שתף קטע נבחר

מדריך: איך לבחור מדיח כלים

מדיח הכלים חוסך זמן וטרחה, יכולת הניקוי שלו טובה יותר וצריכת המים שלו נמוכה משמעותית מאשר בשטיפה ידנית. מקום פנוי במטבח ותקציב סביר יקנו לכם מדיח טוב ומספק, שככל שתטיבו להתאים אותו לצרכים שלכם כך תפיקו ממנו יותר. מדריכי קנייה: כתבה תשיעית בסדרה

יש מדיחים שניתן לשלב בין ארונות המטבח, יש רחבים, צרים ובעלי קיבולות שונות. תכניות ההפעלה הבסיסיות שקיימות בכל המדיחים מתאימות לרוב השימושים הנפוצים. מדיחים מסוימים חסכוניים ויעילים מאחרים, יש מדיחים רועשים וכאלה שכמעט לא תרגישו שהם עובדים. איזה מדיח יתאים לצרכים שלכם? מדריך הקנייה הבא של אתר WiseBuy מציג בקצרה את השיקולים העיקריים בבחירת מדיח הכלים המתאים. למידע נוסף ולפרטים מלאים קראו את המדריך השלם.

 

התאמת המדיח למקומו

השיקולים בהתאמת המדיח למקומו במטבח הם סוג המדיח – אינטגרלי או רגיל, מידותיו ועוצמת הרעש שהוא מפיק.

 

סוג המדיח: מדיח מסוג אינטגרלי מלא מוכנס לתוך גומחה בין ארונות המטבח. פאנל הפיקוד שלו נמצא בדופן העליונה של דלת המדיח (בשפת הדלת), וכשהדלת סגורה הפאנל סמוי ואין גישה אליו. ניתן להרכיב על גבי דלת המדיח פלטת עץ הזהה לדלת הארון ובכך לשוות לארונות המטבח מראה אחיד. מדיח אינטגרלי מלא לרוב יקר מבין שלושת הסוגים.

 

עיקרון ההתקנה של מדיח אינטגרלי חלקי דומה, אלא שפאנל הפיקוד נמצא בחזית העליונה של המדיח ונותר גלוי. היתרון בכך שניתן לעקוב בנוחות אחר מצב הפעולה של

המדיח. מדיח רגיל עומד כיחידה עצמאית במקום מתאים במטבח, בסמוך לתשתית מים וחשמל. מדיח רגיל כמעט תמיד יהיה בצבע לבן ולרוב פחות יקר מקודמיו.

  

מידות: שתי מידות הרוחב המקובלות הן 60 ס"מ למדיח רחב, ו-45 ס"מ למדיח צר. מדיח רחב הוא בעל קיבולת של עד 12 מערכות כלים, והקיבולת המרבית של מדיח צר היא לרוב 8 מערכות כלים. מידת הגובה הנפוצה במדיחים היא 85 ס"מ, המתאימה להצבה מתחת לשיש. מידת העומק במדיחים נעה בין 57 ל-60 ס"מ.

 

רעש המדיח: עוצמת הרעש של המדיח נמדדת בדציבלים (dB) ונעה בטווחים עיקריים שבין 45 ל-58 דציבל. עוצמת רעש של 50dB נחשבת שקטה, ומי שמעונין במדיח שקט במיוחד ומוכן לשלם את המחיר, יכול למצוא גם מדיחים ברמת רעש הנמוכה מ-40dB.

 

התאמת המדיח לצורכי הניקוי והייבוש

המדיח צריך להכיל את כל הכלים בנוחות ולכלול את תכניות ההדחה המתאימות, כך שכל הכלים יזכו לניקוי אופטימלי.

 

קיבולת: קיבולת המדיח נמדדת לפי מספר מערכות הכלים שהוא מסוגל להכיל. מערכת כלים אחת כוללת שלוש צלחות לפי מנות, סכו"ם וכוס. הרוב הגדול של המדיחים הרחבים הוא בקיבולת של 12 מערכות כלים ואחריהם הם המדיחים בעלי קיבולת של 8 מערכות כלים. כל עוד לא מדובר בזוג או במשפחה קטנה שממעטת בבישול, מומלץ לבחור מדיח בעל קיבולת גדולה.

 

תוכניות ההפעלה: התכניות במדיח מותאמות לרמות לכלוך שונות ולכלים מסוגים שונים. מספר התוכניות וסוגיהן משתנה בין המדיחים, אך ברוב הדגמים יש לפחות 3 תוכניות בסיסיות שמתאימות לרוב צורכי הניקוי, בהן תוכנית רגילה המיועדת לניקוי כלים ברמת לכלוך רגילה, ותוכנית אינטנסיבית לניקוי כלים ברמת לכלוך גבוהה. ברוב המדיחים קיימת תוכנית קדם הדחה – שטיפה קצרה במים קרים של כלים המיועדים להדחה במועד מאוחר יותר, ובמדיחים רבים ניתן למצוא תוכנית חצי כמות המיועדת לכמות קטנה של כלים, בדרך כלל על סלסילה אחת של המדיח. חשוב לבדוק איזו סלסילה.

 

למידע אודות תוכניות הפעלה נוספות הקיימות במדיחים השונים לחצו כאן.

 

שיטת הייבוש: בדגמים רבים קיים מאוורר שמקצר את משך הייבוש הטבעי של הכלים. בשיטת ייבוש טורבו אקטיבי המאוורר פועל בשילוב גוף חימום, מאיץ את מהירות הייבוש ומונע היווצרות כתמים על גבי הכלים. שיטה נוספת שקיימת בחלק קטן של המדיחים משלבת טורבו ומעבה (קונדנסור). בשיטה זו הייבוש מהיר, אין אדים שיתפזרו במטבח כשפותחים את המדיח, והכלים מוכנים לאחסנה בסמוך לסיום פעולת המדיח.

 

דירוג איכות הניקוי והייבוש: בכל הדגמים האירופאיים מופיע דירוג איכות הניקוי והייבוש של המדיח בתווית האנרגיה שמוצמדת אליו, מ-A האיכותי ביותר ועד G.

 

נוחות התפעול והשימוש

כמכשיר שנועד להקל על החיים ולחסוך בזמן ובמאמץ חשוב למצוא מדיח שיתאים לכלים ולהרגלים שלכם ושיהיה נוח לשימוש ולתפעול.

 

אפשרויות סידור הכלים: כמעט בכל המדיחים ניתן לשנות את גובה הסלסילה העליונה. הגובה המרבי משתנה בין המדיחים השונים, לכן הקפידו לבחור בגובה שיתאים לכלים הגבוהים שלכם. מחיצות מתקפלות (מחזיקי הצלחות) מאפשרות הגדלת החלל לכלים רחבים. סלסילת סכו”ם קיימת בכל מדיח, אך רצוי לבחור אחת שניתן לשנות את מיקומה. אפשרויות אחסון נוספות כוללות מתקן לכוסות ולספלים, מתקן לכוסות יין ועוד.

 

לוח הפיקוד: לוח הפיקוד יכול להיות מכני, אלקטרו-מכני או דיגיטלי מלא. לוח הפיקוד הבסיסי ביותר כולל בורר תוכניות בצורת חוגה, בחלק מהמדיחים התוכניות מופעלות באמצעות לחצנים ובמדיחים יקרים יותר ניתן למצוא לוח פיקוד דיגיטלי עם כפתורי מגע. לוח כזה עשוי להיות נוח מאוד לשימוש אך הוא רגיש יותר לתקלות, חלקן יקרות לתיקון. כדאי שתהיה לפחות נורית לחיווי בחוסר מלח בשל חשיבותו של המלח לריכוך המים ולפעולה איכותית של המדיח. במדיחים רבים קיימת גם נורית המתריעה על חוסר בחומר הברקה, החיוני למניעת היווצרות כתמים על גבי הכלים.

 

מסנן: בכל מדיח קיים מסנן אחד או יותר שנועד לסנן שאריות מזון ולכלוך. המסנן מחייב ניקוי קבוע, לכן רצוי שיהיה קל לפירוק ולהרכבה, או שניתן לבחור במדיח המצויד במסנן עם ניקוי עצמי שחוסך את הצורך לנקות אותו ידנית.

 

צריכת חשמל ומים

כל המדיחים משתמשים במים ובחשמל, השאלה היא כמה משאבים צורך כל מדיח כדי לנקות את הכלים ביעילות.

