שתף קטע נבחר

הממשלה אישרה להמשיך בחפירות; אולמרט גינה את הפלג הצפוני

כמעט כל השרים תמכו בהמשך עבודות השיפוץ במעלה המוגרבים בירושלים. פרץ, תמיר ומג'אדלה נמנעו. אולמרט: "אין פה שום עניין דתי, כל השיפוצים נעשים מחוץ להר הבית באזור שנמצא בריבונות מלאה שלנו". השר אדרי יתאם בין הגופים המבצעים

ממשיכים לחפור: הממשלה אישרה בצהריים (יום א') להמשיך בעבודות החפירה במעלה המוגרבים. כמעט כל השרים תמכו בכך, למעט שלושה נמנעים - שר הביטחון פרץ, שרת החינוך תמיר והשר ראלב מג'אדלה. במסגרת ההחלטה נקבע כי משרד החוץ ירכז את סוגיית ההסברה והמתקפה הבינלאומית, השב"כ ומשטרת ישראל יספקו מענה מבצעי ומודיעיני - והאחריות לתאום הפעולה תוטל על השר לענייני ירושלים, יעקב אדרי.

 

לאחר ההצבעה אמרו גורמים בכירים במפלגת העבודה, המקורבים לשר פרץ: "הצענו פתרונות יצירתיים וטובים להרגעת הרוחות, אבל אולמרט נשאר בשלו ומושך ימינה לכיוונו של ליברמן והימין הקיצוני".

 

במהלך הדיון בנושא גינה ראש הממשלה את ההסתה במגזר הערבי בישראל ובקהילה הבינלאומית נגד העבודות לשיקום מעלה המוגרבים. "חבל שיש גורמים בקהילה הבינלאומית ובזירה הערבית-ישראלית, בעיקר הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, שמעודדים הסתה ואלימות", אמר אולמרט.

 

אולמרט ציין שלעבודות השיפוץ במקום קדמה עבודת מטה מסודרת וארוכה בישראל. "העבודה התבצעה עם כל הגורמים הרלוונטיים בישראל ובמערכת הבינלאומית. צריך להזכיר שכל פעולות השיפוץ האלה נעשות מחוץ להר הבית ומדובר באזור שנמצא באופן אבסולוטי בריבונות מלאה שלנו. אין כאן שום עניין דתי. הודעה על כך נשלחה לכל הגורמים הרלוונטיים בארץ ובעולם", אמר ראש הממשלה.  

 

השר לבטחון פנים, אבי דיכטר, מתח ביקורת על טענותיו של שר הביטחון עמיר פרץ כי לא ידע על המועד לביצוע השיפוץ בשער המוגרבים שבהר הבית. דיכטר הזכיר לפרץ שב-21 לינואר נערך דיון מקדים אצלו בלישכה, בהשתתפות כל הגורמים, כולל צה"ל. דיכטר "עקץ" את פרץ והוסיף כי בתחילת פברואר נערך דיון בלשכת פרץ ובו נציג המשטרה דיבר על המועד המתוכנן להתחלת העבודות: "אינני זוכר שהתייחסות המשטרה קיבלה התייחסות מיוחדת בדברי הסיכום שלך בפגישה", אמר דיכטר לפרץ. עוד טרם ישיבת הממשלה ביקר השר לביטחון פנים באתר העבודות בשער המוגרבים ובחן את כוננות השוטרים במקום.

 

השר לעניינים אסטרטגיים, אביגדור ליברמן (ישראל ביתנו), אמר כי "בשם התבונה צריך להמשיך ולעבוד בשער המוגרבים, אחרת זו תהיה פגיעה קשה בריבונות הישראלית ויכולת להעניק חופש דת לא רק לנו, אלא גם לאחרים".

 

שר הפנים רוני בר-און (קדימה) אמר כי "אין פה עניין של חכמים או צודקים. צריך להמשיך לטפל בבעיה שנוצרה בשער המוגרבים. אין להיכנע לסחטנות, איומים, הטפה והסתה, כי אחר כך הדברים יגיעו לשער יפו, לכיכר הדווידקה ובסוף אף לקריית הממשלה. שער המוגרבים נשטף בחורף לפני שנתיים ולכן יש להמשיך ולטפל בו", אמר בר און.

 

שר התיירות יצחק בוז'י הרצוג (עבודה) ציין כי על הציבור לדעת את העובדות: "מדובר בגשר בסכנת התמוטטות והידרדרות. מדובר בעבודות חיזוק בלבד. האתר נמצא מחוץ להר הבית. צריך למצוא את המנגנונים אשר ירגיעו את הרוחות".


ישיבת הממשלה, הבוקר (צילום: דודי ועקנין)

 

שר התקשורת אריאל אטיאס (ש"ס) אמר כי "יש לנהוג תבונה ואחריות ולאפשר לרבנים הראשיים ולאנשי הדת המוסלמיים הבכירים להגיע להבנה שהכול ייעשה בהסכמה ובשלום". לדבריו, "גם אם יש גורמים מסיתים אסור לנו לשחק לידיהם". אטיאס הציע שהרב הראשי לישראל, הרב שלמה עמר, יתווך בניסיון להרגיע את המתיחות.

 

שר הבריאות יעקב בן-יזרי (גיל) אמר

בעניין זה כי "הקולות והמחאה שנשמעים סביב הבנייה בשער המוגרבים מוגזמים ואף מלאכותיים. העבודות נעשות לאחר תאום עם כל הגורמים הרלוונטיים. למדינת ישראל אין כל כוונה לפגוע ברגשי הציבור הערבי. יחד עם זאת לא נתקפל בפני פרובוקציות מצד אלה המבקשים להתסיס את האווירה ובכך לעשות הון פוליטי", אמר.


פורסם לראשונה 11/02/2007 10:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עצרת התנועה האיסלאמית בנצרת בסוף השבוע
צילום: חגי אהרון
השר דיכטר מסייר באתר העבודות, הבוקר
מומלצים