שתף קטע נבחר

השוטרים הוקפצו להדר יוסף אך סלע לא אותר

בעקבות קריאה שהתקבלה משני קצינים שדיווחו כי הבחינו באנס הנמלט בשכונה בצפון תל אביב, הוקפצו למקום כוחות רבים בליווי מסוק. כעבור מספר שעות התברר כי סלע לא במקום. מעל 400 קריאות מאזרחים התקבלו עד כה אך סלע עדיין מסתובב חופשי

החיפושים אחר האנס הנמלט, בני סלע, נמשכים גם הערב (יום א'). אחר הצהריים המשיכו להתקבל במחוז תל אביב דיווחים רבים מאזרחים שטענו כי ראו את סלע ובסך הכול התקבלו עד כה כ-400 פניות. סלע, כזכור, נמלט ביום שישי האחרון כאשר הובא לבית המשפט בתל אביב ומאז עוסקים אלפי שוטרים ומתנדבים בחיפושים אחריו - בתל אביב ובמקומות נוספים ברחבי הארץ.

 

בשעות הערב התקבל דיווח משני קציני משטרה שטענו כי ראו אדם המזכיר במראהו את סלע באזור שכונת הדר יוסף בצפון תל אביב. בשל העובדה כי הקריאה הגיעה מקצינים ומאחר ובשכונה מתגוררות כמה מן הנשים שהתלוננו בעבר נגד סלע, ניתנה לדיווח חשיבות עליונה. כוחות מוגברים בליווי מסוק הוקפצו למקום אך הסריקות - שנמשכו מספר שעות - לא העלו דבר וסלע עדיין מסתובב חופשי.

 

כבר משעות הבוקר הרחיבה המשטרה את החיפושים אחר האנס הנמלט, לכל רחבי הארץ. מפקד מחוז מרכז, ניצב דודי כהן, אמר כי כ-1,500 שוטרים מחפשים אחרי סלע רק באזור תל אביב.

 

במהלך הבוקר הוזעקו כוחות משטרה רבים לסייר באזור צומת בית ליד ונתניה, לאחר שנהג מונית דיווח כי אדם שעונה לתיאור של בני סלע נמלט ממוניתו באזור. לדברי ניצב כהן, הודעתו של נהג המונית נראתה אמינה ולכן הוזעקו למקום כ-300 שוטרים, שסרקו את האזור. אלא שלבסוף, שוטרי בילוש מתחנת נתניה הצליחו לאתר את האדם שירד מהמונית, והתברר כי לא מדובר באנס הסדרתי.

שוטרים מחפשים אחר סלע בהדר יוסף (צילום: ניב קלדרון)

 

במקביל התלונן אזרח במשטרת אשקלון, כי הבוקר העלה טרמפיסט באזור צומת ניצן העונה לתיאורו של האנס הנמלט. לדבריו, רק הבוקר, כששמע לראשונה על בריחתו, קישר בין הדברים, ולדעתו יש ביניהם דמיון. מהמשטרה נמסר שהתלונה נבדקת ברצינות, וכוחות רבים ביצעו חיפושים אחרי סלע באזור אשקלון. כמו כן תודרכו בעניין גורמי ביטחון קב"טים וכדומה.

 

בתוך כך התברר כי זימונו של האנס הנמלט בני סלע לדיון בבית הדין לענייני עבודה ביום שישי האחרון, נבע מטעות של מזכירת בית המשפט ושל שירות בתי הסוהר, כך עולה מבדיקה פנימית של הנהלת בתי המשפט. על פי בדיקה זו נשלח בטעות זימון לעיון בתיק התביעה של סלע ב-24 בנובמבר וכעבור יומיים נשלחה הודעת ביטול. שירות בתי הסוהר, שקיבל את הזימון השגוי, הביא את האנס אל בית המשפט מבלי לוודא, על פי הנוהל, כי עליו לעשות זאת.

 

גם הוועדה שהקים השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, החלה היום לפעול על מנת לבדוק את שרשרת המחדלים שהובילו לבריחתו של סלע. אחר הצהריים, בתדרוך עיתונאים, אמר השר דיכטר: "לוועדה יש מנדט להסיק מסקנות אישיות בכל רמה שהיא.

 הגיבוי למשטרה, לשב"ס ולמשרד לביטחון פנים הוא גיבוי מלא ומוחלט אך לא אוטומטי במקרים פרטניים". דיכטר הוסיף כי "הוועדה תבדוק בצורה אובייקטיבית, מקצועית ונקייה את שלושת הגופים וזו האפשרות הרצינית והאובייקטיבית ביותר לבדוק את פרשת בריחתו של סלע".

 

דיכטר הוסיף כי המשטרה, שב"ס והמשרד לביטחון פנים, הונחו לתת לוועדה את כל המידע הנדרש ללא יוצא מן הכלל. הוא הוסיף שהדו"ח המלא יוצג בעוד עשרה ימים, ב-7 בדצמבר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החיפושים בצפון ת"א
החיפושים בצפון ת"א
צילום: ניב קלדרון
עדיין חופשי. סלע
עדיין חופשי. סלע
באדיבות: משטרת מחוז תל אביב
מומלצים