שתף קטע נבחר

פרץ: לא אתפטר עכשיו, מחכה לוועדת וינוגרד

שר הביטחון, עמיר פרץ, נפגש עם הורים שכולים והבהיר שאין בכוונתו להתפטר לפי שעה. אולם, אם ועדת וינוגרד תקבע שהיה אחראי לכשלי מלחמת לבנון, לא יהסס לקבל מסקנות אישיות. הרמטכ"ל, רב-אלוף דן חלוץ, יסכם היום את תחקירי המלחמה בכנס בחצור ויאמר שיש להתרכז ביישום המסקנות

ארבעה וחצי חודשים לאחר שהושגה הפסקת אש במלחמת לבנון השניה יסכם היום (ב') צה"ל את כל התחקירים בכנס שייתקיים בבסיס חיל האוויר בחצור. רגע לפני שזה יקרה, נפגש אתמול שר הביטחון, עמיר פרץ, עם הורים שכולים שאיבדו את ביניהם במלחמה לשיחה קשה ונוקבת שארכה יותר משעה. פרץ הבהיר שאין בכוונתו להתפטר, אך ציין כי אם ועדת וינוגרד תצביע על כשלים שלו, הוא לא יהסס להסיק מסקנות אישיות.

 

ההורים דרשו כי צמרת מערכת הביטחון תיקח אחריות לכשלים, אך בנושא זה הם יצאו מהפגישה ללא הישגים. פרץ נתן גיבוי לרמטכ"ל וציין כי אין בכוונתו לפטר אותו. ההורים השכולים ציינו במורת רוח כי לא ייתכן שהרמטכ"ל יאמץ את התחקירים שאינם נוגעים לו אישית וידחה את הממצאים בהם נמצא כי כשל.

 

הרמטכ"ל, רב אלוף דן חלוץ, יסכם בכנס בבסיס חצור את הממצאים העיקריים של תחקירי המלחמה ויאמר לפקודיו כי עם סיום התהליך, יש להתרכז ביישום המסקנות, לתקן את מה שנדרש ולהסתכל קדימה. חלוץ אמנם אימץ חלק נכבד מממצאי התחקירים, אך בד בבד דחה חלק מהם, בעיקר על רקע העובדה כי לדעתו ישנם תהליכים שהתרחשו במשך שנים, טרם המלחמה, ואין זה צודק לקבוע כי צמרת צה"ל הנוכחית היא זאת שכשלה בעניין.

 

אבל לא כולם חושבים כמו הרמטכ"ל. קצין בכיר שיישתתף בכנס אמר ל-ynet: "עם כל הכבוד לתחקירים ולמסקנות שקיבלנו, קרו במלחמה דברים שאסור לעבור עליהם לסדר היום, אחרת נראה שידור חוזר של התקלות במלחמה הבאה".

 

בכנס, שבו ישתתפו קצינים בכירים מדרגת אלוף משנה ומעלה, יוצגו הממצאים העיקריים של תחקירי המלחמה. "חלק מהקצינים מכירים רק את התחקירים הקרובים אליהם, אחרים רק שמעו עליהם. זה בדיוק הזמן לעשות סדר ולהציג את הדברים העיקריים", הסביר גורם צבאי. ביום השני של הכנס יעסקו הקצינים בתוכנית העבודה לשנת 2007, שבה ייושמו מסקנות התחקירים.

 

יש לציין כי חלק מהמסקנות כבר מיושמות בשטח, כמו מילוי מחדש של מחסני החירום ובעיקר מהפכה בתוכניות האימונים למערך הסדיר והמילואים. בימים אלה מנסחים במערכת הביטחון נוסח מתוקן לחוק המילואים, כפועל יוצא ממסקנות התחקירים. ההערכה היא כי הרעיון שחיילי המילואים יקראו לשעת חירום בלבד - תיגנז, שכן יהיה צורך בחיילי המילואים הן לאימונים והן לתעסוקות מבצעיות במקום חיילי המערך הסדיר בזמן שאלו ייצאו לאימונים.

 

בצה"ל מבקשים להוריד את המסך על המלחמה ולחדול מהתעסקות במה שלא היה טוב. "מפקדי צה"ל עברו תקופה מאוד קשה, ביצענו תחקור מאוד מעמיק שלווה בטלטלה קשה מאוד. כולם למדנו מזה הרבה ועכשיו צריך להתסכל קדימה", הסביר הגורם הצבאי.

 

על אף הניסיון להעלות את צה"ל לדרך חדשה, סבורים קצינים בכירים כי עדיין ישנן לא מעט סוגיות שלא ניתן להן מענה. "היו לא מעט מפקדים במלחמה שכשלו בצורה קשה ולא ייתכן שהם ימשיכו בתפקידם כאילו לא אירע דבר", קבל אחד הקצינים, "יש תהליכים שהתרחשו בצה"ל לפני המלחמה מול הדרג המדיני בעיקר בכל הקשור למדיניות אל מול חיזבאללה. מה השתנה עכשיו? נחכה לעוד מלחמה ושוב נאמר למה לא עשינו? האימונים מאוד חשובים, אבל צריך לתקן עוד כמה דברים, לשחוט כמה פרות קדושות, ואת זה לא עושים". 


פורסם לראשונה 01/01/2007 00:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ. לא מתפטר
צילום: ניב קלדרון
חיילי צה"ל בלבנון
צילום: רויטרס
צילום: ניב קלדרון
חלוץ. לתקן ולהסתכל קדימה
צילום: ניב קלדרון
מומלצים