שתף קטע נבחר

סקירה: Nokia 6070 באורנג' וסלקום - פשוט וקלאסי

מדובר במכשיר פשוט, מעוצב ועושה את העבודה. משתמשי נוקיה, יתרגלו אליו מהר. הנוקיה 6070 מומלץ למי שמבקש טלפון בסיסי ונוח לדבר איתו

הכירו את ה-Nokia 6070 - טלפון חדש מבית נוקיה שמאיים לתפוס את מקומו של ה-Nokia 3100. מדובר במכשיר שמציב רף חדש בשוק למכשירים בסיסיים (Low-end), אלו המוצעים לרוב למכירה תמורת כמה מאות שקלים בלבד.

 

עיצוב

הנוקיה 6070 ניחן בעיצוב נקי ופשוט – כל חלקיו מתאימים, המכשיר עצמו בצורה מלבנית, המסך וכך גם המקשים. למען האמת, העיצוב מטעה - הוא זול ופשוט, אך יש לו מראה קלאסי ועיסקי. בהשוואה לשאר

המכשירים הפשוטים, הסובלים מעיצוב ילדותי ומקושקש יש לו יתרון עיצובי.

 

המכשיר נראה מצוין, הצורה הנקייה והפשוטה עושה את העבודה, העיצוב הנקי בא לידי ביטוי בחלק העליון, בו משולבים המקשים, הג'ויסטיק והמסך. בגב המסך משולב פס הכסף בו ממוקמת המצלמה והלוגו החרוט של נוקיה המשווה לו מראה יותר יוקרתי.

 

העיצוב מאפשר למכשיר לפנות לכל נתחי השוק באשר הם – אנשים מבוגרים, צעירים, חיילים וכו'.

 

המכשיר מוצע בצבעי כסף-שחור (ניתן להחליף לפאנלים שונים) מעוטר בפס כסף מבריק בגב המכשיר למצלמה. מימדי המכשיר אינם גדולים, 105.4 x 44.3 בעובי של 18.6מ"מ והוא שוקל 88 גרם.

 

ההרגשה בהחזקת המכשיר היא לא ההרגשה של מכשיר זול במיוחד - המכשיר מאוד נוח לשימוש, אם

זה איכות הפאנל, תחושת המקשים ומיקומם. המקשים מלבניים וגדולים, כאשר מעל המלבן יש בליטה קטנה היוצרת הפרדה גדולה יותר בין מקש למקש. כמו כן גם הפידבק מוחזר בצורה נעימה, ולא ארוכה מדי כמו במכשירים אחרים.

 

מסך

המסך של ה-6070 לא מלהיב במיוחד - צג פשוט מסוג CSTN עם 65 אלף צבעים בגודל של 28 x 35 מ"מ.

 

כל עוד משאירים את המכשיר עם רקע לבן המסך אפשר לראות את המספרים והאותיות, אך כאשר החלפנו את הרקע למשהו קצת יותר מתוחכם היה קצת יותר קשה לעבוד איתו. בשימוש במצלמת המכשיר, בקושי ניתן להבחין בצילום.

 

יתרון מובהק של המכשיר הוא התצוגה של המספרים - גופן גדול וברור המקל על על משתמשים שצריכים מקשים נוחים במיוחד וספרות ברורות.

 

מולטימדיה

עם כל כך מעט אפשרויות מולטימדיה, אי אפשר להגיד שהמולטימדיה היא החלק החזק של המכשיר. למרות שהמכשיר תומך בקבצי MP3, למכשיר רק 3.2 מגה בייט, המאפשרים רק אחסון של צלצולי MP3 קצרים (טרוטונים).

 

המצלמה הבסיסית של המכשיר לדעתנו פשוט לא עושה את העבודה, למרות שמדובר באיכות VGA, השילוב של המסך עם המצלמה, בעת הצילום לא אפשרו לנו ליהנות אפילו מהאיכות הבסיסית שמציעה המצלמה.

 

דבר אחד שכן אהבנו זו היכולת של המכשיר לצלם קטעי וידאו, למרות המצלמה הבסיסית. אפשרויות נוספות במצלמה הם הצילום עצמי, הנותן כמה שניות עד שהצילום מתבצע, הצילום לילי ותמונת רצף המאפשרת לצלם תמונה רוחבית.

 

המכשיר כולל גם רדיו FM מובנה - יתרון ברור במכשיר בסיסי. לצערנו, היתרון הזה הפך ללא משמעותי כאשר גילינו שהאוזניה המסופקת בערכה היא אוזניה מונופונית לאוזן אחת. בכל מקרה, מי שלא מעוניין לשמוע באוזניה המונופונית יכול להפעיל את הרדיו על רמקול, ולשמוע בעוצמה גבוהה, אך איכותית קצת פחות.

 

ממשק

ממשק המכשיר מבוסס על הממשק הסטנדרטי של נוקיה - סידרה 40, הבנוי מטבלת אייקונים

של 3X3 בתצוגה מלאה (בסך הכל 11 איקונים). על ידי לחיצה על התפריט אפשר להגיע לכל תת-תפריט במהירות ובקלות.

