי בכיר אמר כי פעולות צה"ל בשטח לבנון אינן תואמות לגמרי את התוכנית המקורית של מהלך הלחימה. לדבריו, "התוכניות היו אחרות במקצת, אבל זו תוכנית מתגלגלת". הגורם התייחס גם למבצע הקרקעי הנרחב בדרום לבנון ואמר כי זהו ניסיון להגיע למשגרי הרקטות ולחנוק את "היחידה הלוחמת שהיא הליבה המבצעית של חיזבאללה".

  

לדבריו, "זה המרחב של יחידת נאצר. הם מפעילים למעשה כמעט הכל - חוליות הנ"ט, הנ"מ, לוחמים וכמובן משגרי הקטיושות 122 מ"מ. הרגנו כבר 550 מחבלים מהיחידה, ואת המספרים המדויקים נדע לאחר המלחמה. אנחנו יודעים שבסך הכל יש להם 1,000-1,500 חיילים סדירים, ועוד כמה אלפים במילואים אותם התחילו לגייס. אלו שנתקלנו בהם עד עתה היו חיילים סדירים ואפשר לראות שהם עייפים, רעבים ובמצוקה. הם יוצאים לחפש אוכל וחושפים את עצמם".

  

באשר לפעולת צה"ל בכפרים בדרום לבנון אמר הגורם כי "כי כל כפר הוא כמו מחנה צבאי, ואפילו יותר. באחד הכפרים, אנחנו יורים בבית חשוד ושומעים סדרה של פיצוצים במשך יממה אחר כך, קשה להאמין כמה תחמושת הם אספו".

 

בהכנת הידיעה השתתפה מירי חסון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
לקראת סוף המבצע. אולמרט
צילום: גיל יוחנן
צילום: איי פי
מבצע קרקעי מתרחב
צילום: איי פי
פינוי נפגעים
צילום: דורון גולן
צילום: רויטרס
חיילים בדרום לבנון
צילום: רויטרס
מומלצים