שתף קטע נבחר

"אל חיאת": גלעד שליט במצרים; אביו: לא נכון

העיתון הלונדוני מדווח כי החייל החטוף הועבר לאחרונה מעזה למצרים לקראת עסקת חילופי שבויים והחזרת השקט לעזה. המחיר, לפי ההצעה המצרית: שחרורם של 800 אסירים פלסטינים בשלושה גלים, כאשר חמאס הסכים לפצל בין שלבי העסקה. נועם שליט: המידע שברשותנו סותר את הידיעה. גם ראש המודיעין המצרי מכחיש. בכירים ברשות ל-ynet: יש מגעים אינטנסיביים

החייל החטוף, רב"ט גלעד שליט, נמצא במצרים - ככל הנראה בקהיר - מזה זמן מה, וזאת כהכנה לעסקת שבויים. כך מדווח הבוקר (יום ג') העיתון הלונדוני "אל חיאת", המצטט "מקור פלסטיני שמתבסס על מקורות ערבים מהימנים". בירושלים אומרים בתגובה כי לא ידוע על כך, אולם אכן מתקיימים מגעים מתקדמים בנושא. ראש המודיעין המצרי, עומר סולימאן, הכחיש את הדיווח בעיתון.      

 

מנגד אמר ל-ynet נועם שליט, אבי החייל החטוף, כי על פי המידע שהצליחה המשפחה להשיג ממקורותיה - הפרסום אינו נכון. "הצלחנו לאמת, באמצעות גורמים שאנחנו נמצאים איתם בקשר, כי הידיעה אינה נכונה", אמר. הוא הבהיר כי בימים האחרונים לא קיבלה המשפחה מהממשלה כל מידע על עסקה כלשהי שמתגבשת, והידיעות שהשיגה דווקא מפריכות חלק מהפרסומים האחרונים.

 

חטיפה במוצב: כך זה החל

 

על פי המקור הפלסטיני, חמאס חזר בו לאחרונה מהעקרון לפיו שני חלקי העסקה - שחרורו של שליט ושחרורם של אסירים פלסטינים - יבוצעו בו-זמנית, והסכים לשחרר את החייל בתמורה להתחייבויות ישראליות בערבות מצרית לשחרור עתידי.

 

בשיחה עם ynet אמרו הבוקר גורמים פלסטינים בכירים כי המגעים לשחרור ההדדי - וגם לחידוש הרגיעה בין הצדדים - עוד עשויים לקחת זמן, ומוקדם לברך על המוגמר. הם לא אישרו כי שליט כבר נמצא במצרים, אולם העריכו כי ניתן יהיה להשלים את המגעים האינטנסיביים בתוך ימים.    

 

ראש הממשלה הפלסטיני, איסמאעיל הנייה, כמו גם הנשיא אבו-מאזן, אישרו השבוע כי העסקה מתקדמת, והביעו תקווה שתושלם בקרוב. מחרתתיים אמור הנייה לשאת נאום שהוגדר ברשות כ"היסטורי", ואפשר שיתייחס בו בהרחבה גם לפרטי העסקה.  

 

800 אסירים ב-3 גלים

גורמים המצויים בפרטי העסקה המתגבשת מספרים על המחיר מבחינתה של ישראל, כפי שמופיע בהצעת התיווך המצרית: שחרורם

 של 800 אסירים פלסטינים בשלושה שלבים. בשלב הראשון, עם העברתו של שליט למצרים - שחרור של 300 ראשונים; לאחר מכן, עם העברתו לישראל - שחרורם של 300 אסירים נוספים; ובסוף 2006 - שחרור היתר, 200 במספר.

 

על פי הדיווח ב"אל חיאת", הנפוץ בעיתוני ערב, ישראל קיבלה את ההצעה אולם הציבה סייגים: לא לשחרור אסירים "עם דם

 על הידיים" ולא לשחרורם של מרואן ברגותי, מזכיר הפתח בגדה, ואחמד סעדאת, מזכ"ל החזית העממית. שני האחרונים אגב הם חברים המועצה המחוקקת, שנבחרו בהיותם בכלא. הצד הפלסטיני, נמסר, קיבל אף הוא עקרונית את ההצעה המצרית, אולם דרש את שחרור כל הנשים וכל האסירים ששוהים בכלא יותר מ-20 שנה - דבר שישראל דחתה עד כה.

 

קהיר, על-פי הדיווח, עירבה בסוגייה את סעודיה וקטאר, במטרה

להפעיל לחץ משותף על וושינגטון כדי שזו תלחץ על ישראל לקבל את תנאי העסקה הכוללת. עם שחרור שליט אמורה לשוב ה"תהדיאה", אותה רגיעה זמנית, הן מצד הארגונים הפלסטיניים והן מצידה של ישראל. המשמעות מבחינתו של צה"ל היא הפסקת ההתנקשויות, המעצרים והתקיפות ברצועת עזה, פתיחת המעברים והסרת המצור הכלכלי.

 

בישראל אין לפי שעה אישור לידיעה על העברתו של שליט למצרים, ולפיכך יש להתייחס אליה בזהירות ובהסתייגות. בהמשך הידיעה, אגב, נמסר כי למצרים הגיע גם מפקד הזרוע הצבאית של החמאס, מוחמד דף, וזאת כדי לטפל בפציעותיו מתקיפת חיל-האוויר לפני כחודש.  

פורסם לראשונה 05.09.06, 07:16

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כבר לא בעזה? גלעד שליט
כבר לא בעזה? גלעד שליט
צילום: נועם רותם
יום הולדת לבן: נועם שליט
יום הולדת לבן: נועם שליט
צילום: אמיר כהן
טיפול במצרים: מוחמד דף
טיפול במצרים: מוחמד דף
צילום: AFP
מומלצים