שתף קטע נבחר

תלונה: "בנו של הנשיא הטריד אותי מינית"

בנו של הנשיא, אריאל קצב, מועסק ברכבת ישראל. על פי הפרסום בערוץ 10, עובדת הרכבת ניגשה לממונה על ההטרדות המיניות וסיפרה כי קצב הבן הטריד אותה באופן מילולי. אמר לה בין היתר: "אני אוהב נשים בלי חזיה". ברכבת אישרו כי הוגשה תלונה, אך קצב עצמו מכחיש את הפרטים

האם בנו של נשיא המדינה הטריד מינית? ערוץ 10 פירסם הערב (יום א') כי נגד הבן, אריאל קצב, הועלתה בימים האחרונים תלונה על הטרדה מינית מילולית. אריאל קצב משמש כממונה על פניות הציבור ברכבת ישראל, והתלונה נגדו הועלתה בפני גורם אחראי ברכבת - ולא במשטרה.

 

על פי תלונתה של העובדה, מדובר באירוע שנמשך לאורך תקופת מה. לתוכנית "שומר מסך" אמרה העובדת: "הוא הציק לי בשאלות האם יש לי סיליקון בחזה, ושאל האם אני לובשת חזייה או לא. כל הזמן הערות סביב החזה שלי. הוא אמר לי שהוא אוהב שנשים הולכות בלי חזייה".

 

דוברת רכבת ישראל, מלי כהן, מסרה ל-ynet הערב: "המתלוננת הגישה את התלונה לידי הממונה על ההטרדות המיניות ברכבת, אירית אקסלרוד, והתלונה נבדקת בשלב זה". ברכבת מסרו עוד כי אריאל קצב מכחיש את הדברים וכי "לא היו דברים מעולם".

 

גורם ברכבת רמז כי התלונה הוגשה רק לאחר שהמתלוננת שמעה שיש כוונה להעבירה  מתפקידה. הגורם סיפר כי לפני מספר חודשים זומנה המתלוננת לשיחה, שבה נמסר כי יש אי-שביעות רצון מתיפקודה. לפני כשבועיים נקראה העובדת לשיחה נוספת, שבה הודיעו ממוניה על כוונה להעבירה מתפקידה. לדברי אותו גורם, בחלוף מספר ימים הוגשה התלונה נגד אריאל קצב.

 

האב יפרוש אם יהיו אישומים

אביו של קצב, נשיא המדינה משה קצב, חשוד כזכור בשורה של הטרדות מיניות, מעשים מגונים ומעשי אונס. באחרונה התקיים דיון בעניינו של הנשיא בבג"ץ. במהלך דיון ראשון - ואחרון - שערך בג"ץ בעתירה נגד המשך כהונתו של הנשיא אמר פרקליטו, דוד ליבאי, כי הנשיא שיגר מכתב ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ובו הבהיר כי לא ימצא מקלט בחסינות.

 

במכתב עליו סיפר ליבאי, שרטט קצב לראשונה את לוח הזמנים לצאתו מבית הנשיא. לדברי הפרקליט, קצב כתב כי אם לאחר תום החקירה יחליט מזוז להעמיד את הנשיא לדין, הוא יודיע על השעייתו ונבצרותו הזמנית. אם יוחלט להעמידו לדין גם לאחר שיתקיים שימוע, יודיע קצב על התפטרותו. גיבוש כתב האישום נגד הנשיא קצב צפוי להסתיים בתוך שבועות, אולם לא ברור אם אכן יכלול בסופו של דבר את עבירות האונס, שדורשות סף ראייתי גבוה.

 

בעקבות הצהרתו של קצב, אותה רשם לפניו בג"ץ, משך העותר עו"ד יוסי פוקס את עתירתו. בכך נמנע בעצם מבית המשפט הצורך לדון בגופו של עניין ולהכריע בשאלה החוקתית המהותית: האם הנשיא כפוף להחלטת בג"ץ למרות הוראות "חוק יסוד: נשיא המדינה" שמקנה לו חסינות.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אריאל קצב
אריאל קצב
צילום: חיים צח
מומלצים