שתף קטע נבחר

אלי הורביץ: אין משבר בחברת טבע

יו"ר טבע מגיב על פרישת המנכ"ל ישראל מקוב ואומר: "תוכנית העבודה של טבע מגובשת ע"י 250 מנהלים ברחבי העולם ואין איש אחד שמתווה אותה לבדו, עם כל חשיבותו, על אף שאינני מכחיש את חשיבותו ומרכזיותו של המנכ"ל. היה צפי שהמניה תרד, אבל היא עוד תעלה"

"אין משבר ניהולי בחברת טבע", כך אמר יו"ר ענקית התרופות טבע, אלי הורביץ, בשיחה עם עיתונאים שהתקיימה היום (ב') בכנס המרכז הישראלי לניהול בתל אביב.

 

הורביץ אמר את הדברים בתשובה לשאלות שהופנו אליו על רקע ההודעה על עזיבתו של המנכ"ל ישראל מקוב (ראה מסגרת). "אין בטבע התרגשות או שינוי בגלל מה שקרה. מקוב נמצא בימים אלה בחו"ל בהשלמה של גיבוש התוכנית האסטרטגית של טבע לשנים 2009-2007 והתוכנית לא תשתנה כהוא זה בגלל עזיבתו. כשאנחנו מציגים תוכנית עבודה, משתתפים בגיבושה 250 מנהלים ברחבי העולם ואין איש אחד שמתווה אותה לבדו, עם כל חשיבותו, על אף שאינני מכחיש את חשיבותו ומרכזיותו של המנכ"ל".

 

בהתייחסו לטענות בדבר חוסר שקיפות בניהול המשבר אמר הורביץ: "פעלנו בשקיפות מלאה. הכחשתי כל מה שהיה צריך להכחיש ואני לא אתייחס לכל מיני שטויות שפורסמו בתקשורת. יש משבר בתקשורת ולא אצלנו".

 

בהתייחסו לתגובתה של מניית טבע אמר הורביץ: "המניה לא הייתה צריכה ליפול, אף שנפילתה הייתה צפויה. אני מתייחס לנפילת המניה כאל אירוע עונתי והיא צפויה לעלות שוב. זה טבעי שכשקורים דברים ששמים סימן שאלה על היציבות, גם

המסחר במניה יהיה תנודתי".

 

בנאום שנשא בכנס המי"ל סרב הורביץ להתייחס לנעשה בטבע והעדיף לענות לשאלה אם יש משבר ניהולי במדינה כולה. "אני לא חושב שאנחנו במשבר בגלל המלחמה בצפון", אמר. "מי שחושב כך חושב אולי במונחים של מאצ'ואיזם ישראלי על השאלה אם ניצחנו או לא ניצחנו, אבל לא ייתכן שחזון של מדינה יסתכם בלנצח במלחמות. המדינה צריכה להתנהל טוב יותר לא במשבר אלא בימים נורמליים והניהול שלנו בימים נורמליים הוא גרוע. זה לא שהאסטרטגיה שלנו לא טובה, היא פשוט לא קיימת".

 

בשיחה עם העיתונאים התייחס הורביץ גם להחלטה הצפויה הערב של נגיד בנק ישראל לגבי הריבית במשק, ועל פי הציפיות הוא אמור להפחיתה ב-0.25%. "צריך להפחית את הריבית אבל אט אט ובזהירות. אם רבע אחוז לא יספיק הוא תמיד יכול להפחית עוד בעוד חודש", אמר הורביץ.

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלי הורביץ. "לא מתרגשים"
אלי הורביץ. "לא מתרגשים"
צילום: גלעד קוולרציק
מומלצים