שתף קטע נבחר

מדריך: כך תבחרו טלפון סלולרי

חושבים שהגיע הזמן לשדרג את המכשיר הסלולרי הענתיקה שלכם? רגע לפני שתקנו את הטלפון הכי יקר בחנות כדאי לברר מהם הצרכים שלכם. איך תוכלו להרוויח קצת כסף על המכשיר הישן ועוד טיפים מועילים

נדמה לכם שכולם התקדמו ורק אתם נתקעתם עם טלפון סלולרי עם טעם של פעם? האם כדאי לקנות מכשיר חדש דרך החברה הסלולרית ולהתחייב למסלול חדש בדמי מנוי (אשר באופן "במפתיע" לרוב פחות אטרקטיבי מהמסלול הקיים. דור שלישי, כבר הזכרנו?), ולחבילת גלישה שהסרתה אינה ידידותית. ואולי כדאי לבדוק אלטרנטיבות? אנחנו כאן כדי לעזור.

 

מגוון המכשירים המוצעים על ידי חברות הסלולר בישראל אפסי ביחס להיצע באירופה. למרות פתיחתו לתחרות לכאורה, שוק הסלולר המקומי עדיין שבוי בידי חברות הסלולר (מרצון או שלא). חברות הסלולר בישראל קובעות אילו מכשירים ישווקו באגרסיביות בישראל ואילו לא מתאימים לקהל המקומי (לא תמיד מסיבות אובייקטיביות לחלוטין). 

 

יצאנו לבדוק אם יש אלטרנטיבה לרכישה בחברות ובדרך בחנו כמה דרכים לחיסכון ברכישת המכשיר

 הסלולרי הבא שלכם. יש לציין שמדריך זה מתייחס לרכישת מכשירים ברשתות ה-GSM וה-UMTS של סלקום ואורנג', ובקרוב גם של פלאפון.

 

טיפים לחסכון כספי ובחירה נבונה

1. עשו כסף מהמכשיר הקודם - הישראלי אוהב לשדרג את מכשיר הסלולר לעתים קרובות. חבל לקבור את המכשיר הישן במגירה או לקבל עליו זיכוי מצחיק בשדרוג (כ-180 שקלים). ניתן לנסות למכור את המכשיר בלוחות יד שנייה. דבר נוסף שניתן לעשות הוא "להוריש" את המכשיר לבן משפחה בעל מכשיר אטרקטיבי פחות.

 

2. בדקו איזה מכשיר מתאים לצרכים שלכם - אין צורך לקנות את המכשיר הכי יקר ומשוכלל בשוק אם אין לכם שימוש בתכונותיו. מומלץ לדעת בדיוק מה הדרישות שלכם מהמכשיר (ולא, הוא עדיין לא יודע להכין קפה). הכנה מראש של הצרכים האישיים שלכם יכולה לחסוך הרבה מאוד כסף ברכישה.

 

כמו כן ניתן להיכנס לפורום סלולר ב-ynet , להתייעץ עם חברי הפורום בטרם הרכישה, לקרוא המלצות וסקירות וביקורות מכשירים באתר.

 

3. רכישת המכשיר – אחרי שהחלטתם איזה דגם לרכוש, צריך להחליט היכן לקנותו.

 

איפה קונים

  • רכישה דרך חברת הסלולר - מרבית האנשים רוכשים ומשדרגים את המכשיר דרך חברות הסלולר. האם זה משתלם? זה תלוי. על עלות המכשיר יש להוסיף דמי מנוי חודשיים ודמי חבילת דור שלישי (ונכון שמשרד התקשורת ביקש להוריד את ההתניה ברכישת מכשיר דור שלישי אך חברות הסלולר מצאו דרך לעקוף גם את ההוראה הזו).

    לקוחות שמדברים הרבה והחשבונית החודשית שלהם גבוהה יוכלו להזדכות על מחיר המכשיר החדש כמעט במלואו (בדרך כלל ניתן לקבל זיכוי יפה מעבר לסכום חשבונית של 199 שקלים בחודש). הצרכן הפשוט והקטן ייהנה מהחזרים קטנים בהרבה אם בכלל.

    יתרונות: ניתן לחלק בתשלומים (עד 36), מחיר נמוך ללקוח שמדבר הרבה, ביטוח המכשיר.

    חסרונות: התחייבות לדמי מנוי חודשיים ולחבילות גלישה במכשירי דור שלוש. (למרות שניתן היום לבטל את חבילת הגלישה אבל לשלם כמעט פי שניים על המכשיר).

 

  • רכישה דרך חנות פרטית - מאז פתיחת שוק הסלולר לייבוא מכשירים נפתחו חנויות פרטיות המציעות מבחר גדול של דגמים, גם כאלה שמיובאים לארץ על ידי ספקיות הסלולר וגם מכשירים חדשים שטרם הושקו או יושקו בארץ. חנויות אלה במרבית המקרים מוכרות את המכשירים המשווקים בארץ במחיר אטרקטיבי יותר מחברות הסלולר (בהשוואה למחיר המחירון, לא כולל החזרים).

    לחצו כאן למעבר להשוואת מחירים של טלפונים סלולריים בערוץ הקניות.

    במכשירי ה-GSM ניתן להכניס את כרטיס ה-SIM מהמכשיר הישן ולצאת לדרך במכשיר החדש (אך אם קניתם דור שלישי יש צורך להחליף את ה–SIM ב-USIM).

    יתרונות: מחיר אטרקטיבי, מבחר גדול ומגוון של מכשירים.

    חסרונות: מקשי המכשירים לא תמיד מגיעים בשפת הקודש (בשפה העברית), פחות גמישות בתשלומים.

  

  • רכישת מכשיר מיד שנייה – בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים רוכשים מכשירים סלולריים דרך לוחות מכירה באינטרנט. מרבית המכשירים המוצעים למכירה נמכרים כיד שנייה אך ניתן גם למצוא מכשירים חדשים המיובאים באופן פרטי לארץ.

    רכישת מכשיר מיד שנייה בדרך כלל אטרקטיבית ביותר מבחינת המחיר לצרכן, אך עם זאת, היא גם המסוכנת ביותר. בעבר נמכרו מכשירים גנובים החסומים על ידי חברות הסלולאר. כמו כן, קיימת תופעה של אנשים שמוכרים את המכשיר המבוטח שרכשו מחברות הסלולאר ולאחר המכירה מדווחים על המכשיר כגנוב או אבוד.

    המכשיר נחסם לקונה המאושר והמוכר רץ למרכז שירות לקבל מכשיר חדש במחיר נמוך (וזאת בלי שנזכיר את עשרות המכשירים הגנובים שמסתובבים למכירה ברחבי הרשת). ניתן לרכוש מכשירים יד שנייה דרך לוחות רבים באינטרנט כמו ynet center.

    יתרונות: המחיר הטוב ביותר בשוק.

    חסרונות: מזומן בלבד, אין אחריות.

 

  • ייבוא המכשיר באופן פרטי מחו"ל – כיום ניתן לייבא מכשירים לשימוש פרטי בקלות רבה יותר מבעבר. עם זאת, לנוכח המיסוי (31% מערך המכשיר במחירון המכס) וההליך הביורוקרטי הארוך לא תמיד הדבר משתלם. כאשר רוכשים מכשיר בחו"ל יש צורך לרכוש מכשיר פתוח (SIM-FREE) כדי שיעבוד ברשת הסלולר בישראל. 

    כמו כן, צריך לוודא כי המכשיר תומך בתדרי ה-GSM בארץ (900/1800/1900). בסעיף זה לא נעסוק בהכנסת מכשירים בצורה בלתי לגלית אך נפוצה – על ידי אנשים הנושאים את המכשיר על גופם כאשר הם נכנסים לארץ ובכך עוקפים את המכס.

 

  • שיקולים נוספים ברכישה הם:
    עלות שליחת המכשיר לארץ במרבית המקרים מגיע לכמה עשרות דולרים. דבר שמגדיל את מחיר המכשיר.

    המיסוי על מכשירי הסלולר בישראל הוא מהגבוהים בעולם ולכן כדאיות הרכישה יורדת.

    כאשר מייבאים מכשיר מחו"ל שמשווק בארץ אין צורך באישור סוג של משרד התקשורת, אך ברגע שמתכוונים להביא מכשיר משוכלל (במיוחד במכשירי דור שלישי) חייבים אישור סוג ממשרד התקשורת, הליך הדורש לא מעט זמן וכאב ראש. 

    אם המכשיר נועד לשימוש בשפה העברית יש צורך לעדכן למכשיר שפה ולרכוש לוח מקשים אם קיים, בעלות נוספת של מאות שקלים.

    יתרונות: מבחר עצום ורב של מכשירים, מחיר זול יותר ממחירי המדף בארץ (ללא תוספת שילוח ומיסוי).

    חסרונות: אין אחריות, בירוקרטיה ארוכה בהבאת המכשיר (שיכולה להימשך ימים ארוכים). 

 

השורה התחתונה

רכישת מכשיר חדש היא עניין אישי מאוד. אם אתם משתמשים כבדים תוכלו ליהנות מזיכויים יפים עבור המכשיר הישן בחברה הסלולרית.

 

אם לא מצאתם מכשיר הקולע לטעמכם בקטלוג החברות הסלולריות ו/או שאינכם מדברים בסכומים המקנים לכם זיכוי סביר, ניתן למצוא אלטרנטיבות לא פחות טובות בחנויות פרטיות או בלוחות המודעות באינטרנט.

אם אתם פריקים שלא יכולים להתאפק לזחילת המכשירים האיטית לארצנו (במרבית המקרים) אז אין ספק שאלטרנטיבת רכישת המכשיר בחו"ל תקסום לכם יותר.

 

לאחר שנפטרתם ממכשירכם הקודם, החלטתם איזה דגם אתם רוצים לקנות והיכן לקנות אותו, נותר לנו רק לאחל לכם מזל טוב על הרכישה החדשה. 

 

עומרי לוי הוא מנהל פורום סלולר וגאדג'טים ב-ynet ובעל הבלוג "עולם הסלולר והגאדג'טים". אפשר להיכנס לפורום , לשאול שאלות ולקרוא טיפים נוספים

לחצו כאן לכל מדריכי הקנייה של ynet

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נוקיה 6233. חשוב לבדוק את המפרט הטכני
מומלצים