שתף קטע נבחר

משרד רה"מ יגדיל השתתפותו בתקציב מפעל ההזנה

מדובר בתוספת של 30 מיליון שקל. השתתפות המשרד תעמוד על 80 מיליון מתוך תקציב כולל של כ-200 מיליון שקל

שר האוצר, אברהם הירשזון, אמר כי הוא נחוש בדעתו להגביל את החריגה בתקציב 2007 רק לסעיפי הביטחון ושיקום הצפון, כך שהם יגדלו בשיעור של 1.7%, מעבר לתקציב עליו החליטה הממשלה. הירשזון הוסיף כי שאר סעיפי התקציב לא יגדלו מעבר לשיעור שנקבע. שר האוצר חזר והדגיש את הצורך בשמירת המסגרת כדי להבטיח את המשך הצמיחה.

 

שר הביטחון, עמיר פרץ, טען היום במהלך הדיון כי ניתן לממן את הגדלת תקציב הביטחון על חשבון תקציבים אחרים, לא חברתיים. עוד אמר פרץ כי "יסכים לקיצוץ כלשהו גם בתקציב הביטחון ובלבד שלא ייפגעו התקציבים החברתיים". וויכוח בנושאים אלו צפויים להמשך בשעה זו בישיבת הקבינט הכלכלי-חברתי בראשות רה"מ אהוד אולמרט.

 

הגדלת תקציב מפעל ההזנה

משרד ראש הממשלה הגדיל ב-30 מיליון שקל את השתתפותו בתקציב מפעל ההזנה, המספק ארוחות צהריים חמות למוסדות החינוך לשנת הלימודים שנפתחה היום. השתתפות המשרד תעמוד על 80 מיליון מתוך תקציב כולל של כ-200 מיליון שקל.

 

התוספת תגדיל את מספר הנהנים מארוחה חמה מ-95 אלף ל-150 אלף תלמידים. יתרת התקציב ממומנת מכספי קרן רש"י ומהשתתפות הרשויות המקומיות וההורים. עלות הארוחה נקבעה בסך 10 שקל.

 

ועדה בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה רענן דינור הציעה שיעור השתתפות מדורג לרשויות וההורים באשכולות של יישובים לפי מצבם הסוציו-אקונומי, אשר נע בין 20% ביישובים העניים ל-70% ביישובים המבוססים.

 

לפי הדירוג הזה ההשתתפות המינימלית של ההורים בתחתית הסולם תהיה בסך שקל ביום (10% מעלות הארוחה) מול שקל של הרשות המקומית.

 

ועדת הכספים של הכנסת תתבקש מחר (ב') לאשר את שיעורי ההשתתפות לפי הצעת הדירוג של ועדת דינור וייתכן שיחולו בהם שינויים.

 

85% מהמורים בעד התוכנית

ממחקר שנערך ביוזמת משרד ראש הממשלה על מפעל ההזנה עולה כי 85% מהמורים והמנהלים המשתתפים בתוכנית סבורים כי היא משפיעה לחיוב על התלמידים ומסייעת להם להתרכז בלימודים.

 

מהמחקר עולה עוד כי 47% מהמורים דיווחו על כך שטרם הפעלת התוכנית נתקלו מדי יום בילדים שהתלוננו על רעב. מהמחקר עולה כי יש לבנות תפריט המוצא את האיזון המתאים בין הטעמים של אוכלוסיות היעד השונות לבין הערך התזונתי של האוכל.

 

כיום מוזנים כ-180 אלף תלמידים בכל רחבי הארץ, במסגרת תוכניות חינוכיות המשותפות לממשלה ולקרן סקט"א רש"י.

 

באוקטובר אשתקד פסק בג"ץ כי מפעל ההזנה לא ימומן בחינוך החרדי. השופטים דחו את עתירת עיריית בית"ר עילית שביקשה להחיל את מפעל ההזנה גם על מוסדות חינוך חרדי. השופט מישאל חשין כתב בהחלטה: "אם יבחרו הורי ילדים שלא להידרש לחינוך הממלכתי אלא לחינוך מוסדות לא ממלכתיים, אל יבואו בטענה שאין מזכים אותם בארוחה חמה".

שרת החינוך דהיום יולי תמיר תקפה אז את ההחלטה ואמרה: "כל עוד אין חינוך ציבורי אחיד, אסור למנוע ארוחה חמה מילד". 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קמפיין חידוש מפעל ההזנה של עמותת ידיד
קמפיין חידוש מפעל ההזנה של עמותת ידיד
מומלצים