שתף קטע נבחר

מרקל מגנה את תקיפת הגן היהודי בברלין

קנצלרית גרמניה שלחה מכתב תמיכה לפרנסי גן הילדים של חב"ד, שהושחת בסוף השבוע בסיסמאות ניאו-נאציות. "כל התקפה על על מוסד יהודי היא התקפה על הדמוקרטיה שלנו, על היכולת שלנו לחיות יחד בשלום"

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל גינתה היום (ה') בחריפות את ההתקפה הניאו-נאצית על גן הילדים של חב"ד בברלין בסוף השבוע, ואמרה כי מדובר ב"התקפה על הדמוקרטיה שלנו".

 

במכתב לפרנסי "גן אור אבנר", שקירותיו הושחתו בסיסמאות נאציות, כתבה מרקל: "הממשל הפדרלי הגרמני עומד לצידכם בנחישות. כל התקפה על על מוסד יהודי היא התקפה על הדמוקרטיה שלנו, על היכולת שלנו לחיות יחד בשלום, והתקפה על הסובלנות בין הדתות והתרבויות", כתבה מרקל.

 

שר הפנים הגרמני, וולפגנג שאובלה, הממונה על ביטחון הפנים בממשל הפדרלי הגרמני, השתתף היום בטקס בבית כנסת בברלין לאות סולידריות עם הקהיליה היהודית לאחר ההתקפה החמורה. "חייבים להבהיר לציבור שכל פגיעה בסובלונות היא פגיעה בחופש שלנו", אמר שאובלה.

 

בסוף השבוע נכנסו אלמונים למתחם גן הילדים שברובע שרלוטנבורג בברלין, ריססו כתובות, נאצות וצלבי קרס על הקירות והפסלים, שברו חלון והשליכו דרכו רימון עשן, שלמרבה המזל לא התפוצץ, דבר שיכול היה לגרום לשריפה ולהרס הבניין כולו.

 

ההתקפה אירעה בעת שהילדים לא נכחו במקום, אולם בדרך כלל נמצאים במבנה כמאה ילדים לפחות. למשטרת ברלין אין עדיין קצה חוט בפרשה והיא נאלצה לפנות לעזרת הציבור כדי לנסות ולאתר את התוקפים.

 

בראיון ל-ynet הביע שטפן קראמר, מזכ"ל ה"צנטרלראט", הוועד המרכזי שמייצג את כל יהודי גרמניה, זעם על אזלת ידו של הממשל הפדרלי הגרמני במאבק באנטישמיות הגואה במדינה. "בשנים האחרונות הימין הקיצוני מאבד את כל העכבות. אין להם כבר בושה. אם בעבר היינו מוצפים במכתבי איום אנונימיים, היום הם לרוב חותמים על מכתבי הנאצה שלהם בשם וכתובת מלאים".

 

"ההנחה שהאנטישמיות נעלמה מגרמניה הייתה שגויה", אמר קראמר, "משרד המשפחה, שאחראי על תיאום הפעילות נגד הקיצונים פשוט לא עושה מספיק. הוא הורס יותר משמועיל".

 

לאחר ההתקפה הגבירה משטרת גרמניה את השמירה על מוסדות יהודיים בברלין וערים אחרות. "גן ישראל" זוכה כעת לשמירה מסביב לשעון, "אבל זה מעט מדי ומאוחר מדי. לאורך שנים הממשלה לא סיפקה את ההגנה הנדרשת לקהילות, מפני שהיה אינטרס לא לעשות מהאיום הזה עניין. זו התנהגות חסרת אחריות", אמר קראמר.

 

דאגתו של קראמר נובעת מהעובדה שמספר גילויי האנטישמיות בגרמניה נמצא בעליה באחרונה. "בשנת 2005 ספרנו 52 התקפות אלימות מצד ימניים קיצוניים. בשנת 2006 המספר כבר עלה ליותר מ-100 מקרים", אמר ל-ynet דובר משטרת ברלין, ברנהרד שודרובסקי. העליה לדעתו, קשורה בכישלון של התביעה הפדרלית הגרמנית בשנה שעברה בניסיון להוציא את מפלגת הימין NPD אל מחוץ לחוק. "זה נתן להם ביטחון עצמי", הוא אומר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התקפה על כולנו. מרקל
התקפה על כולנו. מרקל
צילום: איי אף פי
ההתקפה על הגן בברלין
ההתקפה על הגן בברלין
צילום: שמואל סגל
מומלצים