שתף קטע נבחר

הערבים יוצאים למאבק נגד צירוף ליברמן

חברי ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל נפגשו בנצרת והחליטו לפתוח בצעדי מחאה נגד צירופו של אביגדור ליברמן לממשלה. בין היתר יקיימו הפגנה מול משכן הכנסת ביום שני, "את נגע הגזענות והטרנספר צריך לעקור מהשורש", אמר ראש ועדת המעקב העליונה, שאוקי חטיב. השר בנימין בן אליעזר הגיע לכפרים ערביים וניסה להרגיע

במגזר הערבי חוששים מהצטרפותו של ליברמן לממשלה. חברי מזכירות ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל החליטו היום (שבת), בפגישה שהתקיימה בנצרת, לפתוח במאבק נגד הצטרפותו של יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, לממשלה. הנוכחים החליטו לערוך הפגנת מחאה מול משכן הכנסת ביום שני. בנוסף סוכם לקיים פעילויות כדי להזהיר מפני "הסכנה שבצירוף ליברמן לממשלה".

 

ראש ועדת המעקב העליונה, שאוקי חטיב, התבטא בימים האחרונים נגד הצטרפות ליברמן לממשלה. "צירוף אביגדור ליברמן לממשלה הוא מעשה שדגל שחור מתנוסס מעליו. אין זמן 'חגיגי' למעשה אווילי זה, יותר מאשר ביום השנה החמישים לטבח בכפר קאסם. הצטרפות ליברמן הינה מסר של נידוי נגד יותר ממיליון אזרחים במדינה.

 

"את נגע הגזענות והטרנספר צריך לעקור מהשורש. היום בו יושבע ליברמן לשר בממשלה הוא יום שחור למדינת ישראל, והוא מתן לגיטימציה לגזענות, פאשיזם וטרנספר ומעמיד מדיניות זו במרכז המדיניות הישראלית. הדבר מהווה סכנה על עתיד כולנו ועל הדמוקרטיה. אנו קוראים לכלל חברי הכנסת לדחות את המהלך הזה. אנו קוראים לכל שוחרי השלום, הדמוקרטיה והשוויון, לכל אלה שעתיד שני העמים חשוב להם לקום ולמחות כדי למנוע מהלך מסוכן זה", כתב חטיב בהודעה שפורסמה בסוף השבוע.

 

גזבר התאחדות הסטודנטים וחבר מפלגת העבודה, סלאם שרקייה, פתח במתקפה על התנהלות המפלגה בנוגע לצירוף ליברמן לממשלה: "השרים וחברי הכנסת שתומכים בכניסת ליברמן לממשלה פוגעים בציבור הערבי ובזכויותיו, ומפרים בצורה בוטה הבטחות, אידיאולוגיה וערכים על מנת לשמור על הוולוו".

  

לדבריו, "מפלגת העבודה איבדה את הדרך. ההתנהלות שלה, ההחלטות, התיקים והמו"מ הקולציוני, מובילים אותך להבין שמדובר במפלגה חוובבנית, ובהנהגה חסרת ערכים". הוא ציין כי העובדה שהעבודה אפילו לא התאמצה להתנגד "לכניסתו של פשיסט כמו ליברמן נותנת תחושה עמוקה של אכזבה, רגשות של בוגדנות, ורצון של לשמור על משרדים ולשכה ואוטו מפואר".  

 

פואד בא להרגיע 

מי שניסה להפיג את חששם של הערבים היה שר התשתיות הלאומיות, בנימין (פואד) בן אליעזר, שביקר היום בכמה יישובים ערבים בצפון הארץ, לרגל חג עיד אל פיטר. "אני מתחייב כאן בשמי ובשם מפלגת העבודה כולה. דאגנו בעבר, אנו דואגים כיום ונדאג בעתיד לרווחתם ולשמירת זכויותיהם של הציבור הערבי בישראל. בינינו לבין ליברמן קיימים הבדלי גישה וחילוקי דעות תהומיים, אבל צריך לזכור, ליברמן הוא אשר קיבל את קווי היסוד של הממשלה ולא אנחנו אלו אשר קיבלו את קווי היסוד שלו. יציאת מפלגת העבודה מהממשלה היא התאבדות".

 

הרושם בסביבתו של השר בן אליעזר בתום הביקור היה שחלק מהערבים, חברי מפלגת העבודה, יעדיפו לתמוך בהישארות מפלגת העבודה בממשלה, למרות הצטרפות ישראל ביתנו. "מפלגת העבודה יכולה לעזור למגזר הערבי רק מתוך הממשלה. אני כשר התשתיות דואג לרשויות מהמגזר הערבי ולמענקים בנושא הביוב. אני דואג לפיתוח מערכות המים. ועכשיו אני שואל את כל זה אני יכול לעשות מהאופוזיציה?", אמר בן אליעזר למארחיו.

 

שר התשתיות הסביר מדוע הוא תומך בהצטרפותו של ליברמן לממשלה. "הדבר החשוב ביותר הוא שמדינת ישראל צריכה יציבות. אי אפשר לשגע את אזרחי המדינה. ב-58 שנות קיום היו 32 ממשלות - האם כך ניתן לנהל מדינה? מפלגת העבודה תקפיד על קווי היסוד של הממשלה ההרכב הקואליציוני החדש אינו שוחק מכוחה של המפלגה. שמעתי את טענותיהם של חלק מהחכי"ם הערבים- מי שדאג, דואג וידאג, למגזר הערבי זו מפלגת העבודה ולא חלק מן החכי"ם הערבים שמסתובבים בדמשק ובביירות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מתנגדים לצירוף ליברמן
צילום: איי פי
צילום: חגי אהרון
ועדת המאקב. צעדי מחאה (ארכיון)
צילום: חגי אהרון
בן אליעזר. בא להרגיע
צילום: אמיר כהן
מומלצים