צרפת: חיל האוויר הפסיק את תקיפות הדמה
בכינוס של האיחוד האירופי בבריסל, הודיעה שרת ההגנה של צרפת, מישל אליו-מארי, שחיל האוויר הפסיק את תקיפות הדמה בעקבות אירוע שנגמר כמעט באסון
שרת ההגנה של צרפת, מישל אליו-מארי, הודיעה היום (ב') בכינוס של האיחוד האירופי בבריסל שמטוסי חיל האוויר של צה"ל הפסיקו את תקיפות הדמה שביצעו מעל למוצבים של הכוח הרב-לאומי בלבנון. זאת, לטענתה, בעקבות המחאה שהשמיעה צרפת.
בשיחה עם כתבים אמרה: "הגישה העוינת הזו נעלמה". היא ציינה שגיחות תקיפות הדמה של מטוסי חיל האוויר מעל לכוחות קרקע, ולספינות קרב של צרפת וגרמניה, נגמרו כמעט בירי, לאחר שהכוחות הזרים חשו מאוימים. עם זאת היא ציינה שהטיסות נמשכות, למרות החלטת האו"ם 1701. היא שבה והזהירה שחיילים צרפתים עלולים לירות "באופן אוטומטי", אם יחושו מאוימים.
שרת ההגנה אליו-מארי חשפה באחרונה בדיון בוועדה של הפרלמנט הצרפתי שחיילים צרפתים "היו קרובים שתי שניות לירי אל מטוסי חיל האוויר של ישראל". בדיון שהתמקד בתקציב הביטחון, אמרה השרה: "החיילים הכינו את הטילים לפעולה והיו רחוקים כמה שניות בלבד מלירות במטוסים הישראלים". לדבריה, "אסון נמנע לאחר שהחיילים הסירו את כיסויי הטילים. לא ניתן לעבור על כך לסדר היום. הטייסים לוקחים על עצמם סיכון באופן שבו הם מתנהגים".
האו"ם שב וקרא ביום שישי לישראל להפסיק את טיסותיה מעל לבנון, בטענה שמדובר בהפרה של הסכם הפסקת האש שהושג בתום המלחמה. דובר האו"ם, סטפן דוז'ריק, אמר כי "ההחלטה ברורה. הורינו להם להפסיק להפר את התנאים". הוא הוסיף כי האו"ם מוחה על הטיסות בכל פעם שהן מתרחשות. גם ראש כוח האו"ם בלבנון, הגנרל הצרפתי אלן פלגריני, קרא לישראל להפסיק לטוס. בראיון לעיתון "לה פיגרו" אמר: "אני מתקשה להבין אותם. זה מסוכן. הטיסות עלולות לתת לחיזבאללה הזדמנות להגיב".
טיסות חיל האוויר נגמרו גם בכמעט תקרית דיפלומטית בין ישראל לגרמניה, בעקבות דיווחים שמטוסי חיל האוויר ירו לעבר מסוק של חיל הים הגרמני, המסייר מול חופי לבנון. לאחר מכן התברר שהמטוסים ירו נורים, שלא כוונו למסוק. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נאלץ להתנצל בפני הקנצלרית אנגלה מרקל בעקבות התקרית.