שתף קטע נבחר

פנקייקס גבינת ריקוטה ודבש

תתכוננו: אתם והילדים שלכם עומדים לזלול אותם מעכשיו בשבת, ובכלל

 

 

פנקייקס גבינת ריקוטה ודבש

 

10-8 פנקייקס גדולים או כ-20 קטנים

 

המרכיבים

 

1 כוס (140 גרם) קמח

1 כף (15 גרם) אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

70 גרם חמאה

3 ביצים

3 כפות דבש

קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

1 מכל (250 מ"ל) גבינת ריקוטה טרייה

1/2 כוס חלב

1 כפית תמצית ווניל

 

להגשה

קוביות חמאה

דבש או סירופ מייפל

פירות, למשל גרגרי רימונים או פירות יער או תותים חתוכים

 

ההכנה

1. מנפים דרך מסננת, לתוך קערה, את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים קלות, בכמה תנועות קצרות.

 

2. ממיסים את החמאה בקערה בינונית במיקרוגל או בסיר בינוני על הכיריים מעל להבה נמוכה, ומקפידים שלא תשחים. מצננים כמה שניות. טורפים את הביצים במזלג, זו אחר זו, לתוך החמאה החמה. מוסיפים את הדבש, קליפת התפוז, גבינת הריקוטה, תמצית הווניל והחלב וטורפים קלות בלבד במטרפה ידנית.

 

3. יוצקים את בלילת הביצים והריקוטה לתערובת הקמח ומערבבים במטרפה, במספר תנועות קצרות ויעילות. גם אם רואים קצת גושי קמח – לא נורא, בקרוב הכול ייספג.

 

4. מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית-גבוהה (אפשר לשמן בחמאה קלות בלבד, או לא לשמן בכלל, אלא אם משתמשים במחבת ללא ציפוי טפלון). יוצקים כחצי מצקת מהבלילה למחבת החמה, ומטים קצת לצדדים, כדי שתתפזר במחבת באופן שווה, ויתקבל פנקייק אחד גדול.  לחלופין, לטיגון פנקייקס קטנים, מניחים כפות מהבלילה במחבת, במרווחים שווים, ככל שהמקום מאפשר.

כעבור דקה-שתיים, או כאשר מופיעות על הפנקייק בועות קטנות, גם אם הבלילה עדיין לא התייבשה מהצד העליון, הופכים אותו ומטגנים עוד 30 שניות. מוציאים. ממשיכים לטגן כך באותו אופן את שאר הבלילה.

 

5. ההגשה: עורמים ערימת פנקייקס, ומניחים ביניהם קוביות חמאה. מניחים על הפנקייק העליון קוביית חמאה רצינית, וכשהיא מתחילה לנטוף, יוצקים מלמעלה דבש או סירופ מייפל ואם רוצים, מוסיפים גם את הפירות. מגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פנקייקס גבינת ריקוטה ודבש.
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
המחברת, איילת הירשמן.
צילום: רן גולני
לאשה בפייסבוק
מומלצים