שתף קטע נבחר

קצב: לא אגיע להשבעת בייניש

הדרישה שהנשיא קצב לא יגיע לטקס השבעת נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש, נשאה פרי. הבוקר מודיע קצב כי הוא "מעדיף להיעדר מהטקס כדי למנוע כל מחלוקת הקשורה באירוע". אולם השר שטרית אמר כי ייתכן שהדבר אינו אפשרי, בגלל שלא מתקיים מצב של "נבצרות" במילוי התפקיד. גורמים בכירים בכנסת העריכו שטקס ההשבעה ייערך במשכן ויו"ר הכנסת, דליה איציק, תשביע את בייניש

נשיא המדינה, משה קצב, הודיע הבוקר (יום ה') שהוא "מעדיף להיעדר מטקס השבעת נשיאת בית המשפט העליון כדי למנוע כל מחלוקת הקשורה באירוע". בכירים במערכת המשפט קראו באחרונה לקצב שלא להגיע לטקס, בשל החקירה נגדו, בהם השופט העליון בדימוס מישאל חשין, שהמליץ לו "לחלות באותו היום".

 

מבחינה פורמלית, הנשיא קצב הוא זה שהיה אמור להשביע את נשיאת בית המשפט העליון. גורמים בכירים בכנסת העריכו שטקס ההשבעה ייערך במשכן ויו"ר הכנסת, דליה איציק, שהיא גם ממלאת מקום הנשיא, תשביע את בייניש.

 

ממלא מקום שר המשפטים, מאיר שטרית, אמר כי ייתכן שעל אף הודעתו של הנשיא קצב, הטקס יתקיים לבסוף בבית הנשיא. על פי החוק, כדי שהנשיא לא ייקח חלק בסמכותו, צריך להתקיים מצב בו הוא "נבצר מלמלא את תפקידו". על פי המסתמן כרגע, תנאי זה אינו מתקיים.

 

בהודעת הנשיא נאמר כי "קצב, רואה עצמו כקורבן של עלילה שפלה מצד מזכירתו לשעבר, בה בשעה שהוא זה שדיווח לרשויות החוק על ניסיון הסחיטה ועכשיו היא מנסה לבנות את הגנתה בשקרים נבזיים עליו. הנשיא ממשיך להשיב לכל טענה המועלית נגדו בחקירה".

  

עוד נמסר כי "נשיא המדינה הודיע כי הוא ממלא את תפקידו כנשיא המדינה, מאז שהוא נבחר, באחריות ובמסירות וימשיך לקיים את כל חובותיו החוקיות, למרות הימים הקשים העוברים עליו ועל משפחתו ולא ייתן לעלילה שפלה וזדונית להשיג את מטרתה הבזויה.

  

"עם זאת, נשיא המדינה סבור כי נוכח חקירת המשטרה, לא הולם שהוא אישית ינהל את טקס השבעת הנשיאה הבאה של בית המשפט העליון. הנשיא מעדיף להיעדר מהטקס כדי למנוע כל מחלוקת הקשורה במינוי נשיא לבית המשפט העליון. הנשיא מבקש כי תשומת הלב הציבורית, באירוע המתקיים אחת לעשור ויותר, תופנה למינוי הנשיאה של בית המשפט העליון".  


מפגינות מול בית הנשיא (צילום: גיל יוחנן)

 

היום: קצב נחקר בפעם הרביעית

נשיא המדינה, משה קצב, נחקר הבוקר בפעם הרביעית. סמוך לשעה 10 בבוקר נכנסו החוקרים למעונו. "ידיעות אחרונות" מדווח כי מלבד תלונתה של א' חוקרת המשטרה חשד למעורבות הנשיא במעשי אונס ובמעשים מגונים בארבע נשים נוספות. קצב ממשיך לטעון שלא עשה דבר.

  

המתלוננת הראשונה א' עבדה בלשכת הנשיא וטענה שהוא אנס אותה בלשכתו. קצב טען בשעתו להגנתו שלא יכול היה לאנוס אותה משום שדלת לשכתו פתוחה תמיד ו"גילה היתה יכולה להיכנס".

  

מתלוננת נוספת - א'- עבדה בשנות ה-90 בלשכת שר התחבורה. לדבריה, קצב קיים עמה יחסי מין בכפייה. האישה השלישית - א' - עבדה בלשכת שר התיירות בזמן שקצב כיהן כשר. לטענתה, הוא כפה עליה יחסי מין בשנת 1996. ח' התלוננה שקצב הטריד אותה מינית כאשר כיהן בתפקיד ציבורי ואילו ק' העידה במשטרה הקצב הטריד אותה מינית לאחר שנבחר לנשיא.

 

קצב עצמו הכחיש כאמור את העבירות המיוחסות לו וטען שהמתלוננות מבקשות לנקום בו. לגבי א' שעבדה עמו במשרד התחבורה וטענה שקיים עמה יחסי מין בכפייה, הציג קצב מכתב משנת 2000 ובו ביקשה א' להתקבל לעבודה בבית הנשיא. גם לגבי המתלוננת שעבדה עמו במשרד התיירות טען קצב שהיא ביקשה להתקבל לעבודה אצלו ונדחתה. "אני לא מבין איך נשים שטוענות שאנסתי אותן מבקשות להתקבל אצלי לעבודה", תמה קצב בפני החוקרים.


פורסם לראשונה 07/09/2006 10:58

 

בהכנת הידיעה השתתף אילן מרסיאנו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עטא עוויסאת
הנשיא קצב
צילום: עטא עוויסאת
השופטת בייניש
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: גיל יוחנן
תנ"צ יואב סגלוביץ' מגיע לבית הנשיא
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
החוקרים באים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים