שתף קטע נבחר

בתפקיד החולב: ראש הממשלה אולמרט

עוד לפני פגישותיו המדיניות, פתח ראש הממשלה את ביקורו בסין בחווה המטפחת פרות לחליבה, סמוך לבייג'ינג. אחר כך שמע שם על שיתוף פעולה של ישראל עם סין בנושאי חקלאות ואף חטא במלאכת החליבה (בה נכשל). היום יפגש עם שר המסחר הסיני ובהמשך הביקור עם הנשיא וראש הממשלה

בעוד שקודמו בתפקיד, אריאל שרון, חבב כבשים, ראש הממשלה הנוכחי בוחר ללכת בגדול. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, פתח הבוקר (יום ג') את ביקורו הרשמי בסין והספיק לבקר בחווה ישראלית-סינית לבקר, המטפחת פרות לחליבה. אולמרט הסיר את הלוט מעל שלט חדש במחלבה, ניסה לחלוב פרה ונכשל. החווה ממוקמת 50 ק"מ מבירת סין, בייג'ינג, והוקמה בשיתוף פעולה עם ישראל. ראש הממשלה שמע במקום על שיתוף הפעולה בין המדינות בתחום החקלאות.  

 

החווה בה ביקר ראש הממשלה עתידה להיות מרכז הדרכה לחקלאים הסינים המבקשים לגדל בקר. מעורבות ישראל בגידול הבקר היא חלק מהתנופה בה זוכה הענף, כאשר תצרוכת החלב בסין עלתה בכל שנה בממוצע בכ-20 אחוזים.

 

הביקור של ראש הממשלה קצר יחסית והוא אמור לשוב לישראל ביום שישי. מחר ומחרתיים אמור אולמרט להפגש עם נשיא סין, הו ג'ינטאו ועם ראש הממשלה בסין, וון ג'יאבאו. המטרה המוצהרת של הביקור בבייג'ינג היא שיחות בנושא האיום האיראני.

 

בצהרים (שעון סין) ביקר ראש הממשלה אולמרט לכפר האולימפי המוקם בימים אלה לקראת אולימפיאדת בייג'ין ב-2008. אולמרט צפה על מודל של האתר הנבנה בקצב מהיר ביותר ועם צאתו חתם בספר האורחים: "אני בטוח שאולימפיאדת בייג'ין תהא המוצלחת ביותר וסמל לאחווה, ידידות ושלום", כתב. אולמרט צפוי עוד לבקר בשהותו בסין בחומה הגדולה ובעיר האסורה.

 

חלק ניכר מביקורו של ראש הממשלה אמור לעסוק בנושאי מסחר עם סין. אולמרט התבטא בראיון לסוכנות הידיעות הסינית שישראל מבקשת להרחיב את קשריה המסחריים עם המעצמה הכלכלית הצומחת משלושה מליארד דולר בשנה כיום, לחמישה מליארד דולר בשנה הבאה. במסגרת זאת עתיד ראש הממשלה גם לחתום כאן על הסכמים מסחריים ולפגוש מחר את שר המסחר הסיני בו קסילאי.

 

עד כה לא עסק אולמרט בביקורו בסוגיות המדיניות שעל הפרק. נושאים אלה, ובראשם עמדתה של סין בנוג להגברת הסנקציות על איראן הממשיכה לפתח את תכנית הגרעין שלה, יעלו בפגישותיו על המנהיג הסיני הו וראש ממשלת וון מחר ומחרתיים. אולמרט אמר לפני הגיעו לסין שישמח שמדינה זאת תרחיב את השפעתה במזרח התיכון כדי לייצב את המצב כאן.

 

עוד לפני צאתו לסין אמר אולמרט בראיון לסוכנות הידיעות הסינית שינהואה כי "לפני שנה האמנתי, שייתכן לסגת משטחים באופן חד-צדדי. אבל צריך לומר שהניסיון שהיה לנו בלבנון ובעזה אינו מעודד. נסוגנו חד-צדדית מלבנון וראו מה קרה. נסוגנו לחלוטין מעזה וחזרנו לגבול הבינלאומי, וכל יום הם יורים רקטות קסאם על ישראלים".

 

זוהי הפעם הראשונה מזה יותר מעשר שנים שראש ממשלה ישראלי מבקר ביקור רשמי בסין. הביקור האחרון נערך על ידי בנימין נתניהו ב-1996. את מקומו של ראש הממשלה בהיעדרו תמלא ממלאת מקומו, שרת החוץ ציפי לבני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
הגיע לסין והחל לעבוד. אולמרט
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
מומלצים