סידני: שחר פאר תפתח מול אנה-לנה גרונפלד
אחרי ההדחה הכואבת בגולד קוסט, הישראלית תנסה לחזור לחייך מול הגרמנייה, בטורניר האחרון לפני אליפות אוסטרליה. סאפינה, שזכתה בטורניר: "פאר שיחקה כמו 1 בעולם". נועם אוקון פרש בחצי הגמר בניו קלדוניה
כמו בכל ענף ספורט אחר, גם בטניס יש הזדמנות לתקן ואפילו קצת מהר יותר מאשר בענפי הכדור הפופולאריים יותר, כדורגל וכדורסל.
ימים ספורים בלבד אחרי ההפסד הכואב שלה מול דינארה סאפינה, שחר פאר תוכל לחזור לחייך בטורניר סידני (פרסים בסך 600 אלף דולר), האחרון לפני אליפות אוסטרליה הפתוחה, הגראנד סלאם האחרון של העונה.

שחר פאר. "אעשה הכל כדי לחזור למצב הזה שוב" (צילום: רויטרס)
הטורניר עצמו חזק מאוד, עם נוכחות גדולה של שחקניות צמרת וככזה, גם ההגרלה קשה בהתאם. פאר (20 בעולם) תפתח מול הגרמנייה אנה-לנה גרונפלד, המדורגת 19 שלא סגרה טוב את 2006 וגם הפסידה בסיבוב הראשון בטורניר הבכורה שלה ב-2007. מאזן הקריירה ביניהן הוא 1:1, כאשר גרונפלד ניצחה בסטנפורד 2005 ופאר חייכה במשחק מולה בדרך לזכייה בתואר באיסטנבול בעונה שעברה. המנצחת צפויה לפגוש את השוייצרית פטי שנידר, המדורגת 9 בעולם.
אגב, פאר ויתרה על טורניר הזוגות בסידני ושותפתה הקבועה, מריון ברטולי, תשחק עם האמריקנית מיילן טו. הגורל קבע מספר מפגשים מעניינים נוספים בסיבוב הראשון: דניאלה האנטוחובה הסלובקית תפגוש את הצ'כית המצויינת ניקול ואידיסובה, מרטינה הינגיס תפגוש את הסרבית ילנה יאנקוביץ' ובסיבוב השני צפויים משחקים מרתקים כמו אמלי מורזמו – טטיאנה גולובין וקים קלייסטרס – דינארה סאפינה.

פאר: "אולי איבדתי את הריכוז מול סאפינה"
אתמול, אחרי איבוד היתרון 4:6, 1:5 במשחק מול סאפינה וההפסד המרגיז בחצי הגמר, פאר קיבלה מחמאות מרשימות מיריבתה. "שחר שיחקה היום כמו מדורגת 1 בעולם. לא האמנתי", סיפרה אחותו של מראט סאפין, המדורגת 11 בעולם שכבר מוכרת בשנים האחרונות בזכות עצמה.
"ברור שאני לא שמחה", אמרה פאר בסיום המשחק הארוך. "אי אפשר להוביל בצורה כזו, להפסיד ואז להיות שמחה. לא הרגשתי שונה אחרי הפסקת הגשם, אבל פשוט עד אותו רגע הכל נכנס לי ומאותו רגע כדורים שלי הלכו החוצה. אולי איבדתי את הריכוז".
הטניסאית מספר 1 של ישראל, שצפויה להתקדם מהמקום ה-20 ל-18 בעולם, סיכמה: "אעשה הכל כדי לחזור למצב הזה שוב, להיות ביתרון כזה מול יריבה כזו ולסגור את המשחק במשחקון ההגשה שלי כדי לא להסתבך כמו הפעם".

גם היא הפסידה לסאפינה. מרטינה הינגיס (צילום: רויטרס)
על המשחק שלה אמרה פאר: "זה לא הפסד נעים. שיחקתי ממש טוב עד ליתרון 1:5 במערכה השנייה ואז פתאום הכל התהפך. הגשם לא הפריע לי, אבל היה לי חוסר מזל, הכל פתאום התחבר לסאפינה. במערכה השלישית לא הייתי בעניינים ולא הצלחתי לשנות את המומנטום".
אוקון לא הרגיש טוב ופרש בחצי הגמר בניו קלדוניה
נועם אוקון, המחבט הבכיר של ישראל, נאלץ לפרוש בחצי גמר הצ'לנג'ר בניו קלדוניה (פרסים בסך 75 אלף דולר). הישראלי, שדורג 7 בטורניר ו-178 בעולם, ניצח ברבע הגמר 3:6, 4:6 את סקוט אודסמה מארצות הברית (293 בעולם), אך במהלך המשחק ואחריו סבל מכאבי בטן קשים.
בגלל הגשם שירד ביום שישי ודחה את רבע הגמר לשבת, אוקון נאלץ לעלות כבר אחרי שעות ספורות למשחק חצי הגמר, אבל שם נאלץ לפרוש בשל כאבי הבטן בעת שפיגר 6:2, 2:1 מול האמריקני מייקל ראסל (144). אוקון סיים את הטורניר עם 3,750 דולר ו-31 נקודות דירוג, שיקדמו אותו לאיזור המקום ה-165 בעולם.