שתף קטע נבחר

"בלתי נתפס שמלזיה ואינדונזיה ישלחו חיילים"

שגריר ישראל באו"ם אומר כי ישראל תתקשה לקבל חברות מדינות שאינן מכירות בה בכוח הרב לאומי שעתיד להתפרס בלבנון. שר החוץ של מלזיה בתגובה: "לא נהיה בשטח ישראל"

שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן, מביע היום (יום ו') התנגדות להשתתפות מדינות, שאינן מכירות בזכות הקיום של ישראל, בכוח הרב-לאומי שעתיד להתפרס על אדמת לבנון.

 

בעוד האו"ם ממשיך במאמצים לבניית הכוח מבהיר גילרמן, בראיון לרשת BBC, את חוסר שביעות הרצון של ישראל מחלק מהמדינות שעשויות לשלוח חיילים לכוח. מלזיה אינדונזיה, שאינן מכירות בישראל, הביעו את נכונותן לשלוח חיילים לאזור, אך גילרמן אמר כי ישראל תתקשה לקבל את חברותן בכוח.

 

"זה יהיה קשה מאוד ואף בלתי נתפס מבחינת ישראל לקבל השתתפות בכוח של חיילים ממדינות שלא מכירות בישראל ואין להן אפילו קשרים דיפלומטיים עימה", אמר גילרמן ל-BBC. הוא ציין כי ישראל תשמח לקבל חיילים ממדינות מוסלמיות עימן יש לה קשרי ידידות, "אבל לצפות ממדינות שלא מכירות בישראל להגן על ביטחונה זה מעט נאיבי".

 

במלזיה דחו את הטענות. "אנחנו הולכים לשהות בשטח לבנון ולא בשטח ישראל", אמר שר החוץ המלזי, חמיד אלבר. 

 

אכזבה באו"ם מהצעת צרפת

באו"ם הביעו היום אופטימיות זהירה ביחס לאפשרות של לשיחת כוח ראשוני, בן 3,500 חיילים, לדרום לבנון בתוך שבועיים. סגן מזכ"ל האו"ם, מארק בראון, הזהיר כי עיכוב בהגעת הכוח עלול לסכן את הפסקת האש.

 

בראון אמר כי יש צורך בעבודה רבה בימים הקרובים כדי לעמוד ביעד של שליחת חיילים בתוך שבועיים. בניית הכוח נתקלת בינתיים בבעיות – רשת BBC מדווחת כי ההצעות שהתקבלו עד כה לא מאפשרות בניית כוח בתמהיל הנכון מבחינת מספר חיילים ויכולות צבאיות. בנוסף, מספר מדינות קראו לאו"ם להגדיר את אופי הכוח והמשימה באופן יותר ברור.

 

צרפת, שלקחה על עצמה להוביל את הכוח, אמרה כי תשלח לאזור רק 200 חיילים נוספים, הרבה פחות מהמצופה. גורמים באו"ם אומרים כי ציפו להשתתפות אירופית גדולה יותר בכוח וכי התאכזבו מהצעתה של צרפת. שרת ההגנה של צרפת, מישל אליו -מרי, הגנה על ההחלטה: "אתה לא יכול לשלוח אנשים ולהגיד להם: תראו מה קורה שם אבל אין לכם אפשרות להגן על עצמכם או לירות".

 

ממשלת איטליה הודיעה רשמית כי תשלח חיילים לאזור וכי בימים הקרובים תודיע בכמה חיילים מדובר. גורמים במדינה אומרים כי ייתכן שיישלחו ללבנון 3,000 חיילים איטלקים. בנגלדש ונפאל הודיעו גם כן כי יישלחו חיילים, ככל הנראה בין 1,000 ל-2,000, גרמניה הציעה כוח ימי ואילו ארה"ב ובריטניה הודיעו כי יספקו תמיכה לוגיסטית לכוח. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גילרמן. נאיבי
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
אליו-מרי. מתגוננת
צילום: רויטרס
מומלצים