שתף קטע נבחר

מדריך: איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי

יש להם דרישות התקנה מיוחדות, הם מציעים שלל תוכניות בישול ואפייה, חלקם כוללים ניקוי עצמי ויש תנורים נוחים ובטוחים לשימוש מאחרים. במי לבחור, ומי יענה בדיוק על הצרכים שלכם? מדריכי קנייה: כתבה שלישית בסדרה

התנור הבנוי משתלב היטב בין ארונות המטבח ומאפשר גישה נוחה למשתמש. הודות להיצע הגדול של התנורים כל אחד יכול למצוא את התנור שיהלום את הרגלי הבישול והאפייה שלו, את טעמו האישי בעיצוב ואת דרישות הבטיחות והניקיון שלו.

 

מדריך הקנייה הבא של אתר WiseBuy מציג בקצרה את השיקולים העיקריים בבחירת תנור הבישול והאפייה הבנוי המתאים. למידע נוסף ולפרטים מלאים קראו את המדריך השלם.

 

התאמת התנור למקומו במטבח

כדי להתאים את התנור למקומו חשוב כמובן למדוד את הגומחה הקיימת ולהוסיף מרווח הדרוש לחיבור החשמל ולאוורור.

 

מידות: קחו את המידות המדויקות של הגומחה המיועדת והקצו לתנור מרווח לחיבור החשמל. בנוסף יש לקחת בחשבון את מידות המסגרת החיצונית של התנור, כך שתשתלב בסביבתה ותכסה פתח קיים במידת הצורך.

 

אוורור חזיתי: מערכת אוורור קדמית המנקזת את האוויר החם שנוצר בעורף התנור (נקראת גם אוורור טנגנציאלי), הכרחית בשני מקרים: בהתקנה מתחת לשיש, ובמקרה של התקנה בארון – כאשר לא ניתן להקצות מרווח של כ-3 ס"מ סביב התנור ופתח אוורור מעל התנור לצורך פליטת החום החוצה.

 

התאמת התנור לצורכי הבישול והאפייה

השיקולים העיקריים בהתאמת התנור לצורכי המשתמש הם תוכניות ההפעלה הקיימות ותכונות נוספות כמו טמפרטורה מרבית וחימום מהיר.

 

תוכניות ההפעלה: תוכניות ההפעלה קובעות את אופן פעולתה של מערכת החימום בתנור בהתאם לסוגי הבישול והאפייה הרצויים. בורר התוכניות יוצר למעשה צירופים שונים בין האלמנטים של מערכת החימום, וכל צירוף כזה מוגדר כתוכנית הפעלה. התנור הבסיסי ביותר (נקרא גם תנור סטטי או תנור מסורתי) כולל שני גופי חימום – עליון ותחתון. התנורים המתקדמים יותר הם תנורי מולטיסיסטם הכוללים טורבו או טורבו אקטיבי, שבהם ניתן להכין מגוון רחב יותר של מאכלים וכמה מהם במקביל.

 

בחרו תנור עם מספר תוכניות הפעלה הנחוץ לכם ואל תשקיעו בתנור יקר רק בגלל ריבוי התוכניות שבו. מידע מפורט שיסייע לכם להחליט אילו תוכניות מתאימות לכם ועל אלו אפשר לוותר תמצאו במדריך איך להתאים את תוכניות ההפעלה לצורכי הבישול והאפייה.

 

  • אפייה רגילה – נקרא גם פיזור חום רגיל או חום סטטי. התוכנית מתאימה להכנת סוגים רבים של תבשילים ומאפים. חסרונה היא בפיזור החום הלא אחיד שלה, ולכן היא פחות מתאימה להכנת נתחי בשר גדולים, לכמויות גדולות של מזון וכן לבישול של יותר מתבנית אחת.

 

  • טורבו – נקרא גם חום חצי מאולץ וטורבו פסיבי. כל תנור טורבו מוגדר כמולטיסיסטם. טורבו הוא מאוורר הקבוע בדופן האחורית של התנור, והוא מאפשר בישול אחיד, מעניק תוצאות טובות יותר בהכנת נתחים גדולים וכמויות גדולות, מקצר את משך הבישול ומאפשר בישול בטמפרטורה נמוכה יותר.

 

 

  • טורבו אקטיבי – נקרא גם חום מאולץ או אוורור מאולץ. גוף חימום עגול המותקן מאחורי המאוורר ומאפשר בישול ואפייה ללא הפעלה של אלמנטים נוספים, וכן לבישול במקביל של שתיים-שלוש תבניות עם סוגי מזון שונים ללא ערבוב ריחות וטעמים.

 

  • גריל – גוף חימום נוסף בעל הספק גבוה המותקן בתקרת התנור ומקרין ישירות על המזון. מתאים בין היתר לצלייה של נתחי בשר קטנים, להשחמה, להקרמה ולקלייה.

 

טמפרטורה: תנורים סטנדרטים מספקים בדרך כלל טמפרטורה מרבית של 250 מעלות. יש תנורים שמציעים טמפרטורה גבוהה יותר, שמניבה תוצאות טובות יותר בהכנת מאכלים כמו רוסטביף ופיצה.

 

חימום מהיר: מקצר את משך החימום המוקדם של התנור.

 

נוחות התפעול והבקרה

יש תנורים בעלי לוח פיקוד מכאני וישנם כאלה המצוידים בלוח פיקוד דיגיטלי, המאפשר תכנות והפעלה אוטומטית. החיסרון בלוח פיקוד דיגיטלי הוא ברגישותו לתקלות ובעלות התיקון הגבוהה יחסית. בנוסף, כדי לבחון את הנוחות בשימוש בדקו גם את סוג המסילות, את הראות ואת התאורה.

