שתף קטע נבחר

ח"כים ביקרו בטיוואן - והדהימו את הסינים

הסינים לא אהבו את העובדה שחמשת חברי הכנסת מש"ס, האיחוד הלאומי-מפד"ל וקדימה, ביקרו בטיוואן - בה רואה סין חלק בלתי נפרד ממנה - ונפגשו עם שרים מקומיים. שגריר סין בישראל אמר שאם המקרה יחזור על עצמו הם יראו זאת בחומרה

חמישה חברי כנסת גרמו לתקרית דיפלומטית בין ישראל לסין. בסין זועמים על כך שחברי הכנסת דוד אזולאי, יצחק וקנין ואברהם מיכאלי מש"ס, יחד עם ניסן סלומיאנסקי (האיחוד הלאומי-מפד"ל) ודוד טל (קדימה), ביקרו בטיוואן.  

 

לאחר שנודע לסינים כי החמישה היו בטיוואן, פנה שגריר סין בישראל, צ'ן יאנג לונג, לחבר הכנסת דני יתום (העבודה) כדי להיפגש איתו בדחיפות מתוקף תפקידו כראש אגודת הידידות ישראל-סין. 

 

השגריר הסיני אמר בפגישה כי סין כועסת מאוד על הביקור של חברי הכנסת בטיוואן, שסין רואה בה חלק בלתי נפרד ממנה. בתגובה הבטיח יתום לבדוק את הנושא. בסיום הפגישה ביקש השגריר הסיני לקבל התחייבות שחברי הכנסת לא יפגשו עם שרים בממשלת טיוואן. "אם המקרה יחזור על עצמו הדבר יראה בחומרה", אמר השגריר.

 

במהלך ביקורם קיימו חברי הכנסת פגישות עם שרים בטיוואן, הנציג הישראלי ורב מקומי. חבר הכנסת טל אמר בתגובה למשבר הדיפלומטי שיצר: "תגיד לסינים שלא ידאגו מכמה ש"סניקים. שמרנו על פרופיל נמוך ולא נכנסו בין המייצרים הללו. עם זאת אנו מוכנים לקיים פגישת פיוס ואף לשמש כמתווכים". לדברי חברי הכנסת, החמישה קיבלו תדרוך ממשרד החוץ לפני צאתם לטיוואן, מה שמסבך עוד את העניין.

 

בין סין לטיוואן אין יחסים דיפלומטיים, לאחר ששתי המדינות התפלגו לאחר מלחמת אזרחים שאירעה בשנת 1949. מאז, ניסתה בייג'ינג לעשות שימוש בשילוב של דיפלומטיה ואיומים מרומזים על-מנת להשיב לממשלתה את השליטה באי, שתושביו הכריזו על ממשל עצמאי. בחודש מאי 2005 העלתה סין הילוך, כאשר הודיעה שלא תהסס לעשות שימוש בכוח צבאי אם טיוואן תממש בפועל את דרישתה לעצמאות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זום 77
דוד אזולאי. פגישות בטיוואן
צילום: זום 77
דוד טל. "לא להתרגש מש"סניקים"
צילום: אלי אלגרט
יתום. פגישה דחופה
צילום: אלי אלגרט
מומלצים