שתף קטע נבחר

בתפקידי אסתר ואחשוורוש: נינט ואורי גלר

בסוף השבוע הבא נשמע ברחוב יותר ויותר קריאות "אחת-שתיים-שלוווווש!". סקר מגלה כי אורי גלר מככב במצעד הדמויות שאליהן רוצים ילדי ישראל להתחפש. בקרב הדמויות הנשיות יככבו נינט והילארי קלינטון. גם המלכה והליצן הקלאסיים לא ייעלמו, ויהיו לא מעט שוטרים

רוב ילדי ישראל רוצים להתחפש בפורים לנינט טייב ולאורי גלר - כך עולה מסקר שערך מכון "שווקים פנורמה".

 

מהסקר שנערך  עבור רשת "כפר השעשועים" בקרב כלל הציבור, עולה כי נינט היא התחפושת הנשית הפופולרית ביותר ואילו גלר הוא התחפושת הגברית הפופולרית ביותר. במקום השני - עמיר פרץ והילארי קלינטון.

ילד מודד תחפושת של נרוטו, הבוקר בתל-אביב (צילום: ירון ברנר) 

 

למשתתפי הסקר הוצגו שישה מועמדים וחמש מועמדות, ומתוכם נתבקשו הנשאלים לבחור את התחפושת שהיו בוחרים לעצמם, או בעבור ילדיהם.

 

התוצאות בקרב הנשים המפורסמות: נינט - 35.3%, הילארי קלינטון - 21.2%, פנינה רוזנבלום - 21.1%, קונדוליזה רייס - 16.9%, דליה איציק - 5.5%.

 

בקרב הגברים המפורסמים עלו התוצאות הבאות: אורי גלר - 31.1%, עמיר פרץ - 19.8%, גבי אשכנזי - 18.9%, בוראט - 8.8% וזאב רוזנשטיין - 5.6%.

 

ולכל מי שתהה מה עלה בגורלן של כל אותן תחפושות מסורתיות ואהובות, ובכן גם מקומן של אלה לא ייפקד מגני הילדים, בתי הספר וחוצות הערים. 35.4% מהציבור דירגו את תחפושת ה"מלכה" כתחפושת הפופולרית ביותר בכל הזמנים. מיד לאחריה תחפושת הליצן - 22.4%, קאובוי - 17.4%, שוטר - 10.2% וכיפה אדומה - 6%.

 

עוד עלה מהסקר כי עם ישראל מגלה שמרנות בכל הנוגע לתחפושות, וכי יותר משליש מהנשאלים אמרו כי לא יאפשרו לילדיהם להתחפש לעבריינים או דמויות שקושרות לסקס. 13.2% לא יאפשרו התחפשות לאנשי מלחמה וכ-7% לא יאפשרו לילדים להתחפש לאנשי דת או פוליטיקאים. יותר ממחצית מהנשאלים ציינו כי ישקיעו בתחפושת 50 שקל לכל היותר, וכשליש ישקיעו 100-51 שקל. כ- 17% ישקיעו יותר מ-100 שקל.

 

מנכ"ל "כפר השעשועים", אריק גביזון, אמר ל-ynet כי התחפושת הפופולרית מבין התחפושות שנמכרות ברשת היא תחפושת דמותו של נרוטו - דמות לוחם הלקוחה מתוכנית טלוויזיה. כמו כן, בניגוד לתדמית המשטרה בעת האחרונה, כל אלפי תחפושות השוטר שהיו במלאי נחטפו מהמדפים. "לא נשארה לי במחסן אף תחפושות של שוטר".

תחפושת שוטר. יש קופצים או לא? (צילום: ירון ברנר) 

 

יונה מרדכי, אחד ממנהלי רשת "מאמא יוקרו", אמר כי אינו חושב שהשנה אפשר להצביע על תחפושת אחת כפופולרית מכולן. לעומת גביזון, מרדכי סיפר כי תחפושת השוטר בקושי נמכרת, אך הדבר נובע מהמחיר הנמוך שבו נמכרה תחפושת זו בשנה שעברה. "אשתקד הורידו את המחיר של תחפושת השוטר. התחפושת נמכרה במחיר נמוך מאוד - 19 שקל.

 

"כולם קנו שתיים-שלוש תחפושות שוטר, ולכן השנה כמעט ואף אחד לא קונה אותן. באופן כללי, התנועה היא חלשה מאוד השנה. לדעתי זה נובע מכך שאנשים שומרים תחפושות משנה לשנה ומעבירים בין הילדים והחברים".

 

וכדי שהחג יעבור בשלום...

עם כל העליצות, רוח השטות ושמחת החג, יש לזכור כי מדי שנה נפגעים בפורים ילדים ובני נוער כתוצאה משימוש בחזיזים, זיקוקים, נפצים, קפצונים ושאר חומרי נפץ מאולתרים. מנתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים עולה כי בפורים נרשמת עלייה באחוז הכוויות - פי 3.5 ביחס לשאר ימות השנה. בשנה שעברה דוּוח על עשרות ילדים שנפגעו בשבוע שבו חל פורים.

 

"בטרם" פירסם את כללי הבטיחות הבאים: אסור להשתמש בכלי ירייה או אקדחים הדומים לכלי נשק אמיתיים, ואין להשתמש בכל סוגי הזיקוקים, החזיזים, הטילים, כדורי הנפץ ואבקות השריפה. בין הצעצועים המותרים לשימוש נמצאים קני נשיפה, קפצונים לאקדחי נייר או פלסטיק וחזיזי שום המוטחים בקרקע.

 

כדי להבטיח שתחפושת הילדים בטוחה, מומלץ לוודא שעל תווית התחפושת מצוין כי היא עשויה מחומרים חסינים מפני אש. לחלופין ניתן לבדוק כי התחפושת אינה עשויה צמר גפן, בדי ניילון, פוליאסטר, נייר או קרטון. כמו כן יש להעדיף תחפושת קצרה וצמודה על פני תחפושת בעלת שרוולים נפוחים וחצאיות רחבות שוליים, העלולה להתלקח בעת מגע עם מקור אש.

 

יש להימנע מרכישת מסיכה בעלת שרוכים וחוטים העלולים להיכרך על הצוואר. חשוב לוודא כי המסיכה אינה צמודה לפניו של הילד, כדי שיוכל לנשום באופן חופשי. מומלץ לקרוא עם הילד את הוראות השימוש במוצר ולוודא כי הוא יודע כיצד להשתמש בו. רצוי להדריך את הילד לא להשתמש באבקת שריפה מכל סוג שהוא.

 

מכון התקנים ציין כי באחרונה הגיעו אקדחים ורובים שדומים לכלי נשק אמיתיים, וכן כדורי פלסטיק קטנים המיועדים לירייה מרובים ואקדחים, אשר עלולים לגרום פציעות קשות ונזקים לילדים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התחפושת שלנו. נינט
התחפושת שלנו. נינט
צילום: רפי דלויה
במקום הראשון. גלר
במקום הראשון. גלר
צילום: תני גולדשטיין
ובל נשכח תחפושות ותיקות. עולל מחופש לפו
ובל נשכח תחפושות ותיקות. עולל מחופש לפו
צילום: ירון ברנר
ושפם לילד כבר קניתם? פרץ
ושפם לילד כבר קניתם? פרץ
צילום: דודי ועקנין
מומלצים