מיירה צ'טמן חתם ברומא, לא ישחק מול מכבי
האיטלקים נחתו בישראל ובינתיים החתימו את רכז דינמו מוסקה לשעבר. בודירוגה מפרגן: "מכבי חזקה, הם רק צריכים זמן". המאמן יסמין רפשה: "אני מאחל למכבי הצלחה, רק לא ביום חמישי"
וירטוס (לוטומטיקה) רומא כבר ערכה אימון בהיכל נוקיה, לקראת משחקה מול מכבי תל אביב במחזור השלישי של היורוליג (ה', 20:45, ערוץ 1). בעוד מסביב לצהובים רצות שמועות על החתמת שחקני חיזוק חדשים, הרומאים עשו זאת, וצירפו את אחד השמות החמים בשוק האירופי, מיירה צ'טמן.
הרכז האמריקני המצוין, שהוביל אשתקד את דינמו מוסקה לזכייה בגביע יול"ב, הסתכסך עם מאמנו דושאן איבקוביץ', שוחרר מהקבוצה הרוסית והוזכר כמועמד גם להפועל ירושלים. לפי הסיכום, צ'טמן יפצה את דינמו, ויוביל כבר מהשבוע הבא את רומא ביורוליג.

יסמין רפשה. יש לו רכז חדש מהשבוע הבא (צילום: יוסי רוט)
"זה ממש לא יהיה מוזר לשחק נגד מכבי תל אביב, למרות שכמעט חתמתי שם בקיץ", אמר יסמין רפשה, מאמן רומא, עם נחיתתו בנתב"ג. "נכון, היה נחמד להיות בתוכניות של מועדון גדול כמו מכבי, אבל לא הצלחנו להסכים על דברים מסוימים. בכל מקרה, אני מאחל להם ובעיקר לספאחיה, שהוא חבר טוב שלי, המון הצלחה, רק לא ביום חמישי".
בדומה למכבי, גם רומא מקרטעת בפתיחת העונה ונמצאת בבית 2 של היורוליג עם מאזן 1:1. על יחסי הכוחות בין שני המועדונים, אמר רפשה: "מכבי היא קבוצה חדשה עם מאמן חדש. אם הם יהיו סבלניים, אז הם יצליחו. אני מקווה שהם יהיו סבלנים כלפי השחקנים החדשים והמאמן ואז עתידם יהיה טוב יותר".
בעוד הצהובים דרסו את הפועל ירושלים בפתיחת ליגת העל, הקבוצה האיטלקית מגיעה למשחק אחרי הפסד 84:68 לסיינה בליגה. "יש לנו קבוצה טובה וזו רק ההתחלה", ניסה להסביר דיאן בודוריגה, הכוכב הבלתי מעורער של רומא ואחד מהשחקנים שהגיע הכי הרבה להיכל נוקיה כיריב. "אני בטוח שנשתפר. מכבי היא קבוצה חדשה שפשוט צריכה זמן, היא תמיד קבוצה חזקה, במיוחד כשהיא משחקת בבית שלה".
בדומה לבודירגוה, המאמן רפשה חושב שמכבי תל אביב הנוכחית לא פחות טובה מבעבר: "למכבי יש רכז נהדר, קלעים מצוינים ואת ניקולה וויצי'ץ' אני מכיר ממזמן. זו פשוט קבוצה מצוינת".