כי"ל: המכירות בשיא, הרווח צנח ב-34%
מכירות הקבוצה ברבעון השלישי הסתכמו בכ-854 מיליון דולר, עלייה של כ-17.5%. הרווח הנקי הסתכם ב-94.8 מיליון דולר. בחברה מסבירים כי הרווח הנקי ברבעון השלישי אשתקד כלל הכנסה חד-פעמית של 29 מיליון דולר כתוצאה מהפחתת שיעור המס
קבוצת כימיקלים לישראל, בשליטת החברה לישראל של סמי עופר, רשמה ברבעון השלישי של 2006 רווח נקי של 94.8 מיליון דולר, ירידה חדה של 34% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
בחברה מסבירים כי הרווח הנקי ברבעון השלישי אשתקד כלל הכנסה חד-פעמית של 29 מיליון דולר כתוצאה מהפחתת שיעור המס. בנטרול הכנסת המס החד-פעמית אשתקד, ירד הרווח ב-17.5%.
מכירות הקבוצה ברבעון רשמו שיא של כ-854 מיליון דולר, עלייה של כ-17.5% לעומת אשתקד. המכירות הושפעו מירידה במכירות כיי"ל דשנים, ומנגד עלייה במגזר המוצרים תעשייתיים - כי"ל מוצרי תכלית וכי"ל מטלורגיה.
בקבוצת כימיקלים לישראל מציינים כי המשא ומתן בין יצרני האשלג ללקוחות הסינים וההודים על מחיר האשלג לשנת 2007 נמשך מעבר למקובל בשנים קודמות. התמשכות זו הביאה לעצירת משלוחים לסין ולהודו דרך הים.
בנוסף מציינים בקבוצה כי החלטה של צרכני אשלג אחרים להמתין לראות את תוצאות המו''מ עם הסינים, החולשה הנמשכת בשוק הברזילאי, והחורף הארוך באירופה - הביאו להקטנה משמעותית במכירות האשלג מתחילת שנת 2006 ולגידול במקביל במלאי האשלג.
בסוף חודש יולי חתמה הקבוצה על הסכם עם לקוח מרכזי בסין למכירת אשלג ליתרת שנת 2006 בעליית מחיר. במקביל חודשו המשלוחים, ובכי"ל מעריכים כי הקבוצה תחזור לשיעורי ריווחיות גבוהים ברבעונים הבאים.
הרווח הגולמי ברבעון השלישי של השנה הסתכם ב-293.3 מיליון דולר, ירידה של 2.2% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווח הגולמי צנח ל-34.3% מהמכירות, לעומת 34.3% ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי של כי"ל הושפע בעיקרו מן הירידה בכמויות של אשלג שנמכרו ומשער החליפין של השקל מול הדולר.
מכירות הקבוצה בתשעת החודשים הראשונים של 2006 הסתכמו ב- 2.4 מיליארד דולר, עליה של כ- 9.4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עיקר הגידול נבע מרכישת פעילות אסטריס ומעליות מחירים בעיקר במוצרים תעשייתיים. הרווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים הסתכם ב-283.7 מיליון דולר, ירידה של 16.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.