 

לצערנו, לא מצאנו דרך לשנות את התפריט לתפריט כמו של מכשירי נוקיה הישנים כמו 3100, שבו מופיע בכל פעם רק תת-תפריט אחד.

 

חיסרון די גדול שמצאנו במכשיר הוא לאו דווקא הדברים החיצוניים, אלה מה שיש בתוך המכשיר – המעבד. התפריט די איטי ולוקח לפחות שנייה מחליצת כפתור התפריט עד שנפתח התפריט.

 

קישוריות

המכשיר תומך באינפרה-אדום, בחיבור USB (הכבל אינו מגיע בערכה) דרכו אפשר לסנכרן את המכשיר עם המחשב, וכמובן, תמיכה בתקשורת נתונים EDGE, המאפשרת למנויי רשת סלקום גלישה מהירה.

 

אומנם המכשיר אינו עשיר בתחומים רבים, אך עצם היותו מכשיר דור 2.75 (תומך EDGE) הכולל אינפרה-אדום, מפצה במקצת על העדר הקישוריות.

 

לדעתנו, תמיכה בתקשורת אלחוטית Bluetooth בשנת 2006-2007 היא הכרחית - טכנולוגיה זו כבר הפכה לרלוונטית בקרב הקהל הרחב, במיוחד לאור העובדה שניתן למצוא בשוק מכשירים זולים ובסיסיים כדוגמת ה-C390 וה-L2 שכבר תומכים ב-Bluetooth. חבל שלא השכילו לצייד את ה-6070 בתכונה זו.

 

איכות שיחה וסוללה

היצרן מבטיח שלוש שעות שיחה עם סוללת המכשיר. במסגרת שימוש רציף שביצענו עם המכשיר, שמחנו לגלות כי הסוללה עומדת בהבטחת היצרן, ואף מעבר. נראה כי הסוללה לא ממש הושפעה רבות מהשימוש המרובה שביצענו במכשיר. הוא אומנם לא יספק את הדברנים הגדולין שמביניכם, אך הוא בהחלט לא יגרום לכם סבל רב בשימוש סביר.

 

גם השיחה איכותית וברורה, למרות שבמקרים מסוימים העוצמה הייתה חלשה מידי לטעמנו - מה שאיכזב אותנו קשות, לאור העובדה שנוקיה ידועה בשמע האיכותי שלה. גם הספיקר אכזב אותנו בעוצמתו, שוב, בהשוואה לשאר הספיקרים במכשירי נוקיה.

 

סיכום

בתור המחליף של הנוקיה 3100 הישן והטוב, הוא עושה עבודה מצויינת. לצערנו, היכולות ששילבה נוקיה במכשיר לא מדהימות. למרות המסך הירוד, מצלמת ה-VGA הבסיסית או הרדיו הסטריאופוני שמגיע עם אוזניה מונופונית, אנחנו התרשמנו מהמכשיר.

 

מחירו ברשת orange עומד על 29 ש"ח X36 תשלומים (בסך הכל 1,044 ש"ח) כאשר מחירו ברשת סלקום עומד על 24.51 ש"ח לחודש X36 תשלומים (או 899 שקלים בתשלום אחד). סלקום אף יצאה במבצע מיוחד לחיילים במסגרתו החברה מציעה את המכשיר במחיר של 9 ש"ח X36 חודשים (סה"כ 324 ש"ח בתשלום אחד), בכפוף לשימוש בשירותי הרשת.

 

אילו ה-6070 היה מספק תמיכה ב-Bluetooth הוא בהחלט היה הופך למציאה - אך גם בתצורה הקיימת שלו ובמחיר האטרקטיבי שלו, מדובר במכשיר מעניין שמועמד להכנס לכל בית בישראל.

 

מדובר במכשיר פשוט, מעוצב ועושה את העבודה. משתמשי נוקיה, יתרגלו אליו מהר. הנוקיה 6070 מומלץ למי שמבקש טלפון בסיסי ונוח לדבר איתו. כמו שאמרנו, ללא ספק זהו ה-Nokia 3100 הבא. (נציין כי ה-3100 הוא אחד המכשירים הפופולריים והנמכרים ביותר בישראל)

 

ציון:


 

יתרונות

  • מחיר עממי. לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות.
  • סוללה מעולה
  • עיצוב קלאסי-עסקי
  • רדיו FM מובנה

 

חסרונות

  • מסך באיכות ירודה
  • ללא יכולות מולטימדיה
  • העדר קישוריות BT

 

מכשירים בקטגוריה:

  • Motorola L6/L2
  • Motorola C390
  • Samsung X650
  • LG 630
  • Nokia 3100/3120
  • Samsung X200

 

משווק ברשתות: סלקום ו-orange

קרינה: 0.84W/kg

 

עוד ב"פוקט": הדור שלישי הפך לקומפקטי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:יואב הררי, pocket.co.il
נוקיה 6070
צילום:יואב הררי, pocket.co.il
pocket.co.il
מומלצים