 

וסת טמפרטורה: וסת דיגיטלי או אלקטרוני עדיף על מכאני מאחר שהוא מדויק יותר ומאפשר שליטה טובה יותר על הטמפרטורה.

 

טיימר: טיימר דיגיטלי או אלקטרוני מדויק ממכאני, מאפשר הפעלה ממושכת יותר וכן הפעלה עתידית בטווח של עד 24 שעות, אך חשוף להפסקות חשמל.

 

מסילות: קיימים מספר סוגים של מסילות. סוג אחד הוא מסילות נעות המאפשרות שליפה נוחה של התבנית ומונעות שחיקת הציפוי. סוג פשוט ונפוץ יותר הוא מסילות סטטיות, והמסילות הפשוטות ביותר הן בליטות בדופן התנור שניתן למוצאן בדרך כלל בתנורים זולים. מסילות כאלה חושפות את הציפוי לפגיעה כתוצאה מחיכוך, והשימוש בהן פחות נוח ופחות בטוח.

 

ראות: חלון צפייה שקוף וגדול מאפשר לעקוב אחר התקדמות הבישול מבלי לפתוח את הדלת.

 

תאורה: נסו להתרשם מרמת הבהירות וההפצה שלה. אם אתם נוהגים להשתמש ביותר מתבנית אחת במקביל, עדיף שהתאורה תהיה ממוקמת בצדי התא.

 

נוחות הניקוי

נושא הניקיון עשוי להיות שיקול חשוב בבחירת התנור, בשל נטייתו להתלכלך בקלות והקושי שבניקויו. כאן צריך לתת את הדעת לשלושה שיקולים עיקריים:

 

מבנה וציפוי: תנור הבנוי כאמבטיה, ללא תפרים וחיבורים, קל יותר לניקוי ומונע בלאי והצטברות לכלוך וקורוזיה. דבר נוסף שחשוב לבדוק הוא סוג האמאייל שמצפה את תא האפייה. ככל שאיכותו גבוהה יותר כך הוא עמיד וקל יותר לניקוי.

 

דלת ומסילות: דלת מתפרקת שצדה הפנימי עשוי מקשה אחת, קלה לניקוי וצוברת פחות לכלוך. בדגמים מסוימים המסילות מתפרקות כדי לאפשר ניקוי יסודי של דפנות התנור ושל המסילות עצמן.

 

ניקוי עצמי: שתי השיטות לניקוי עצמי הן פירוליטי וקטליטי.

 

  • פירוליטי – בשיטה זו התנור מתחמם לטמפרטורה של כ-500 מעלות צלזיוס למשך שעתיים-שלוש ושורף את השומנים לאפר. יתרון נוסף שיש בתנורים הפועלים בשיטה זו הוא בידוד משופר שמונע בריחת חום וחוסך בחשמל. ניקוי פירוליטי מייקר את התנור ב-30% ויותר.

 

  • קטליטי – שיטה שבה שתי דפנות או יותר בתנור מצופות טפלון, כך שהשומן שניתז במהלך הבישול נשרף ולא נדבק. בחלק מהתנורים דפנות הטפלון ניתנות להסרה.

 

בטיחות

כדי להעריך את רמת הבטיחות שמציע התנור בדקו את הדלת ואת המסילות ובמידת הצורך בררו אם קיים מנגנון נעילה.

 

דלת: דלת בעלת שתי שכבות זכוכית ויותר מעניקה בידוד משופר, חוסכת באנרגיה ופחות חמה למגע. דלת עם טמפרטורה חיצונית מרבית של 60 מעלות מוגדרת דלת קרה.

 

מסילות נשלפות: מאפשרות שליפה בטוחה יותר של התבנית, בחלקן קיימים מעצורים למניעת החלקת התבנית בעת הוצאתה מהתנור.

 

מנגנון נעילה: מנגנון הנועל את הדלת בפני ילדים ואינו מאפשר פתיחה מקרית שלה.

 

אחריות

אחריות על תנור אפייה היא בדרך כלל לשנה, כאשר ניתן להרחיבה לתקופה נוספת בתוספת תשלום. חשוב לבדוק מה כוללת האחריות לאחר תקופת האחריות המלאה. האם חלפים בלבד או גם תיקונים, וכן אילו חלפים וסוגי תיקונים כלולים באחריות.

 

לפרטים מלאים אודות תקנות הגנת הצרכן לשירות ואחריות לאחר המכירה של מוצרי חשמל, לחצו כאן.

 

מחיר

הגורמים העיקריים המשפיעים על המחיר הם סוג לוח הפיקוד, שיטת הניקוי העצמי, דלת קרה, סוג הציפוי הפנימי ותכונות ייחודיות הקיימות בתנורים השונים. טווח המחירים לתנור בעל תא אפייה אחד נע בין 1,500 ל-6,000 שקל.

 

מדריך קנייה זה הוא גרסה מקוצרת למדריך המקורי שבאתר wisebuy.co.il. לחצו כאן לקריאת המדריך השלם.

 

אתר WiseBuy, המדריך לקנייה חכמה, מספק לצרכן מידע וכלים שמסייעים לו לבחור את המוצר המתאים לו ביותר.

 

עוד מידע בנושא תנורי בישול ואפייה ב-WiseBuy:

מילון מונחי תנורי בישול ואפייה

איתור והשוואת דגמי תנורי בישול ואפייה

 

מדריכים נוספים בסדרה

איך לקנות מקרר: צעד אחר צעד

 

איך לקנות מכונת כביסה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טורבו אקטיבי לבישול של סוגי מזון שונים
חלון צפייה גדול חוסך פתיחת הדלת
המדריך לקנייה חכמה
מומלצים