שתף קטע נבחר

המשבר נמשך: רוסיה גירשה 130 גיאורגים

המגורשים הואשמו בעבירות הגירה. בנוסף, המשטרה דרשה מבתי ספר במוסקבה רשימת של תלמידים בעלי שם משפחה גיאורגי. המשבר פרץ לפני שבוע וחצי, כאשר ארבעה קציני צבא רוסים נעצרו בטיביליסי בחשד לריגול

נמשכות הסנקציות שמטילה רוסיה על שכנתה גאורגיה (גרוזיה) במסגרת המשבר בין שתי המדינות. היום (ו') גירשה רוסיה משטחה כ-130 גאורגים, אשר נתפסו במהלך פשיטה של משטרת ההגירה, והואשמו בשהייה בלתי חוקית - כך דיווחו כלי התקשורת המקומיים.

 

במקביל, הגיעו שוטרים במוסקבה אל בתי הספר בעיר ודרשו מן ההנהלות רשימות של כל התלמידים להם שמות משפחה

 גאורגיים. אלכסנדר גרילוב, דובר מחלקת החינוך של הבירה הרוסית, אישר את הדברים ואמר כי אכן מתבצעות פעולות שכאלו בחלק מבתי הספר.

 

בעקבות ההתפתחויות האחרונות האשים היום ראש האופוזיציה הרוסית וראש ממשלת רוסיה בעבר, מיכאיל קסיאנוב, את הממשלה בכך שהיא מנהלת קמפיין מסוכן של אפלייה נגד מהגרים.

 

השבוע פשטו שוטרים במוסקבה על בתי עסק בבעלות גאורגית. המשטרה סגרה בית קזינו בבעלות גאורגית והחרימה חצי מיליון בקבוקי יין גאורגי ממלון בעיר. יין הוא אחד מענפי היצוא החשובים של גאורגיה ואשתקד, בפרק נוסף של המתיחות בין המדינות, אסרה רוסיה על יבוא יין גאורגי בטענה שהוא מזוהם ואינו ראוי לשתיה.

  

משרד הפנים הרוסי טען שמדובר בפעולות "שגרתיות" במסגרת המאבק בפשע המאורגן. עם זאת, גורמי אכיפת חוק אישרו באזני כתב רויטרס כי קיבלו הוראות מיוחדות בעל פה לנקוט יד קשה במיוחד נגד גאורגים ברוסיה. מפיקים רוסיים ביטלו הזמנה של להקת הבלט הלאומית הגאורגית, ופקידי הגירה טענו כי גילו מקרים אחדים של זיוף מסמכים ואשרות בידי גאורגים.

 

במקביל לפעולות החל מסע השמצה נגד גאורגיה בכלי התקשורת ברוסיה ובין היתר פירסום העיתון הפופולרי "קומרסנט" בתמונת השער שלו מפגין נושא כרזה עם תמונה של נשיא גאורגיה מיכאיל סאאקשווילי בדמותו של היטלר.

 

מקור המשבר: מעצר חשודים רוסים בריגול

המשבר בין רוסיה לגאורגיה פרץ ביום רביעי לפני כשבוע וחצי, כשהאחרונה הודיעה על מעצר ארבעה קציני צבא רוסים בטביליסי בחשד לריגול. הפרשה העכירה את היחסים המתוחים ממילא בין המדינות. תחילה החזירה רוסיה את שגרירה מגאורגיה ופנתה למועצת הביטחון בדרישה לגינוי. מאוחר יותר הורה הנשיא הרוסי, ולדימיר פוטין, על הקפאת נסיגת החיילים הרוסים משטחי גאורגיה, שם מחזיקה רוסיה שני בסיסים צבאיים מימי השלטון הסובייטי.

 

למרות שגאורגיה שיחררה את הקצינים החדושים והם הוחזרו למוסקבה, המשיכה רוסיה במדיניות הסנקציות. לפני יומיים שיגר פוטין אזהרה מפורשת לשכנתו הפרו-מערבית והזהיר אותה שלא להתגרות או להפעיל אמצעי סחיטה על מוסקבה במסגרת הפרשה. בדיון בנושא אמר פוטין לראשי סיעות הדומא (בית הנבחרים הרוסי): "לא ארשה לאיש לדבר אל רוסיה בלשון של התגרות או סחיטה". הדומא אימץ מוקדם יותר החלטה בלתי מחייבת "על המדינית האנטי-רוסית ואנטי-דמוקרטית של ההנהגה הגאורגית".

 

המתיחות בין המדינות מקורה במאמצי גאורגיה להתנתק ממעגל ההשפעה הרוסי ולשפר את היחסים עם המערב לאחר מהפכת הוורדים בה הופל הנשיא הפרו-רוסי שוורדנדזה ועלה הנשיא סאאקשווילי לשלטון.

 

שיא המאמצים הללו היה הצהרת הנשיא כי ברצונו לצרף את גאורגיה לנאט"ו. רובד נוסף של המתיחות קשור לתמיכה הרוסית באבחזיה ודרום-אוסטיה, שני המחוזות שפרשו חד-צדדית מגאורגיה והכריזו על ממשל עצמי.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה
ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה
צילום: איי פי
אחד מהקצינים שנעצרו בגאורגיה
אחד מהקצינים שנעצרו בגאורגיה
צילום: איי פי
מומלצים