שתף קטע נבחר

אולמרט: "הרחבת הקואליציה - בזמן הקרוב"

אחרי הפגישה בתחילת השבוע עם יו"ר ישראל-ביתנו אביגדור ליברמן, מצהיר ראש הממשלה: "היעד המרכזי לפני פתיחת המושב הוא להרחיב את הבסיס הקואליציוני בממשלה, כדי שכל אותם מלעיזים בפוליטיקה יבינו שבחירות לא יהיו בזמן הקרוב". על שינוי שיטת הממשל אמר: "זו תחושה של טלטלה מתמדת ואין אפשרות להנהיג. אני נחוש לשנות את השיטה"

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נפגש אמש (ג') עם כ-80 פעילי קדימה בסוכתו בירושלים. באירוע לקחו חלק גם מנכ"ל התנועה, יוחנן פלסנר וכמה חברי כנסת, אשר שמעו מראש הממשלה על יעדי קדימה לקראת מושב החורף שייפתח לאחר החגים.

 

"היעד המרכזי לפני פתיחת המושב הוא להרחיב את הבסיס הקואליציוני בממשלה, כדי שכל אותם מלעיזים בפוליטיקה יבינו שבחירות לא יהיו בזמן הקרוב. אנחנו הולכים לחזק את תחושת היציבות הפוליטית", אמר אולמרט, שנפגש בסוף השבוע עם אביגדור ליברמן כדי לבחון את צירופה של ישראל-ביתנו לממשלה. "הרחבת הקואליציה תהיה בזמן הקרוב, המיידי, על בסיס ההסכמים הקואליציוניים הקיימים. אני עדיין רואה את מפלגת העבודה כשותפה בכירה, אך אני רואה יכולת לשלב גם גורמים נוספים".

 

אולמרט התייחס גם לחוסר היציבות בממשל הישראלי ולמציאות שבה לא יכולות ממשלות לכהן יותר משנתיים. "זו תחושה של טלטלה מתמדת ואין אפשרות להנהיג. אני נחוש לשנות את השיטה. לפני עשר שנים חשבנו שהבעיה היא בשיטת הבחירות ושינינו את השיטה (מפרלמנטרית לישירה). אז התברר שזה לא היה טוב, והחזרנו את השיטה הישנה. כנראה שהבעיה היא בשיטת הממשל".

 

ראש הממשלה, שדן עם ליברמן בין היתר בהחלפת שיטת הממשל, דיבר על חלופות שונות, ואמר כי "אני לא בהכרח מתפעל מהשיטה הנשיאותית (שאותה מציע ליברמן)". הוא ציין שנבחנות כמה חלופות, וכי כבר בעתיד הקרוב יוגשו להצבעה בקריאה טרומית שתי הצעות של קדימה וישראל-ביתנו. "צריך להגיע לשיטה מוסכמת על כלל המפלגות הציוניות. צריך לשבת ביחד, כדי שנוכל למצוא שיטה שתבטיח את היציבות השלטונית, וכדי שנוכל לעשות למען עם ישראל ולא לעסוק בהישרדות".

 

ראש הממשלה אמר שנבחנת האופציה להגיע לחוקה בהסכמה. לדבריו, "זה כבר נידון בעבר בכנסת. צריך לקדם את העניין, ולבדוק איך שומרים על זכויות האזרח בישראל, על שיטת הממשל, שזה פועל יוצא של החוקה".

 

"לבחון האם בכלל סוריה רוצה משא-ומתן"

בנושא הביטחוני אמר אולמרט: "ישראל נערכת לכלל תרחישי האיום, מכל החזיתות. קיבלנו תזכורת לסכנות האדירות על היציבות העולמית בניסוי הגרעיני של קוריאה, וגם באירועים האחרונים בצפון. זה עומד בראש סדר העדיפויות של ישראל". ראש הממשלה ציין כי "נושא החיילים החטופים כל הזמן בראש סדר העדיפויות. אני מעדיף לא לדבר על זה כרגע.

צריך גם לפתור את התעלומה של רון ארד".

 

לאחר נושאי הפוליטיקה והביטחון, עבר ראש הממשלה לסוגיה שהיתה הבוערת ביותר בתקופה שלפני הבחירות - הנושא החברתי. "כשהחלה הקדנציה, אמרנו שזה יהיה הנושא המרכזי בראש סדר העדיפויות של הממשלה, אך אז באו הבעיות בצפון", הסביר את דחיקת הבעיות החברתיות לשולי סדר היום. "למרות שצריכים למלא את המלאים של צה"ל, השקענו מעל שלושה מיליארד שקל בשכבות החלשות ובתקציבי הרווחה".

 

בעניין סוריה, תקף אולמרט את יוסי ביילין שקורא לנהל בהקדם האפשרי משא ומתן עם בשאר אסד. "מי שהמליץ לי בתחילת המלחמה לתקוף את סוריה כי היא מממנת את חיזבאללה, כמו יוסי ביילין, אומר פתאום לעשות איתה שלום בגלל שאסד מדבר כך ואחרת", אמר אולמרט. "המחיר של שלום עם סוריה הוא ידוע, כי גם בנימין נתניהו שלח את רון לאודר, וגם אהוד ברק ניסה. צריך לבחון טוב טוב אם אנחנו בכלל רוצים להגיע למשא ומתן, כי ברור מה הם ידרשו, וברור שזה יהיה המחיר. סוריה ממשיכה להיות תומכת טרור. אני לא רואה הרבה שינוי בפועל".


פורסם לראשונה 10/10/2006 19:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהוד אולמרט
צילום: שלום בר טל
צילום: אמיר כהן
ליברמן. השותף החדש?
צילום: אמיר כהן
צילום: רויטרס
אסד. לא רואה שינוי
צילום: רויטרס
מומלצים