שתף קטע נבחר

עוגת שוקולד רכה ושוקעת

מתכון שכדאי לשמור ולשלוף בכל פעם שצריך נחמות מתוקות

  

 

בעולם מושלם, עוגת השוקולד הרכה הזאת הייתה מחכה לי, תמיד, במקרר. בכל עת עצב קלה הייתי מוציאה אותה ומחממת 20 שניות במיקרוגל - בזאת היא היתה הופכת לעוגת שוקולד חמה מהחלומות, ואני תיכף הייתי מרגישה הרבה יותר טוב.

בעולם האמיתי אני מכינה אותה כשרק יש לי רגע זמן (או אורחים שאני מחבבת במיוחד) ואיכשהו זה תמיד מסתבר כדבר הנכון לעשות. אל תתעצבו כשהעוגה מתבקעת קצת במהלך האפייה, וקורסת קלות מיד אחריה: זהו גורלן של עוגות בלי קמח. אפשר להפוך, ואז מקבלים משטח ישר, ואפשר גם לזרום איתה, ולקשט בקרם או בקצפת או בשניהם, בין הבקעים.

 

המרכיבים

(תבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ)

לעוגה

6 ביצים, מופרדות

1 כוס סוכר + 2 כפות סוכר (240 גרם סה"כ)

150 גרם חמאה

350 גרם שוקולד מריר

לקרם השוקולד

300 קרם שוקולד מריר

1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

1 כף (20 גרם) סוכר

1 כף חמאה רכה

אפשרות להגשה

קצפת

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (165 מעלות). משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  2. העוגה: שמים את החלבונים ומחצית מכמות הסוכר בקערת המערבל ומקציפים עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף, עד שנוצר קצף יציב. מעבירים לקערה אחרת ומאחסנים במקרר.
  3. שמים את השוקולד והחמאה בקערה מתאימה למיקרוגל ומחממים 20 שניות בעוצמה גבוהה. מוציאים, מערבבים קצת ומחזירים למיקרוגל להמסה נוספת של 20 שניות. מוצאים, מערבבים, ובודקים אם השוקולד כבר נמס לחלוטין. אם לא, מכניסים למיקרוגל לסיבוב נוסף של 20 שניות, ובכל מקרה ממשיכים להמיס רק לפרקי זמן קצרים ולא יותר, כי אחרת השוקולד עלול להיחרך. לחלופין: ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו סיר נוסף, שמים בו את החמאה ואת השוקולד ומחממים עד שהם נמסים. מערבבים עד שנוצר קרם אחיד. מצננים קצת.
  4. שמים את החלמונים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים בתנועות קיפול. מוסיפים שליש מהקצף, מערבבים בתנועות קיפול, מוסיפים את שאר הקצף ומערבבים בתנועות קיפול. אופים כ-45 דקות, (ואם העוגה מתבקעת קצת במהלך האפייה, לא דואגים). מוציאים ומצננים. מחלצים מהתבנית. אם רוצים אפשר להפוך את העוגה, כי מהצד השני היא חלקה. אני דווקא מחבבת את המרקם הקורס הזה, ובמיוחד כשמורחים עליו קרם וקצפת, האפקט חינני בעיני. אבל תחליטו לבד.
  5. הקרם: שמים את השוקולד בקערה חסינת חום. בסיר אחר שמים את החלב, השמנת והסוכר, מביאים לרתיחה, מחכים קצת, ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב במרית, עד שקמתבל קרם במרקם אחיד. מוסיפים את החמאה וטורפים עוד קצת, עד שהיא נטמעת בקרם. אפשר לצקת את הקרם על העוגה כשהוא עדיין חמים ונוזלי במקצת, ואפשר לאחסן אותו במקרר, ולמרוח על העוגה כשהוא קר.  

 

סגנון: נטשה חיימוביץ', סטודיו סליס


פורסם לראשונה 22/02/2007 11:11

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חמה מהחלומות
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים