שתף קטע נבחר

בר-און: לצרף את כל המפלגות הציוניות

בנאום באוניברסיטת בר-אילן קרא שר הפנים, רוני בר-און, להרחיב את הממשלה ולצרף את כל המפלגות הציוניות לקואליציה, "ממשלה שלא תעמוד על בסיס קואליציוני חזק, לא תעמוד באיום האיראני". לדבריו, שיטת הממשל הנוכחית היא רעה חולה

שר הפנים, רוני בר-און, המקורב מאוד לראש הממשלה, אהוד אולמרט, קרא בצהריים (יום ה') להרחיב את הממשלה ולצרף את כל המפלגות הציוניות לקואליציה. בנאום בפני "הפורום העסקי" של אוניברסיטת בר-אילן, אמר כי "ממשלה שלא תעמוד על בסיס קואליציוני חזק, לא תעמוד באיום האיראני. ממשלה שעומדים בפניה אתגרים כמו חיזוק הצבא, שיקום הצפון ומלחמה בעוני מוטב לה שתעמוד על בסיס קואליציוני רחב ככל האפשר".   

 

עוד תקף בדבריו את שיטת הממשל הנוכחית והגדירה כאחת הרעות החולות ביותר. "חוסר היציבות והיכולת לממשל מקורה במבנה הפוליטי הלקוי של השיטה הפוליטית. הכשל המבני בשיטה הפוליטית מביא לפגיעה חמורה באמון הציבור בכל המסגרות הפוליטיות. כיצד ניתן לקדם משהו כשתוחלת החיים של שר במשרד ממשלתי היא פחות משנתיים?".

 

בכנס דובר על הבעיה במינוי שרים לממשלה. על כך אמר בר-און: "השיטה הנוכחית מובילה לאי יציבות וביכולת הממשלה למשול. אני לא יכול לתת פה את כל התשובות. אם אציע חלופה לא תזמינו אותי שוב. כשל מבני מביא לפגיעה נחרצת באימון הציבור. איך אפשר לעבוד ככה שבשנה ה- 58 לקיומה של מדינת ישראל הושבעה ממשלה 31 בתולדותיה. ב-10 השנים האחרונות כיהנו 7 שרי ביטחון, 9 שרי אוצר, 10 שרי חוץ, 11 שרי לתשתיות לאומיות ו-13 שרי מדע וטכנולוגיה. אני שר ה-7 המכהן במשרד הפנים בשנים האחרונות. אי אפשר לקדם ככה תהליכים במדינה".


בר-און בכנס בבר אילן (צילום: יוני רייף)

 

בר-און דיבר על כך שההנהגה עוסקת "בהישרדות". "מקבלים החלטות גורליות לעתיד כדי לא להתפרק". לגבי ההתנתקות אמר שהיתה יוצאת מהכלל בנושא זה "מבלי להתייחס אם ההחלטה היתה נכונה או לא, היא היתה שונה בנוף הפוליטי". בר-און התייחס גם לסוגיית החטופים: "ראש הממשלה נדר להחזירם הביתה. מהיכרותי איתו, ראש הממשלה יעמוד בדברו".

 

הקואליציה הנוכחית עומדת בפני בעיות קשות, בשל תמיכת העבודה בוועדת חקירה ממלכתית ולנוכח המוקשים העומדים בפני אישור התקציב מצד סיעות העבודה והגמלאים.

 

אתמול קיים אולמרט סבב פגישות פוליטיות, כשעל הפרק: ייצוב הקואליציה ואולי אף הרחבתה. בזה אחר זה נועד אולמרט עם זבולון אורלב (איחוד לאומי-מפד"ל), משה גפני (יהדות התורה), השרים שלום שמחון (עבודה) ויעקב בן-יזרי (גיל) וכן ראובן ריבלין (ליכוד). בלשכת רה"מ הדגישו כי הפגישה עם האחרון לא נגעה למירוץ לנשיאות, שריבלין הוזכר כאחד ממוביליו. כן נמסר כי בניגוד לדיווחים, סוגיית משרד הרווחה לא עלתה בפגישה עם אורלב.

 

במערכת הפוליטית מעריכים כי צירופן של סיעות נוספות לקואליציה - גם אם הדבר מתבקש - נראה בלתי אפשרי במצב זה. "ראש הממשלה צריך לפתור קודם את בעיותיו מבית, עם מפלגת העבודה והגמלאים; עליו לייצב קודם את הקואליצה שבנה, ולפני שיעשה זאת - אין לו אפשרות מעשית לצרף סיעות נוספות", אמרו ל-ynet גורמים המצויים בנבכי הסבך הנוכחי של אולמרט

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוני רייף
השר בר-און בכנס
צילום: יוני רייף
צילום: חגי אהרון
מגעים פוליטיים. אולמרט
צילום: חגי אהרון
מומלצים