עשרות צועדים משדרות לירושלים: רוצים ביטחון
כ-50 בני אדם מכל רחבי הארץ יצאו היום מצומת מסמיה בדרכם למשרד ראש הממשלה בירושלים, כחלק מצעדת מחאה על המצב הביטחוני בשדרות. כשעל כתפיהם דגם של רקטת קסאם, הם אומרים: "לא יכול להיות שתושבי שדרות יילחמו עבור כל תושבי המדינה, וכולם ימשיכו את החיים בארץ"
הולכים ומוחים: צעדת המחאה על המצב הביטחוני שיצאה אתמול משדרות לכיוון ירושלים הולכת ומתעצמת. עוד ועוד אזרחים מצטרפים אל הצועדים ברגל והלילה (יום ד') כבר ישנים כ-30 בני אדם בצומת מסמיה עם שקי שינה ואוהלים. בבוקר כבר צפויים 50 איש לצעוד אל שער הגיא, בואכה עיר הקודש.
אליה צור, סטודנט בן 25 מירושלים ופעיל בעמותת "עמיחי" הפועלת לקידום ערכים של אהבת הארץ, הגיע ביום חמישי האחרון לשדרות והחל לארגן את הצעדה."אנחנו פלג של אזרחי מדינת ישראל שאומרים בפשטות שאנחנו דורשים ביטחון לתושבי מדינת ישראל. לא יכול להיות שתושבי שדרות יילחמו עבור כל תושבי המדינה, וכולם ימשיכו את החיים בארץ. זה הזמן לעצור עבודה או לימודים, ולהפגין במחאה".

חניית לילה במסמיה (צילום: אבי רוקח)
צור מציין כי מאז אתמול מצטרפים לתהלוכה אנשים מכל רחבי הארץ - מכפר ורדים, סביון והשפלה. לדבריו, נהגים שעוברים בסמוך לצעדה יורדים מהרכב, הולכים קילומטר או שניים כאות סולידריות וממשיכים. עד כה הלכו ברגל הצועדים כ-52 קילומטרים, ועל פי התכנון הם יגיעו לירושלים ביום חמישי.
על כתפיהם נושאים המפגינים דגם של רקטת קסאם ועליה נכתב "משדרות באהבה". הרקטה תובא למשרד ראש הממשלה ביום חמישי.
"אנחנו לא נאבקים כי אנחנו משדרות ומרגישים נפגעים או מקופחים, אנו נאבקים על הצורך בהקניית ביטחון לתושבי המדינה. בעבר ידעה המדינה הזו להגן על תושביה, עד האחרון שבהם", אומרים אנשי המחאה. הצועדים מבקשים מתושבי ישראל להצטרף אליהם ולהגיע עד למשרד ראש הממשלה במסר מאוחד למען הביטחון.