עזה: שופט נוסף נורה למוות תוך יומיים
ארבעה חמושים ירדו מרכב אזרחי ופתחו באש לעבר השופט, איש החמאס בסאם אל פרא בחאן יונס, לאחר שלפני שלושה נורה למוות שופט אחר באותו אזור. עימותים אלימים נרשמו הלילה ברצועה וגם בגדה, על רקע האשמות שהטיחו אנשי הפלגים זה בזה
מחריפה האנרכיה הביטחונית ברשות הפלסטינית: חמושים אלמונים ירו הבוקר (יום ד') למוות באיש חמאס המכהן כשופט פלסטיני בחאן יונס שבדרום הרצועה. מקורות פלסטינים מסרו כי ארבעה חמושים אלמונים ירדו מרכב אזרחי ופתחו באש לעבר בסאם אל-פרא, והוא נהרג במקום.
זהו המקרה השני של פגיעה בשופט פלסטיני השבוע: לפני שלושה ימים נהרג השופט ג'מאל אבו סלים באותו אזור. ההערכה ברשות היא כי הירי קשור למתיחות בין הפתח לחמאס וכי החיסול הבוקר קשור להחרפה שביחסים בין הפלגים.
אתמול נרשמו עימותים אלימים ברצועה, יום אחרי רצח הילדים של קצין פתח בכיר במודיעין הכללי הפלסטיני, בהא בעלושה. ארבעה בני אדם נפצעו קל במהלך הפגנה של חמושים מהפתח בעזה, כשמאות פעילי פתח הפגינו בכמה צמתים ראשיים בעיר. במהלך ההפגנות ירו אנשי הביטחון באוויר וקראו קריאות נקם. אותו קצין ניצל כבר בחודש ספטמבר מניסיון חיסול פנימי ברשות, והאצבע המאשימה הראשונה הונפה לעבר אנשי החמאס, כאחראים לירי.
גם הלילה נמשכו עימותים בין פעילי פתח לבין פעילי חמאס, עימותים שגלשו מהרצועה והגיעו לגדה. בג'בליה נורו יריות לעבר רכבו של חבר פרלמנט פלסטיני מטעם חמאס, וכן נורו יריות לעבר ביתו של מפקד הכוח הביטחוני המיוחד של הממשלה הפלסטינית באותו אזור, מטעם חמאס אף הוא.
בג'נין ניצל פעיל בכיר בתנועת החמאס מפני ניסיון חיסול, שביצעו ככל הנראה פעילי פתח. הפעיל איברהים סעאבנה נורה על ידי קבוצת חמושים, סמוך לכפרו פחמה. הם ירו ברגליו וברחו מהמקום. מצבו הוגדר בינוני.
כמו כן נפצעו הלילה שלושה פעילי חמאס ברמאללה. עדי ראייה מסרו כי קבוצה של פעילי חמאס נורתה על ידי חמושים, וככל הנראה מדובר באנשי פתח באזור רמאללה. פעילי פתח מסרו כי פעילי החמאס תלו כרזות רחוב ועליהן תמונתו של איסמאעיל הנייה, תמונות שכיסו את תמונותיו של נשיא הרשות לשעבר יאסר ערפאת.

מהומה בחאן יונס (צילום: איי.אף.פי)
בשתי הפגנות של ילדים ברצועה נפצעו ארבעה ילדים, שניים בהפגנה בחאן יונס ושניים בהפגנה בג'בלייה. שתי ההפגנות אורגנו כמחאה על הריגת שלושת ילדיו של קצין המודיעין הבכיר.
האשמות הדדיות בין חמאס לפתח
בתנועת הפתח האשימו את פעילי החמאס, ובמיוחד את אנשי הכוח הביטחוני המיוחד של הממשלה כי הם שאחראים לירי. בחמאס כמובן הכחישו את הטענות. שר הפנים הפלסטיני סעיד סיאם דחה את האשמות כי האנרכיה היא כתוצאה ממדיניות הממשלה שלמעשה מעודדת אותה. סיאם אמר: "מוזר שהארועים המסמלים את החרפת האנרכיה הביטחונית התחדשו לאחר שהפתח הודיע כי מגעי האחדות הגיעו למבוי סתום".
השר אף אמר כי האחריות הביטחונית מוטלת עליו ועל הממשלה, אך גם על נשיא הרשות אבו מאזן, שאליו שייכים חלק גדול ממנגנוני הביטחון והוא נחשב למפקד הכללי של כוחות הביטחון הפלסטינים. "כל ארועי חטיפת העיתונאים שהיו לאחרונה, וחלק ממעשי האנרכיה הביטחונית בוצעו למעשה על ידי אנשי ביטחון פלסטינים שכולם שייכים לתנועת הפתח. אנו לעומת זאת עצרנו והדחנו מתפקידם פעילים שלנו שהיו מעורבים בארועים חריגים, אך כל בקשתנו לעצור את פעילי הפתח מקרב אנשי הביטחון שהיו מעורבים במקרי חטיפות ומקרי אלימות נדחו ותנועת הפתח ממשיכה להעניק להם גיבוי", אמר סיאם ובכך המשיך את הקו של תנועת החמאס בימים האחרונים, ובמיוחד אחרי רצח הילדים, ולפיו קבוצת בכירי החמאס המתנגדת לאחדות ומבקשת להדיח את הממשלה, היא הנהנית העיקרית מהרצח ומההידרדרות הביטחונית.
בתחילת השבוע ניצל השר סיאם ממה שהסתמן כניסיון התנקשות. אנשי הכוח המיוחד של המשרד הצליחו לעצור רכב שירה לעבר שיירתו של השר, וארבעה אנשים נתפסו בתוך הרכב ונלקחו לחקירה. הירי סימן הסלמה במתיחות בין שני הצדדים, כאשר במקביל נמשכה מחאתם של אנשי מנגנוני הביטחון הפלסטינים על אי קבלת משכורותיהם. בחמאס מאשימים את הפתח בכך שהתנועה מניעה את המחאה הפוליטית של אנשי הביטחון, שאותם מגדירים בחמאס ובממשלה "מורדי המנגנונים".
בפורומים המזוהים עם תנועות החמאס נוקבים בשמם של בכירי פתח כמי שעומדים מאחורי רצח הילדים וההידרדרות הביטחונית. על פי חלק מפעילי החמאס, הרצח הוא חלק מחיסול חשבונות בין בכירים ביטחוניים פלסטינים, תופעה שאינה זרה לאותם מנגנונים.