שתף קטע נבחר

גלינגאל: פצצת בריאות, בן דודו של הג'ינג'ר

מקורו בסין, אבל הוא מצוי גם אצלנו. הגלינגאל, קרוב משפחתו של הג'ינג'ר, עוזר בבעיות עיכול, מסייע לכייח בעת דלקת גרון ואפילו מזרז את המחזור החודשי. כך נשלב אותו במזון שלנו

בעברית קוראים לו גלינגאל, בערבית - חלנג'אן, ובסינית ליאנג-ג'יאנג, אבל בכל השפות המשמעות זהה: ג'ינג'ר מצוין. מי שאוהב ג'ינג'ר ישמח להכיר את קרוב המשפחה הניחוחי הזה, שמתברך במתיקות ארומתית מיוחדת: משהו שבין קינמון עם פלפל או ג'ינג'ר והל.

 

מי אני:

הגלינגאל מגיע מסין, אך נפוץ גם במטבח ההודי והמזרח תיכוני ואפילו בגרמניה, שם אוהבים לתבל בו את התה. אפשר למצוא אותו כשורש יבש (כמו ג'ינג'ר) אך גם בגרסה טחונה. חוץ מבמטבח, אפשר למצוא אותו מככב גם כמרכיב בבשמים, אבקות הרחה ואפרודיזיאק לשני המינים ואפילו כתבלין בחומץ, בירה ויינות רוסיים.

 

למה זה כדאי:

הגלינגאל משמש צמח מרפא אנטיבקטריאלי להפרעות עיכול וסימפטומים של כיס המרה, מסייע לכייח במקרה של דלקות גרון ומזרז את המחזור החודשי.

 

איפה קונים:

בחנויות תבלינים ובחנויות המתמחות כמו רשת "ניצת הדובדבן".

 

איך מאחסנים:

כמו כל תבלין - במקום קריר ויבש.

 

איך משתמשים:

במרקים, בקדרות, בתבשילי אורז (יחד עם למון גראס), ובתבשילי דגים ופירות ים, בעיקר עם שום, ג'ינג'ר, צ'ילי ולימון. בנוסף, אפשר ללמוד מהגרמנים ולהוסיף את הגלינגאל לחליטות תה.

 

ויש גם מתכון:

אורז בסמטי עם גלינגאל וברוקולי: מבשלים כוס אורז בסמטי מלא עם 11/2 כוסות מים, שורש שלם של גלינגאל ו-1/2 כפית מלח כ-40 דקות, עד שהמים נספגים והאורז רך. מוציאים את השורש. מוסיפים לאורז מיץ וקליפה מגוררת של ליים אחד, כף חומץ אורז, כף דבש ו2- כפות עלי כוסברה טריים קצוצים. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מגררים מעט משורש הגלינגאל המבושל על פומפייה ומוסיפים עם 2 כוסות ברוקולי מאודה.

 

ערך תזונתי למנה (4 מנות): 213 קלוריות, 41.3 פחמימות, 2.9 גרם סיבים, 5.5 גרם חלבון, 2 גרם שומן (0.4 גרם שומן רווי), 39 גרם סידן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
כמו ג'ינג'ר, רק בריא הרבה יותר
צילום: אביגיל עוזי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים