שתף קטע נבחר

פינס: ההסכם עם אולמרט יפלג את העבודה

כמעט כל שרי העבודה הביעו תמיכה בעמיר פרץ, שסיכם עם אולמרט על הפקדת הוועדה לענייני ערבים ותפקיד סגן שר הביטחון בידי העבודה תמורת ההישארות בממשלה. שר התרבות, המדע והספורט ביקר את המהלך בחריפות. בתגובה לדבריו של פינס בפורום שרי העבודה אמר בנימין בן אליעזר: "תמיד היו במפלגה הזו שני מחנות. צריך לשאול את עצמנו ביושר האם לא אנו, בהתנהגותנו, הבאנו את ליברמן לממשלה"

כמעט קונצנזוס. שרי מפלגת העבודה התכנסו אמש (ד') בבית המפלגה בשכונת התקווה בתל אביב כדי לדון בהסכם שהשיג אתמול היו"ר עמיר פרץ עם ראש הממשלה, אהוד אולמרט. במסגרת ההסכם, כזכור, הבטיח פרץ לאולמרט כי ימליץ לשריו להישאר בממשלה גם לאחר צירופה של ישראל ביתנו, בתמורה לכך שהעבודה תקבל לידיה את ועדת השרים לענייני ערבים ואת תפקיד סגן שר הביטחון.

 

את עיקר תשומת הלב משך שר התרבות, המדע והספורט, אופיר פינס, אשר הביע לאחרונה מספר פעמים את התנגדותו לישיבת שרי העבודה בממשלה לצד אביגדור ליברמן. הוא היה היחיד שהתנגד להצעת ההחלטה של מפלגתו והמגעים עימו יימשכו עד יום ראשון, אז יצביע מרכז המפלגה על ההסכם על מנת שהשרים יציגו חזית אחידה. יתר שרי העבודה קיבלו החלטה לפיה הם מברכים את פרץ ותומכים בעמדתו להישאר בקואליציה.

 

פינס לא היסס לומר בפני חבריו כי "ההחלטה להישאר בממשלה תפלג את מפלגת העבודה לשני מחנות". בנימין בן אליעזר שמע את הדברים והשיב לו כי "תמיד היו שני מחנות במפלגה הזאת. אנחנו רוצים אותך בממשלה אבל אם לא טוב לך, קום ותתפטר. אל תעשה לנו קטעים שאתה לא ישן בלילה, שהבטן שלך מקרקרת".

 

קודם לכן בירך פואד את פרץ על ההסכם אליו הגיע עם אולמרט ואמר: ''זו החלטה אמיצה ונכונה בימים אלה. הדבר האחרון שהעם רוצה זה זעזועים ובחירות. צריך לשאול את עצמנו ביושר האם לא אנו, בהתנהגותנו, הבאנו את ליברמן לממשלה. אין במבנה הנוכחי של הקואליציה כדי לשחוק בכוחה של העבודה''.

 

פרץ אמר במהלך הישיבה שקשה לו מאוד עם ההחלטה שקיבל, אולם האחריות מחייבת אותו לעשות כן. הוא הוסיף כי הוא מקווה שבעקבות ההחלטה "יחזרו כולם לעבודה סדירה".

 

השר כבל: מקבל את ההחלטה, בתנאי שיהיה תהליך מדיני

שרת החינוך, יולי תמיר, אמרה כי גם לה קשה אולם היא חושבת שבעת הזו מדובר בהחלטה הנכונה ביותר שניתן היה לקבל. היא סיפרה כי אפילו מורים מן המגזר הערבי אמרו לה שהעבודה קיבלה החלטה נכונה משום שהמפלגה נשלחה לממשלה כדי למלא אחר יעדיה.

 

שר התיירות, יצחק הרצוג, אמר כי מפלגת העבודה היא המפלגה הדמוקרטית ביותר בכנסת והדגיש כי אין לזלזל בוועדת השרים לענייני המגזר הערבי, עליה תופקד. השר איתן כבל בירך גם הוא על ההחלטה להישאר בממשלה אך ציין כי אם לא יהיה תהליך מדיני, יקום ויתפטר.

 

אמש פיזרו עובדי מפלגת העבודה הפגנה של כ-20 פעילי המשמרת הצעירה של המפלגה, אחרי שאלו הפריעו למהלך התקין של ישיבת "שרינו". הפעילים הפגינו תחת הכותרת "כן לאידאולוגיה, לא לכיסאות" ומחו על הישארות השרים בממשלה ועובדי המקום נאלצו להתיז עליהם מים בניסיון להרחיק אותם מן החלונות הסמוכים לחדר בו התקיימה הישיבה. בתום

 הישיבה יצא אליהם היו"ר פרץ, חייך לעברם ושמע מהם את תביעתם שייצא יחד עם שריו מהקואליציה.

 

כבר לאחר פגישת אולמרט עם פרת ניסו במפלגת העבודה לצייר תמונה ורודה בעקבות הסיכומים, אבל עוד לפני דבריו של פינס בכנס "שרינו" סיפרו מקורביו של היו"ר ל-ynet על אווירה אחרת לחלוטין. "זו היתה בחירה מבין אפשרויות גרועות", אמרו, "שום אפשרות לא היתה טובה באמת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
אופיר פינס. שם את הדברים על השולחן
צילום: ניב קלדרון
צילום: ירון ברנר
בנימין בן אליעזר. לא עשה חשבון לפינס
צילום: ירון ברנר
צילום: ניב קלדרון
עמיר פרץ. תמיכה כמעט מוחלטת
צילום: ניב קלדרון
מומלצים