שתף קטע נבחר

ישראל של שרף הפסידה לרוסיה ובלאט 97:92

חניכיו של המאמן הישראלי הצליחו לגבור על הכחולים-לבנים בפתיחת טורניר ההכנה בווארנה, קרוב לבירה הבולגרית שם תארח ישראל את בוסניה ב-31 באוגוסט. עמית תמיר הצטיין עם 25 נקודות

בלית ברירה תאלץ נבחרת ישראל לארח את משחקה מול בוסניה במסגרת בית ב' של מוקדמות אליפות אירופה בבירת בולגריה סופיה. כך פסקה פיב"א, שהלכה בעקבות אופ"א ואסרה על קיום משחקים בינלאומיים על אדמת ישראל. בשבועיים הקרובים תהייה לכחולים-לבנים מהמזרח התיכון לעשות הכרות עמוקה יותר עם נופי הבלקן, העם הבולגרי והבורקסים שלהם. מי יודע, אולי כך ירוויחו אוהדים מקומיים שיתמכו בהם מול ננאד מרקוביץ' והבוסנים ב-31 באוגוסט.

 

הערב (ג') התחילו הישראלים במסע לקירוב לבבות עם הקהל הבולגרי בטורניר 'ויוטל' המרובע שנפתח בעיר וארנה, לא רחוק מדי מהבירה סופיה. 750 אוהדים הגיעו כדי לצפות בנבחרת ישראל מתמודדת מול נבחרת רוסיה של דייויד בלאט ומפסידה בסופו של משחק צמוד 97:92.

ויקטור חריאפה הרוסי מול ג'יימי ארנולד בבולגריה (רויטרס) 

 

למרות הפציעות, ישראל עמדה יפה מאוד מול הרוסים, אפילו במאבקים מתחת לסל, הרבה בזכותם של צמד הגבוהים ג'ימי ארנולד ועמית תמיר. את המחצית הראשונה סיימו חניכיו של צביקה שרך ביתרון 45:47. ברבע השלישי הגיעה הנפילה וישראל שסבלה מאחוזי קליעה לא טובים בעיקר מקו העונשין ונקלעה לפיגור גדול. ישראל אמנם הצליחה להתעשת ולצמק את היתרון, אבל כמה סלים של ג'יי.אר. הולדן השאירו את הניצחון אצל הרוסים ובלאט.

 

"היה משחק מאד חזק" אמר בסיום עוזר מאמן הנבחרת, אריאל בית הלחמי. "בחצי השני סבלנו מכמה דקות לא טובות בהתקפה ובהגנה והם ברחו קצת, אבל הראנו הרבה אופי והצלחנו לחזור למשחק. אולי עם קצת יותר ריכוז היינו מצליחים להשיג אפילו יותר מזה". עמית תמיר בלט בישראל עם 25 נקודות, בעוד שארנולד הוסיף 20.

שרון ששון מישראל מנסה לעצור את הפורוורד הרוסי סרגיי מוניה (רויטרס) 

 

בינתיים, עושים בהנהלת איגוד הכדורסל לעשות צעד נוסף לביטול הגזרה שהטילה פיב"א ושלחו הערב את הערעור הרשמי של ישראל על ההחלטה. עותקים מהערעור נשלחו למשרדי ההתאחדות האירופית בשווייץ ולראשי ההתאחדות העולמית המרוכזים בימים אל ביפן לרגל אליפות העולם.

 

מחר תתמודד ישראל מול הנבחרת המארחת בולגריה, שהפסידה במשחק הראשון בטורניר לנבחרת קרואטיה 87:79. חניכיו של יסמין רפשה, המתכוננים גם הם למוקדמות בבית ד' (עם לטביה, אסטוניה ודנמרק) לא התקשו מול הבולגרים והובילו כבר 50:75 ברבע השלישי, לפני קאמבק מרשים אך חסר משמעות של המקומיים.

 

רכז ז'אלגיריס קובנה מרקו פופוביץ' הוביל את הקרואטים עם 20 נקודות וזוראן פלאניניץ', שהיה מועמד למכבי תל אביב, הוסיף 17. ברנימיר לונגין קלע 12 נק'. הרבו לקלוע לבולגריה: פיליפ וידנוב 18, טאנצ'ו באנב 16, טודור סטויקוב 12, ירדאן בוזוב 11 וסטפן גאורגייב 10.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הלפרין מנסה לעצור את ניקולאי פאדיוס
הלפרין מנסה לעצור את ניקולאי פאדיוס
צילום: רויטרס
מומלצים