 

יעילות הצריכה: יעילות צריכת החשמל והמים של המדיח מופיעה על גבי תווית האנרגיה אשר מוצמדת לכל מדיח ומדורגת בין דרגה A החסכונית ביותר לדרגה G.

 

חצי כמות: תוכנית המיועדת להדחה של כמות קטנה של כלים תוך חיסכון מסוים בחשמל ובמים. התוכנית יכולה להיות שימושית, אבל כדאי לדעת שהרבה יותר חסכוני להפעיל מדיח בקיבולת מלאה מאשר פעמיים חצי כמות. לכן התוכנית מתאימה יותר למצבים מזדמנים ופחות לשימוש יומיומי.

 

חיישן לכלוך: יותר ויותר מדיחים כיום מצוידים בחיישן שדוגם את רמת הלכלוך במים וקובע אוטומטית את תוכנית ההפעלה. אחד היתרונות המוצהרים של חיישן הלכלוך הוא חסכון בזמן ובאנרגיה הודות לניהול מדויק של המשאבים (מים, טמפרטורה, משך הפעולה). חיישן כזה מעניק נוחות בשימוש ויכול למנוע בזבוז הנובע מקביעת תוכנית לא מתאימה על ידי המשתמש. עם זאת, כדאי לדעת שהחיישן לא תמיד מדייק באבחנותיו ועלול להביא דווקא לתוצאה הפוכה, כלומר לבזבוז משאבים.

 

בטיחות ועמידות

רצוי לבחור במדיח המצויד באמצעי בטיחות נגד דליפה והצפה, בעיקר אם הוא מותקן בתוך גומחה. אם המדיח נגיש לילדים כדאי לשקול אמצעי נעילה של הדלת ושל לוח הפיקוד. גוף החימום ברוב המדיחים סמוי ומותקן מתחת לרצפת המדיח. ביתר המדיחים גוף החימום מותקן על רצפת המדיח כשהוא גלוי ובא במגע ישיר עם המים. גוף חימום גלוי מגביל את אפשרות השימוש בכלי פלסטיק בסלסילה התחתונה, עלול להוות סכנה לכוויה או להתיך כלי פלסטיק שנפל עליו. לעומת זאת, הוא מחמם את המים מהר יותר וזול יותר להחלפה.

 

אחריות

אחריות מלאה על מדיח כלים היא בדרך כלל לשנה ויש יבואנים שמעניקים אחריות לשלוש שנים. ניתן להאריך את תקופת האחריות תמורת תשלום נוסף, אך חשוב מאוד לבדוק מה היא מכסה – אילו חלקים, סוגי תקלות ועבודת טכנאי כלולים בה.

 

לפרטים מלאים אודות תקנות הגנת הצרכן לשירות ואחריות לאחר המכירה של מוצרי חשמל, לחצו כאן.

 

מחיר

הגורמים המשפיעים על מחיר המדיח הם קיבולת המדיח, סוג המדיח, סוג לוח הפיקוד, עוצמת הרעש, שיטת הייבוש, מספר תכניות ההפעלה ותכונות מיוחדות הקיימות במדיחים השונים.

 

טווח המחירים העיקרי למדיח רחב בקיבולת של 12 כלים נע בין 2,000 ל-6,500 שקל, ולמדיח צר בקיבולת של 8 מערכות כלים, בין 1,800 ל-4,500 שקל. ציפוי נירוסטה יוסיף למחיר 300-600 שקל.

  

אתר WiseBuy, המדריך לקנייה חכמה, מספק לצרכן מידע וכלים שמסייעים לו לבחור את המוצר המתאים לו ביותר.

 

עוד מידע בנושא מדיחי כלים ב-WiseBuy:

מילון מונחי מדיח כלים

 

מדריכים קודמים בסדרה:

איך לבחור מזגן

איך לבחור מקרר

איך לבחור מכונת כביסה

איך לבחור מייבש כביסה

איך לבחור תנור בישול ואפייה בנוי

מדריך השוואה בין כיריים גז לכיריים חשמליות 

איך לבחור כיריים גז

איך לבחור כיריים חשמליות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תוכנית רגילה מיועדת לשימוש יום יומי לניקוי כלים ברמת לכלוך רגילה
תווית אנרגיה. הדירוג נע מ-A החסכוני ביותר ועד G
המדריך לקנייה חכמה
מומלצים