שתי שומות הוסרו מפניו של הנשיא בוש
שתי שומות שהוסרו מהצד השמאלי בפניו של נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, התגלו כלא-סרטניות, כך מסר אמש (שבת) דובר הבית הלבן, אלכס קונאנט. השומות הוסרו בהליך קצר שנערך בבית הלבן ביום שישי, לאחר שהוברר כי הן שפירות.
בוש הבחין באחת השומות בעצמו, ונועץ לגביה עם רופאו האישי, ריצ'ארד טאב. הרופא שבחן את פניו של הנשיא גילה שומה נוספת. כאמור, שתי השומות הוסרו ללא סיבוכים מיוחדים, אך ההליך צפוי להשאיר סימן קטן בפניו של בוש, למשך שבוע עד עשרה ימים.
אין זו הפעם הראשונה שבוש נאלץ לסבול מהשפעות החשיפה לשמש: באוגוסט בשנה שעברה הוסר נגע עור מזרועו השמאלית, ביולי 2005 הוסר מצווארו גידול לא סרטני בעור, ב-2004 וב-2001 הוסרו נגעי עור קטנים מכתפו השמאלית ומפניו. כל המקרים הללו התגלו כלא-סרטניים. הנשיא בוש עובר בדיקות תקופתיות, שנועדו בין היתר למנוע את התפתחותם של גידולים מסוכנים.
עבר הליכים דומים בעבר
צילום: רויטרס
מומלצים