שתף קטע נבחר

גבעתיים: גם תינוקות משלמים ל"גארפילד"

למרות אולם כמעט ריק שבו הוקרן סרט מצוייר לילדים, התעקשו בקולנוע "רב-חן" בגבעתיים לבקש משתי אימהות לשלם עבור כרטיסים לתינוקות בני שלושה חודשים בלבד. "כל הבקשות להסבר על פשר התשלום המוזר עלו בתוהו", סיפרה אחת מהן. רב-חן: רוב התינוקות מפריעים בקולנוע, אנו מנהלים מדיניות שמטרתה לא לעודד את הכנסתם לאולם

במקומות ציבוריים המיועדים לילדים כמו גני חיות, בריכות שחייה וגני שעשועים, לא נהוג לגבות תשלום עבור ילדים עד גיל שנתיים, ולפעמים גם עד גיל שלוש. אבל מתברר שבאולם הקולנוע "רב-חן" בגבעתיים, קיימת ככל הנראה מדיניות אחרת שאינה מעודדת כניסת תינוקות לסרטים, כדי לא להפריע לקהל הצופים. לכן נגבה תשלום עבורם, למרות שבפועל הם אינם מסוגלים לשבת על כיסא בנפרד מהוריהם.

 

שרי שלזינגר (32) מגבעת שמואל הגיעה אתמול (יום א') בצהריים לבית הקולנוע בקניון בגבעתיים עם חברתה וילדיהן, כדי לצפות בסרט "גארפילד 2". לכל אחת מהן שלושה ילדים בני אותו הגיל - שש, ארבע ושלושה חודשים וכנהוג, הן רכשו כרטיסים עבור כל החבורה, מלבד התינוקות.


שרי שלזינגר והילדים. רק רצו לראות סרט (צילום: ירון ברנר) 

 

"הגענו עם ילדינו כדי לראות סרט", מספרת שרי. "כאשר רכשנו את הכרטיסים אמרנו שאנחנו רוצות להיכנס עם עגלות עבור התינוקות ואפילו ביקשנו במיוחד מקום במעבר".

 

אך עם כניסתן לאולם השתבשו מעט התכניות. שרי: "לאחר שנכנסנו, ניגש אלינו המנהל ודרש כרטיסים עבור התינוקות, משום שהעגלות שלהם תופסות מקום. הוצאנו את העגלות החוצה ונכנסנו שוב כשהתינוקות על הידיים שלנו, אך הוא לא התרצה. כל הניסיונות שלנו להבין את פשר התשלום המוזר עלו בתוהו והוא התעקש שנצא מבית הקולנוע".

 

"בלית ברירה יצאנו משם לאחר שהמנהל הפנה אותנו לשלט שנמצא במקום מאוד לא בולט בו נכתב כי יש לשלם עבור תינוק, וזאת למרות שבקופה וגם באתר האינטרנט של החברה לא ראינו שום אזכור לכך", מוסיפה שרי. "אני חייבת לציין שהוא גירש אותנו מבית הקולנוע למרות שהאולם היה כמעט ריק ולמרות שמדובר בסרט שמיועד לילדים, וזה דבר רגיל שאין שקט מוחלט באולם בסרט כזה. מה גם שבאתי בכוונה עם חברה כדי שבמידה ואחד התינוקות יבכה נוכל לצאת החוצה".

 

שלזינגר הוסיפה כי לאחר שגורשו בבושת פנים מבית הקולנוע נסעו היא, חברתה והילדים לבית קולנוע של רשת אחרת בהרצליה, שם לא נתקלו בבעיה וכולם - כולל התינוקות - צפו בהרפתקאותיו של החתול המצוייר.

רב חן: המטרה היא לא לעודד ביקור תינוקות 

מרשת "רב-חן" נמסר בתגובה: "שרי הגיעה עם חברתה וששת ילדיהן לקולנוע גבעתיים, והן רכשו ששה כרטיסים. הסדרן אישר להן להכניס את הילדים בחשבו שהן רוצות להושיבם ולהשאירם באולם. כשהסדרן הבחין שהתינוקות לא חויבו בתשלום הוא עדכן את המנהל, וזה ניגש ללקוחות והסביר באופן האדיב ביותר את מדיניות החברה בנושא. הסבר זה לא היה מקובל על הלקוחות והן בחרו לקבל את מלא כספן חזרה ולצאת מהקולנוע".

 

עוד נמסר מהנהלת הרשת: "בשל רצוננו המלא להעניק לקהל לקוחותינו את השרות הטוב ביותר, מדיניות החברה היא לחייב כל ילד בכל גיל ברכישת כרטיס. שילוט המורה על מדיניות זו מופיע ליד קופות הכרטיסים, כך שהקהל מיודע בכך טרם רכישת הכרטיס. גם באתר האינטרנט של רב חן מופיע מידע על כך".

 

לדברי ההנהלה, ניסיון העבר מלמד כי נגרמות הרבה הפרעות על ידי תינוקות והוריהם. "לא כל ההורים מוכנים לצאת עם התינוק מהאולם באופן מיידי במקרה של הפרעה, עובדה שמעוררת כעס רב בקרב הקהל. במקרים קיצוניים אף הוחלפו חיתולים על כסאות הקולנוע, ותינוקות רעבים הונקו תוך כדי הקרנת הסרט. כאשר לפעמים גורם הדבר למבוכה בקרב הצופים שיושבים בסמוך ושאינם יכולים לעבור מקום.

 

"כרשת אנו מחוייבים לקבוע כלל שיחול על כולם, למרות שיש הורים שמודעים להפרעה שעלולה להיווצר ומונעים אותה. חובתנו לדאוג לרוב המכריע של הקהל, ומאחר שאין באפשרותנו לאסור את כניסתם בחרנו בדרך זו, במטרה שלא לעודד ביקור תינוקות בבתי הקולנוע שלנו. עבור כל תינוק שנרכש עבורו כרטיס, אנו משריינים כסא, כך שאין כוונת רווח 'נסתרת'. כל הנעשה הוא מתוך כוונה כנה ודאגה לכלל הצופים".

  

המידע הראשוני התקבל באמצעות האימייל האדום


פורסם לראשונה 20/08/2006 23:44

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קולנוע רב-חן בת"א
צילום: ירון ברנר
גארפילד. גם התינוקות רוצים לראות
מומלצים