שתף קטע נבחר

דו"ח זיילר: המשטרה מאשימה את הפרקליטות

ביום הקשה של המשטרה, בוחרים גורמים במשטרה לתקוף את הפרקליטות ואומרים, כי גם אנשי הפרקליטות ומשרד המשפטים "עומדים לדין" בוועדה. לדברי הגורמים, הסכם עד המדינה עם השוטר צחי בן אור לא יצא לפועל בגלל החלטות של בכירים בפרקליטות

המשטרה נגד הפרקליטות. עוד לפני פרסום דו"ח ועדת זיילר, אמרו גורמים במשטרה כי לא רק המשטרה היא זו ש"עומדת לדין" בוועדה, אלא גם אנשי הפרקליטות ומשרד המשפטים הבכירים ביותר. גורמים במשטרה אמרו היום (א') ל-ynet: "פיצוץ העסקה עם צחי בן אור הביאה לכך, שלא פיענחו את פשעי העבר, וגם בגלל הפרקליטות לא מנעו את פשעי העתיד, כולל רציחתו של בן אור במקסיקו".

  

במשטרה אומרים כי אסור לשכוח כי הסכם עד המדינה עם השוטר צחי בן אור ז"ל לא יצא לפועל, בגלל  פרקליטת מחוז הדרום, יסכה ליבוביץ'. לדבריהם, ליבוביץ' לא הסכימה לחתום על הסכם עם בן אור. ניצב משנה אמיר גור, שהיה אז מפקד הימ"ר הדרומי, הצליח "לגרור" את ליבוביץ' לפרקליטת המדינה דאז ושופטת בית המשפט העליון כיום, עדנה ארבל, שהסכימה לחתום על הסכם המדינה עם בן אור, לאחר שהובאו ללשכתה קלטות. אולם אז היה ויכוח על מספר שנים בודדות אותן יירצה צחי בן אור בכלא.

  

גורמים במשטרה אמרו ל-ynet: "זה לא ייתכן שהפרקליטות לא הסכימה לעסקת טיעון עם בן אור ז"ל. המשטרה הביאה לפרקליטות את כל ההקלטות ואת כל העדויות של בן אור שהיו אמיתיות. זה כמו שאתה קונה מוצר בסכום גבוה מסוחר ובסופו של דבר אתה מתווכח איתו על שני שקלים ומפוצץ את העסקה. אסור גם לשכוח שבפאוזה שנוצרה של ארבע שנים, אותם האחים פריניאן עשו מה שהם רוצים והמשיכו בעסקיהם כרגיל".

 

בפרקליטת סרבו להגיב לדברים.

 

הפרשה שטילטלה את המשטרה 

הפרשה שעמדה במוקד ועדת זיילר התפוצצה באוגוסט 2005, אז הותר לפרסום כי השוטר המנוח צחי בן אור, הפך לרוצח שכיר, על פי החשד בשירות משפחת הפשע פריניאן, והתנקש בשנת 99' בחייו של העבריין פנחס בוחבוט בבית-החולים בתל השומר. הפרשה חסרת התקדים הרעידה את המשטרה, כשלראשונה נחשד שוטר במדים שכרך את חייו עם כמה ממשפחות הפשע החזקות בדרום. בן אור הצליח להימלט למקסיקו בעודו במעצר בית. בדצמבר 2004, בעת ששהה בדירה שכורה במקסיקו, נרצח צחי בן אור.

 

בעקבות חשיפת הפרשה הוקמה הוועדה, שתפקידה היה לבדוק את התנהלות המשטרה, הפרקליטות והמחלקה לחקירות שוטרים לפני הרצח ובמהלך החקירה שאחריו.

  

כתבי האישום שהוגשו בעקבות פרשיות הרצח הצטמקו, בעקבות עסקאות טיעון. אישום הרצח נמחק לחלוטין מכתב האישום נגד ערן חייא וגדי חזן, שהואשמו ברצח השוטר צחי בן אור בקנקון שבמקסיקו. הצדדים גם הגיעו להסדר לגבי העונש: חייא ירצה שמונה שנות מאסר וחזן ארבע שנות מאסר. בעסקת טיעון שניה בפרשה, נמחק סעיף אישום הרצח כלפי האחים שרון ועודד פריניאן. הם נאשמים כעת רק בקשירת קשר לרציחתו של פנחס בוחבוט בבית החולים. שמעון אלמקייס, הנאשם בביצוע הרצח יחד עם השוטר צחי בן-אור, יואשם בסיוע בלבד.  

 

בחודש מאי אשתקד שיגרה הוועדה 13 אזהרות לגופים ואישים בכירים, בהם מפכ"ל המשטרה רב ניצב משה קראדי. מלבד המפכ"ל קראדי, שבעת הפרשה היה מפקד מחוז הדרום במשטרה, קיבלו מכתבי אזהרה גם מפכ"ל המשטרה לפניו, שלמה אהרונישקי, מפקד מחוז ירושלים אילן פרנקו ומנהל מח"ש הרצל שבירו.

 

בהכנת הידיעה השתתף אבירם זינו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
השופט זיילר. האשמות לפני הדו"ח
צילום: דודי ועקנין
צילום: גיל יוחנן
קראדי. אחד המוזהרים
צילום: גיל יוחנן
צילום: חיים צח
ליבוביץ'. "לא חתמה"
צילום: חיים צח
צילום: אלכס קולומויסקי
ארבל. פרקליטת המדינה דאז
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים