שתף קטע נבחר

דיוני ועדת וינוגרד ייפתחו לתקשורת

הוועדה שחוקרת את התנהלות הדרג המדיני במלחמת לבנון השנייה החליטה לתת פומבי לדיוניה, פרט לדיונים שחשיפתם עלולה לפגוע בביטחון המדינה. היום יעיד בפני הוועדה ראש אמ"ן, האלוף עמוס ידלין, בדיון שיהיה חסוי

ועדת וינוגרד שחוקרת את התנהלות הדרג המדיני במלחמה בלבנון תפתח את דיוניה בפני התקשורת, למעט דיונים שיש בהם כדי לפגוע בביטחון המדינה או שיוטל עליהם חיסיון.

 

היום (ד') צפוי להופיע בפני הוועדה ראש אמ"ן, האלוף עמוס ילדין. בשל תוכנו, הדיון יהיה חסוי ויתקיים במשרדי הוועדה שייחנכו בבית הנפט שברמת אביב. מעתה ואילך מרבית הדיונים יהיו במשרדים אלה, ובכללם עדותה של שרת החוץ ציפי לבני שצפויה להיפגש עם חברי הוועדה ביום חמישי.

 

לרוב, ועדות בדיקה, ועדות חקירה ממשלתיות וועדות חקירה ממלכתיות פתוחות בפני הציבור ודיוניהם נערכים בפומבי. כך למשל ועדת זיילר להתנהלות המשטרה והפרקליטות בפרשת האחים פריניאן, וכן החקירה הממלכתית, ועדת אור, שבדקה את אירועי אוקטובר2000. 

 

ועדת וינוגרד כוננה לאחר תלאות רבות. ב-28 באוגוסט, 14 ימים לאחר תום המלחמה בלבנון, הכריז ראש הממשלה אהוד אולמרט בנאום בפני ראשי ערים ורשויות בחיפה שהוא מתכוון למנות ועדת בדיקה ממשלתית על פי סעיף חוק 8א' לחוק הממשלה.

 

לוועדה ניתנו סמכויות חקירה נרחבות אותן יממש שר המשפטים הזמני מאיר שטרית. בידי חברי הוועדה לקבוע עד היכן להעמיק בחקירה - אם עד שנת 2000 או אחורה מכך, מה לחקור ומתי לסיים את עבודתה.

 

לוועדה הסמכות לזמן עדים, לשמור על חסיונם ולקבוע אם הדיון ייערך בצורה פומבית או סגורה. כמו כן, כל שרי הממשלה, עובדי המדינה, ואנשי מערכת הביטחון מחוייבים להתייצב בפניה אם יידרשו לכך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
וינוגרד. פתוח לציבור
צילום: דובר צה"ל
מומלצים