שתף קטע נבחר

בעקבות המלחמה: דרישה לחרם על פצצות מצרר

לקולות המחאה הרבים בארץ מצטרפים אורחים מחו"ל. העיתון "אינדיפנדנט" הבריטי דיווח שארגוני המחאה הבינלאומיים נגד שדות מוקשים לוחצים להפעלת חרם בינלאומי על שימוש בפצצות מצרר בעקבות נזקי הפצצות צה"ל בדרום לבנון

ארגוני המחאה הבינלאומיים נגד שדות מוקשים פתחו במתקפה חזיתית על ישראל. לחצם של הארגונים להפעלת חרם בינלאומי על שימוש בפצצות מצרר עלה מדרגה משהתבררו, לטענתם, מימדי ההרס שהשאירו פצצות אלו בדרום לבנון לאחר התקפות חיל האוויר. כך דיווח הבוקר (ה') העיתון "אינדיפנדנט" היוצא לאור בבריטניה.

 

אנשי ארגוני המחאה האשימו את צה"ל בירי מאות פצצות מצרר לעבר כפרים ושדות בדרום לבנון, בעיקר בשלושת הימים האחרונים ללחימה בצפון. ההפצצות גרמו, לדבריהם, להמצאותם של אלפי נפלים באזורים מיושבים.

 

על פי רישומי האו"ם, מאז תום הלחימה בין ישראל לחיזבאללה בלבנון נהרגו 12 בני אדם ו-49 נפצעו מפיצוץ נפלים של פצצות. אנשי האו"ם מזהירים כי במידה ולא יינקטו פעולות לסילוק הנפלים מספר הנפגעים יעלה בעקביות. הם סיפרו כי באחד המקרים השבוע נמצאו 35 נפלים בתוך בית מגורים ובסביבתו. במקרה אחר, אשה איבדה את זרועה ככל הנראה מפיצוץ נפל שהיה בתוך יבול שאספה בשדה.

 

ממשלת ישראל טוענת כי חיל האוויר לא ייעד את הפצצות לעבר כפרים מיושבים, וכי כל כלי הנשק שצה"ל נוהג להשתמש בהם תואמים את החוק הבינלאומי. ובכל זאת, ארגוני המחאה קוראים לאסור בחוק הבינלאומי את השימוש בפצצות מצרר, בטענה כי השימוש בפצצות הפוגעות ללא הבחנה באזורים מאוכלסים עלול להתנגש עם החוק הבינלאומי. מומחה לניטרול מוקשים הנמצא בדרום לבנון אמר באזור המאוכלס ישנן מספר פצצות רב, שעשויות להתפוצץ כתוצאה ממגע או תנועה קלה.

 

ראש אגף הסיוע ההומניטרי באו"ם, יאן אגלנד, מתח ביקורת על התנהלותה של ישראל בימיה האחרונים של הלחימה בלבנון. "מה שמזעזע אותי הוא שמרבית מפצצות המצרר שנורו לדרום לבנון התפוצצו 72 שעות לפני שהפסקת האש נכנסה לתוקפה, כשידענו שאנו קרובים לפתרון", אמר אגלנד.

 

האחראי מטעם האו"ם על נושא המוקשים בדרום לבנון, כריס קלארק, העריך אתמול בוועידה הבינלאומית לנשק קונבנציונלי בז'נבה כי ייקח כחצי שנה לפנות את הפצצות ה"קריטיות", וכי "ניקוי יסודי" של השטח מפצצות עשוי לקחת יותר משנה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מטוס בלבנון (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים